SHEERA AYA: ANOTHER POCKET STORY - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, January 04, 2013

SHEERA AYA: ANOTHER POCKET STORY

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.


pujian:
  • header. dah cantik sangat. comel dengan warna-warni tu. muja pun rasa macam nak header simple yet nice tu. tapi tak puas lagi guna header sekarang. hehe. x leh nak copy. so muja dah print screen untuk ditempek di entry ni. 
  • google friend connect dah ada and kedudukan dah ok. tak de la ke bawah sangat di bahagian side bar. tak dela kena scroll banyak sangat.
  • blog loading smooth. ringan je. mudah untuk di bukak. bagus amat
kritikan
  • google+ followers dah ada. nice. tapi cer letak sebelah menyebelah terus dengan friend connect, mudah readers nak click semua benda. senang sikit. tak perlu scroll.
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. pengiklan mesti nak posisi terbaik untuk iklan dorang.
penambahan
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu.
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. scroll box buat nampak lebih kemas dan tidak memanjang sangat.
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri.
  • sitemap yang memudahkan stalker mengecheck kandungan blog. mana la tau blog kita ada stalker.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends.

disarankan:
  • kurangkan sebanyak mungkin gadgets terutama yang tidak perlu supaya blog tidak berat.
  • segala butang follow dan like dan g+ tu diletakkan berdekatan supaya senang follower nak click semua tu.
  • buat fungsi automatic open in new tab terutama bagi blog yang disable right click supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog
  • buat fungsi disable highlight terutama bagi orang yang tak nak entrynya dicopy. sekadar disable right click tidak memadai.
ps-happy blogging and hope you will always succeed in whatever you do in life :D



9 comments:

  1. hee. thanks muja. sgt membantu. act aya baru buat blog sebulan. byk lagi taktahu. lepas muja ckp tu, byk jugak yg aya tahu dan cuba praktikkan. kena tgk tutorial dulu sbb taktahu nak buat.hee. :)

    ReplyDelete
  2. mmg simple dan sweet aje header dia....nak pg terjah jap lg...

    ReplyDelete
  3. think positive. yg membina boleh share sama2

    ReplyDelete
  4. nk g terjah sat..cheqkaq pon masih baru..

    ReplyDelete