between me and you, it is over. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, January 18, 2013

between me and you, it is over.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

kalau yang salu baca blog aku, mesti tahu aku dalam proses normal yang manusia lalui, iaitu putus cinta. yang pelik dalam kes aku nih, kami saling sayang, saling tidak mahu melepaskan, tapi aku kena berpisah dengan dia kerana sifat kami yang sangat amat berlainan. kalau aku tak usaha putuskan, kami akan sengsara. maybe aku salah, but i really hope that this separation is the best for us.

ya aku tahu aku salah, tapi perlu ke aku diseksa sebegini rupa. diteruskan tidak, dilepaskan juga tidak. hati dipenjara, tetapi tidak dipelihara, sekadar dibiarkan membusuk dan berulat di situ. aku tak paham la. aku berusaha buat mind set yang aku dengan dia dah tak de pape, tapi, aku tak berjaya. selagi dia tak cakap dia dah tak sayang aku, dia nak lepaskan aku, dia nak putus ngan aku, still aku anggap dia aku punya. boleh ke camtu? tak boleh! tapi tu la, sangat sadis bila otak aku ni tiada remote controller. alamatnya tiada la juga butang delete and backspacenya. kami sudah tak de pape! repeat 100x!!!!

tiap malam before tidur, bantal basah dengan air mata. kotor tahu tak bantal aku sebab mata yang degil ni!
tiap kali dok berseorangan, pipi basah dicemari air mata. tahu tak muka orang nangis ni sangat teruk. bengkak, merah, sememeh!
kalau time tak tahan, depan orang pun air mata tetap tak bagi can. terus melimpah ruah. tak ke kejam mata pinjamanku ini terhadap aku???

aku malu. aku malu. aku malu. aku bukan camni dulu. tapi sebab dia, aku...... tahu tak seksa???? aku tak nak jadi hamba cinta. sekarang, aku seolah-olah geli geleman dengan diri sendiri. kalau aku jadi orang lain, confirm aku menyampah and meluat dengan insan cengeng manja kededek macam diri ini, macam muja. budak leleh tu. budak suka nangis tuh. puii aku untuk diri sendiri. aku tak nak bercinta dah. sapa yang nak aku, sila masuk meminang terus kalau dorang rasa layak la, kalau dorang rasa boleh tahan ngan kerenah aku nih. sesungguhnya aku putus sebab perangai aku yang tersangat tak tercapai dek akalmu. kih3. dia tak salah. aku yang salah.

'awak, saya mintak maaf sangat kat awak sebab saya dah banyaaaaak buat awak sedih. banyak buat awak sengsara dengan kerenah saya. dont worry it won't happen again because between us, there is no more the term 'us' and 'we'. i hope you will forgive me for all that i've done, and you will get a better person in the future. i will try as best as i can to forget you even though i know i will never succeed. i really hope, you can forget me and i am sure you will.'

ps- kengkadang berjiwang adalah tidak salah bukan? :'(


4 comments:

  1. atototo kembali kepada fitrah oke :)

    ReplyDelete
  2. hmmm diharap dapat tingkatkan kesabaran ye muja....try layan citer lawak2...ketawa penawar duka...haha

    ReplyDelete
  3. aku ada baca kat mana ntah, dia tulis camni:

    'tak ada keputusan yang salah dalam hidup ni..sebab sebelum kita buat keputusan tu, kita dah pertimbangkan yg itu adalah keputusan terbaik'

    so kalau ko rasa itu yg terbaik, jangan takut salah..:)

    ReplyDelete