FARAH'S BUBBLYNOTES - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, January 19, 2013

FARAH'S BUBBLYNOTES

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.


pujian:
  • ho hem jey!!! blog ni tersangat cutenye!!! pink!!! konklusi, kalau nak blog jadi cute, sila pinkkan. kalau nak blog lame macam blog aku, sila putihkan. tq! :D
  • blog loading sangat superb. i dont have to wait for hours like other blog yang bukan nak kate la.. tapi nak mengata je.. buat aku jadi macam pungguk rindukan bulan semata.
  • simple yet nice is always the preferred template for all blogs. kalau vogue and messy, aku terus click pangkah je. tak tunggu lama. kih2
  • tahniah sebab blog ni dah jadi macam blog wajib baca bagi muja. rasanya almost all the entries muja rasa macam nak sangat komen. hehehe
  • tq sebab salu datang and comment blog muja jugak. you are so sporting and cool because of that. hahaha
kritikan:

  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. disarankan di sidebar and dekatkan dengan google+ followers and google friend connect so that readers tak perlu scroll just to click like on your page. :)
  • advertlets. sebab blog ni guna advertlets muja pun letak advertlets la. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. insya ALLAH lagi hot dia punya earning nanti. kalau tak salah advertlets jana earning according to unique visitors kan... wahh sangat!!! tak perlu tunggu cpuv ads macam nuffnang. hehe
penambahan
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me. jangan lupa letak tweet button di setiap entry so that kita boleh terus tweet entry kita ke twitter without copying and pasting the entry url.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends. boleh chat ngan muja nanti and other bloggers. senang sikit kalau ada project pape ke, info ke. muja suka sangat kalau blogger add muja di fb. hehe
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. mana la tahu kalau ada stalkers or boyfriend lama nak check check check it out ke.. senang sikit. terus keluar semua related entries then bila dia bukak satu persatu, pv meningkat. see?
  • sitemap yang memudahkan stalker mengecheck kandungan blog. mana la tau blog kita ada stalker. tutorial DI SINI. moga blog kita jadi best friend google k lepas ni. orang cari pape je, kuar blog kita. perrggghh!!!! sungguh best feelingnya bila blog kita dapat beribu readers untuk satu entry tau. :D
  • link within yang akan promote entry-entry kita yang dah lama. memang sangat amat membantu dalam blogging. kalau kat blog muja, link within ada di bawah entry yang tertulis you might also like tu. kalau nak buat click DI SINI.
  • masukkan fb send button untuk ping entry ke group blogger sekali gus jugak. oppss!!!! jangan lupa fb like button. you will feel so much appreciated with what you have written bila orang like the entries to show their support. :D

yang tak perlu ada di blog:
  • gambar bergerak. dia buat loading blog becomes slower. gambar jenis ni dia berat sikit. either buang effect gerak or buang gambar terus. just suggesting :)
  • tweet tweet tweet yang di sidebar tu macam tak function je. tu pun tak perlu kot. just letak follow button di sidebar and tweet button di setiap entry. it is more worth.
  • feedjit. just detect followers dari mana. kita tak perlu kisah readers kita datang dari mana. kita hargai je semua mereka kan? :D
disarankan:
  • kurangkan sebanyak mungkin gadgets terutama yang tidak perlu supaya blog tidak berat.
  • segala butang follow dan like dan g+ tu diletakkan berdekatan supaya senang follower nak click semua tu.
  • buat fungsi automatic open in new tab terutama bagi blog yang disable right click supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog
  • buat fungsi disable highlight terutama bagi orang yang tak nak entrynya dicopy. sekadar disable right click tidak memadai.


8 comments:

  1. review yg terbaik....lengkap! sya pnya lak..eh.. :p

    ReplyDelete
  2. he he he...terima kasih Muja... sangat suka dengan review nih...awww... thanks sis...

    ReplyDelete
  3. blog farah direview?waaa...kalo cheqkaq yg review mesti dh takde ape nk komen..ngehhh~

    ReplyDelete
  4. review sy juga... hehehe... bergurau... :)

    ReplyDelete
  5. blog farah ni mmg cantik...sesuai betul design dia dgn kaler pink tu...

    ReplyDelete
  6. wah2.. good and nice... apa yg ada pada review ni sedikit sebanyak membantu blogger lain... dan dalam masa yg sama owner ni selitkan link tutorial.. good!! ia cukup2 membantu

    ReplyDelete
  7. advertlets n nuffnang. which is better ye.. hmm...

    ReplyDelete