pernah dulu kami bertiga - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, January 08, 2013

pernah dulu kami bertiga

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

dalam tengah khusyuk bernews feed yang tak de faedah pun bagi aku
tetiba kak dayah tersayang tegur di bahagian chat di facebook aku itu
sesungguhnya aku teramat sangat terharu terbit di hatiku
mengenangkan sifatnya yang tidak pernah melupakanku

diajak aku berjalan-jalan and temankan di makan di mc donald berdekatan
sesungguhnya untuk ke mc donald aku sangat amat keberatan
memikirkan rakyat Palestin apalah sangat aku punya sumbangan
setakat tak menyokong penyokong Israel pun aku dapat rasa keberkatan

dalam pukul 5.30 petang kak dayah mengambilku di ipgkkb
rasa happy sangat bila disayangi sebegini
walaupun kasih sayang ini bukan daripada insan bergelar lelaki
sesungguhnya aku sangat mensyukuri

dulu kami pernah berjalan di pantai timur bertiga
aku, kak dayah dan si dia
kini yang tinggal hanya kami berdua
aku memujuk hati dengan berkata, tak ape.


muka kenyang makan nasi goreng kampung dengan telur mata. tah pape tukang masak buat telur masak separuh. lepas aku suruh goreng balik pun still tak masak. dia ni masak ke saje letak telur atas kuali tapi api tak pasang sebab jimat gas? ataupun, api dia guna tu sangat cap ayam! eh.

kak dayah yang tersayang. sentiasa teringat kat aku yang jauh dari sisinya. terima kasih sangat. walaupun saya dah putus dengan adik angkat awak tu, awak tetap baik ngan saya. sayang awak sangat amat!!! :D

lepas perut kedua-duanya sudah penuh
bergerak pula ke sebuah rumah
rumah kak angkat kepada kak dayah
sesungguhnya rumah itu sangat meriah!!! :D


4 orang budak yang menyerikan, yang membisingkan, yang memeriahkan, love them at the first sight!!!


yang paling disayangi of course yang putih macam snow white yang paling depan tu. sombong tapi cute!!! sempat gak aku cium tadi. ti dia dah besar aku nak gitau dia dah kena cium dengan aku so that dia tak leh nak sombong-sombong dah... ok tak gitu???

ps- rasa macam dah berzaman tak upload gambar kehidupan. banyak gambar syok sendiri semata. sangat ces!!!


4 comments:

  1. ooooo kakak angkat ex ehhh .. hehe anyway OMEi laa si putih tuu :D

    ReplyDelete
  2. @Mar Haini Abdul Rahim lebih kurang la,, tapi dorang pun dah tak rapat mana dah sekarang,, huhu

    ReplyDelete
  3. muja..si dia mane??opsss..kisah sedey ke?;p

    ReplyDelete
  4. Sabar tau... pasti ada yg lebih baik dari dia. cuma sabar & teruskan berdoa

    ReplyDelete