A SECRET JOURNEY - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, January 02, 2013

A SECRET JOURNEY

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.

CLICK BANNER TO VISIT
pujian
  • template yang sangat amat comel yang tak perlukan header lain.
  • loading time memang smooth. tak perlu menunggu pun. ok sesangat.
  • thank you sebab letak blog muja di blog list. you are so much appreciated.
kritikan
  • google friend connect disarankan di sidebar sebab dia gadget yang paling lambat loading. so, kalau dok kat atas jadi nampak kosong padahal benda lain dah load. tak cantik.
  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. disarankan di sidebar.
  • segala button follow dan like diletakkan berdekatan supaya readers mudah buat semua benda tanpa perlu mencari-cari atau scroll banyak-banyak.
penambahan
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google+. disarankan di sidebar.
  • fungsi automatic open in new tab supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog. sangat menyusahkan kalau click then nak balik semula ke blog asal nak kena tunggu loading balik.
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends.
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. mana la tahu blog kita ada stalker. stalker ni bagus kecuali yang menakutkan sebab dia akan meningkatkan pv kita.
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. scroll box buat nampak lebih kemas dan tidak memanjang sangat.
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri. bloglist dah ada tapi scroll box tak de lagi.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik.
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. boleh dapatkan DI SINI.
yang tak perlu ada di blog:
  • daisy path. kita dah ingat sendiri kan.
that's all yang muja detect. happy blogging!!! hope you will succeed in whatever you do in life :D



4 comments: