SI GADIS MERAH - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, January 04, 2013

SI GADIS MERAH

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.
nieda norainida | sigadis merah
pujian

  • headar blog ni sangat amat la cantik. seksi gitu gabungan merah dengan hitam. sesuai dengan url blog dia http://www.sigadismerah.my/ kita geng. sama-sama suka warna merah. hehe.
  • loading time dia sangat cepat and smooth. tahniah. maybe sebab tak de sangat gadget yang mengarut dalam blog ni. tapi gadget yang boleh baikkan lagi blog jangan segan-segan letak k.
  • google friend connect untuk followers follow blog. updates akan keluar kat dashboard followers. followers yang guna blogger.com sahaja yang boleh follow guna benda ni. dah ok kedudukannya.
  • bagus sebab suka support ga and segment blogger lain :D
kritikan
  • lagu. blogger lain dah ada favourite song dia sendiri. dia pun boleh pasang di blog dia. mana tahu tetiba lagu yang dipasang lagu yang tidak disukai amat sangat, terus dipangkahnya blog ni, rugi kan? kalau nak letak jugak, sila letak jugak butang pause. boleh cari tutorialnya di google.
  • nuffnang. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry untuk peluang lebih besar dapat CPUV AD. baru ada satu kod di bawah header. jangan risau, kod baru NUFFNANG tak ganggu proses loading. 
penambahan
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. disarankan di sidebar.
  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. boleh juga jadi site personal kita untuk kita ping entry or share entry kita yang latest. disarankan di sidebar.
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me dan tweet button di setiap entry. jangan lupa tweet setiap entry k.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends. ada yang tak suka guna personal fb. guna fanpage dah cukup baik sebenarnya.
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri. rahsia blogging kita kena give and take. kena gi blog orang lain kalau nak dorang datang blog kita.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik. ada di add a gadget je. mudah sangat amat nak letak. :D
  • sitemap yang memudahkan stalker mengecheck kandungan blog. mana la tau blog kita ada stalker. tutorial DI SINI
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. dapatkanDI SINI
  • link within yang akan promote entry-entry kita yang dah lama. memang sangat amat membantu dalam blogging.

disarankan:
  • kurangkan sebanyak mungkin gadgets terutama yang tidak perlu supaya blog tidak berat.
  • segala butang follow dan like dan g+ tu diletakkan berdekatan supaya senang follower nak click semua tu.
  • buat fungsi automatic open in new tab supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog kita
  • buat fungsi disable highlight terutama bagi orang yang tak nak entrynya dicopy. sekadar disable right click tidak memadai.


happy blogging and may you succeed in whatever you in your life :D

5 comments:

  1. tapi kan MUja.. blog dia cantik kan? merah gitu... mcm blog Muja juga cantik dgn header yg menawan kalbu... header tu ada tahi lalat... manis gitu... :)

    ReplyDelete
  2. @potia casadelarossa yup,, cantik,, loading laju,, huhu,, aduss,, sensitip tol orang cakp pasal tahi lalat nih,, hehe

    ReplyDelete
  3. kritikan yang membina...bagus2..

    ReplyDelete