tq potia casadelarossa. :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, January 18, 2013

tq potia casadelarossa. :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
ketahui kuasa internet yang boleh bagi pendapatan sampai 30 ribu :D 
join churpchurp here :D  
join blin here :D  
join says.my here :D 
join nuffnang here :D 
join exabytes here :D

korang tahu tak yang tahun ni aku dah berani-berani curi-curi masuk cabaran seo.. fulamaaak gitu lorhhhh.. aku tak pernah nak sangka weh aku akan ada keberanian untuk join benda-benda pertandingan cenggini. this is of course my first time ever.

dulu rasa nak join contest seo dari denaihati segan giler kot. pencabar hebat-hebat. entry mantap-mantap. aku memang penakut. penakut untuk melihat diri aku dok kat bahagian belakang orang lain. sila jangan tiru di rumah.

tapi hari ni persepsi aku dalam hidup ni berubah. tak semestinya seorang blogger kecil-kecilan yang tak pernah join events for bloggers, tak pernah merasa earning ribu-riban daripada nuffnang tak leh stand out in the eyes of the world. ecececey... thanks to POTIA CASADELAROSSA for encouraging me and willing to print screen something very precious and i was so touched by his effort to show me that i am not what i think i am, a useless blogger. :)

motip: menyedarkan aku yang aku ada supporter setia dalam blogging career ku. tq sangat amat!!!! :D

alhamdulillah. entry CABARAN SEO BLOG 3 DALAM 1 HAPPY NEW YEAR 2013 dok di tempat pertama setakat ni. seriously, muja join sesaja and anggap contest ni macam contest and giveaway lain yang muja join je. tapi alhamdulillah, the entry stands out on google. maybe sebab muja ada BENDA INI and buat exchange rss feed dengan BLOG INI and BLOG INI. korang acu cuba try test. cooperation between bloggers ni penting and it will benefit both parties. trust me. it is proven.. crystal clear :D

ps- i do hope it remains there. tapi kalau dia tetiba turun ke bawah pun, i dont mind actually. i just look for experience by joining this cabaran. hehe.

4 comments:

  1. wah tahniah muja...semoga blog ni terus maju lg di tahun 2013 ni...nanti kalau dapat hadiah tu jgn lupa utk belanja kitaorg ye...:P

    ReplyDelete
  2. thanks a lot for this entry Muja.. i'm glad have someOne like u.. berani mencuba... berani untuk terima hakikat...dan berani gagal... adakala kita akan rasa terkilan klu apa yang kita buat tu tak menjadi... tak menepati citarasa... tapi bersedia untuk jatuh itu perlu supaya kita bersedia dimana persediaan tu dah kita ramalkan...

    dalam dunia blogger pernah Potia ktakan pada seseorg dan pada potia sendiri... ini adalah persepsi potia sendiri dan don't take it seriusly.. ACTUALLY SEO IS NOT MAGIC.. SEO UNTUK DI PRAKTIKKAN.. SEO BUKAN UNTUK DI DI GAHKAN.. WALAUPUN PRO SEO PUN TAK SEMESTINYA BERADA DI ATAS JIKA ITU BUKAN PILIHANNYA.. POTIA BUKAN PAKAR SEO.. TAPI CUBA DAN CUBA UNTUK SESUATU YG BARU TU TAK SALAH... TAPI SALAH JIKA TAKUT CUBA UNTUK JATUH..

    Hari ni kita di atas... kita rasa bangga dan harap kita kekal... esok siapa yang tahu...dan ketika tu kita pasti dapat rasa apa yg sepatutnya kita rasa jika berharap dgn apa yg kita harap...

    ni dari mata pandangan potia je... dont take like a fact.
    keep it up..

    p/s: exchange RSS/ATOM 15% membantu sebenarnya..tapi ada sesetengah org tak suka pasang feeds blog org kat blog dia... klu kita berblog untuk syok sendiri it excellent... but if ur blogging for traffic u should put it on your blog...

    Have a nice day Muja...

    ReplyDelete
  3. muja mmg bijak bab2 seo..sebb tu kat tempt pertm..ehhee

    ReplyDelete