10 Blogger Terbaik Malaysia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, March 01, 2013

10 Blogger Terbaik Malaysia


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 


Tarikh tutup pertandingan adalah 1 Mac 2013.

walawehhh!!! aku makin berani kan? makin berani join CONTEST SEO bagai ni. kali ni CONTEST SEO 10 BLOGGER TERBAIK MALAYSIA pulak jadi mangsa. hidup kita ni mesti ada perkembangan. dulu aku buat-buat tak nampak je blog denaihati nak bagi iphone seketul untuk contest seo beliau, tapi sekarang aku dah berani. bak kata zackzukhairi, bukankah ini satu perkembangan? hehe.

sebagai seorang blogger picisan, aku tak menaruh harapan tinggi pun untuk menang. cuma aku rasa ni masa yang sesuai untuk aku bagi penghargaan untuk penulis-penulis blog yang aku sanjungi selama ni. 10 Blogger Terbaik Malaysia pada pendapat aku, pandangan aku, tak de kaitan dengan orang lain. yang susah payah jerih perih menulis blog untuk aku baca. ecececey. bajet aku sorang pembaca blog dorang. hahahaha!!!

untuk contest seo pada kali ni, aku memilih untuk memilih blogger ladies semuanya. sape yang kata blogger ladies tak leh jadi blogger terbaik korang salah k. bloggers gentlemen jangan jelez tau. kalau aku ditakdirkan join lagi contest seo sebegini, in sya ALLAH, blog korang akan kumasukkan pula. kita buat sistem giliran ye :D

1. Maria Elena

blogger terbaik pertama dalam carta hati aku dalam blogging world ni of course la maria elena!!! alaa kak mars, isteri abang aspidos tu. kalau dah jadi blogger lebih dari 10 hari and masih tak kenal memang boleh dah tutup blog korang tu. kih3. kenapa aku suka maria elena? sebab aku suka kekentalan maria elena dalam penghijrahan untuk berhijab. aku yang dah lama bertudung ni pun rasa macam kecik je kalau nak dibandingkan dengan maria elena. yela. dalam kehidupan yang memang kurang pendedahan mengenai kepentingan berhijab (relative to mine), maria elena begitu kental mempertahankan penghijrahannya walaupun pada mulanya hanya memberi tempoh percubaan untuk diri sendiri. i am so much inspired by her!!! aku syak, mesti ramai peminat maria elena yang rasa terinspirasi untuk bertudung daripadanya. siap kongsi cara pakai tudung di channel youtube so that gegirl semua still boleh berfesyen dengan hebaknya walaupun dengan bertudung. see? how can someone not be inspired by her?

2. Yuyu Zulaikha
blogger terbaik seterusnya yang tak asing lagi dari nama aku menepek di blog beliau tiap kali beliau post entry adalah yuyu zulaikha!!! comel, cun, and cute is so much the most suitable description to describe her. sangat!!! walaupun kecik, dah jadi model, dah menepek kat front cover for few magazines. pergghhh!!! bukan sahaja dari segi appearance malahan beliau juga cute dari segi penulisan. sapa lagi yang menulis guna nombor hyperbole 3juta8ratus6puluh7ribu3ratussebelas saat kalau bukan yuyu zulaikha. haha!!! masa mula-mula jumpa blog ni, rasa macam pelik. blog dia simple je. tapi femes. ada header tertulis, header huduh tak semestinya penulis huduh. lebih kurang camtu la bunyiknya. lupa dah bila tua mula mengintai. bila aku baca ayat tu, aku macam, eh??? macam tu la. bila aku baca komen, yuyu zulaikha antara blogger yang tak kedekut dalam membalas komen dari peminatnya. tapi kalau dah banyak sangat tu, aku paham-paham kan aje. yuyu zulaikha pun ada keje lain selain membalas komen kekita ni. ye dak? :D

3. Geek In The Pink

geek in the pink !™
blogger terbaik seterusnya adalah seorang English teacher yang banyak inspire aku dengan kisah-kisah hidup seorang teacher yang dicoretkannya. blog cik puan bunga ni dalam bahasa Melayu so don't worry much. aku detect beliau ni seorang guru, mama, isteri dan anak yang manja. ada 3 part yang paling aku suka bila cik puan bunga start bercerita. pertama, part cerita pasal husband beliau yang cute sama tahap dengan beliau. kedua, part cerita pasal anaknya adam yang cutenya sama dengan hasil tambah kecutean beliau dengan suaminya. ketiga, part cerita pasal students beliau yang disayangi sangat amat. kalau beliau start menulis pasal 3 parts favourite aku ni, memang aku tak tinggalkan satu perkataan pun. boleh rasa emosi yang ada dalam penulisan beliau. kadang terjegil mata aku menahan marah, then tiba-tiba aku tergelak tetiba. see how effective her writings in affecting me? beliau sama species macam aku sebab beliau suka berjiwangan di blognya. eh, jangan salahkan aku sebab dulu sememangnya beliau yang mengakuinya kepada aku. hehe.

4.Lana
Lana
blogger terbaik seterusnya let me introduce you to antara blogger yang berzaman dah aku kenal di alam maya tapi tak pernah bertentang mata ni, lana namanya. actually aku pernah ada crisis emosi dengannya bila aku tak tahu nak panggil beliau lana ke kak lana. dia lahir awal beberapa tahun la daripada aku. tak tua pun. then bila aku dah rasa serba salah tu, aku tanya beliau straight away, tak pe ke kalau aku teruskan panggil lana macam biasa sebab dah terlanjur panggil macam tu dari awal perkenalan. beliau pun dengan sportingnya mengatakan tiada masalah. yahoo!!! i loike sangat!!! istimewanya blog lana ni, beliau post la entry sependek mana pun, commentorsnya tetap ramai berjela-jela termasuk la aku. tiap kali terbaca je entry di blog beliau, jari jemari terus tergerak untuk komen. penulisannya sangat berkesan, meninggalkan efek yang bukan calang-calang di hati pembaca, membuat pembaca berfikir. walaupun sekadar menepek gambar, kata-kata tu sangat memberi makna and they inspire me a lot. tq lana for being my online friend for years!! :D

5.Kisah Sebenar Shida
Dunia sebenar Shida
blogger terbaik seterusnya pulak blogger shida. blogger yang sangat peramah walaupun sibuk dengan kehidupan seharian. blogger yang tak kemut dengan ilmu di dada. blogger yang tak poyo walaupun boleh dikategorikan sebagai otai. blogger yang sanggup layan bila kita ada pertanyaan ke hape. yang tak lokek sponsor macam-macam untuk giveaways for bloggers. hari tu dapat kalendar darinya. yang salu drop comments just to show that we have loyal readers. haha. sangat best!!! bangga sangat amat bila blog aku dah dimasukkan dalam bloglist beliau. rasa macam heaven giler. sape tak kembang kuncup hidungnya bila blognya tertepek di blog famouskan? don't judge me k. hehe. kenapa aku rasa dia antara 10 blogger terbaik malaysia? sebab banyak ilmu blogging ada dalam blognya terutamanya ilmu dapatkan cpuv ads terus menerus daripada nuffnang. memang tak terkalahkan. memang sangat hebat. dalam setahun tu, tak terhitung kot cpuv ads yang dia dapat. jealous much aku kat dia tau. sebab itu dia antara 10 blogger terbaik malaysia. hehe

6.Hanya Dari Mata
blogger terbaik keenam. tengok header terus kenal kan? kalau tak kenal memang rugi sangat tau. even doktor blogger terkenal pun pernah seru facebookers untuk baca blog ni tau. hehe. blog yang banyak memberi inspirasi kepada para pembaca di luar sana. blog yang membuatkan kita rasa kita manusia paling hebat dalam dunia dengan adanya segala kelemahan dan kelebihan masing-masing. blog yang membuatkan kita tahu kita sebenarnya istimewa dan berharga. semua jenis inspirasi boleh didapati dari blog ni la. aku sangat syorkan blog ni untuk sesapa saja yang ada masalah keyakinan diri di tahap minimum and kronik. macam aku je. hek3. banyak tips kehidupan dikongsikan. daripada rasa macam semut hitam yang berjalan atas jalan tar, tak de orang perasan kehadiran kita, terus terasa seperti aishwarya rai. pemiliknya kak fatin sangat amat peramah and suka berkongsi apa-apa yang dia dapat. hari tu dia la yang beritahu pasal domain percuma. beliau juga seorang emcee berjaya. kalau nak tempah emcee untuk apa-apa occasion, roger la beliau k :D

7. Kisah Emas Putih
✿Emas✿Putih✿Blog✿
blogger terbaik seterusnya adalah uzu. by the way, ti aku kawin, aku nak cincin kawin aku tu daripada emas putih. tak kirala orang cakap tak leh jual balik ke hape. cincin kawin bukan untuk dijual semula. ye dak? ok. back to the real world. blog uzu ni blog yang aku baru je kenal tapi popularitinya mencanak-canak sejak kebelakangan ni. yes! baru je tersenarai dalam 1000 blog pertama ranking alexa. tak ke hebat tu? time aku dok meroyan kat facebook dengan masalah aku yang tak nampak penamat, uzu sudi mendengar. time aku ada masalah tak leh upload gambar, lepas tu terus ada tutorial di blognya walaupun bukanlah khas untuk aku. macam paham-paham je masalah yang aku hadapi. see the jodoh di situ? haha. uzu gak tak kemut berkongsi few important tutorials and syarikat yang boleh jana income contohnya komli. siap buat tutorial untuk daftar. ilmu and rezeki yang ada dikongsinya dengan pembaca blognya. nampak la reason aku masukkan dia dalam senarai 10 BLOGGER TERBAIK MALAYSIA kan?

8.Fatin Liyana
Fatin Liyana
blogger terbaik seterusnya. korang tertunggu-tunggu kan aku tulis pasal blog fl ni? ngaku je. tak de yang marah. hehe. now fatin liyana's turn pulak. selalunya aku suka baca blog yang menginspirasikan aku dengan cara tersendiri. samala jugak dengan blog fatin liyana. aku rasa kagum dengan kebolehan dan kegagahan beliau berblogging dalam pada berhempas pulas belajar untuk jadi doktor. what??? aku yang tak berblog dulu pun fail untuk jadi doktor, macam mana dia buat? miracle kan. aku ingat doktor ni tak de life but she proves me wrong. macam-macam tempat beliau teroka masa tengah study lagi. korea? dah. indon. memang study sana. singapore? sudah. aku yang banyak masa free ni pun tak terjejak lagi kaki ke sana tau. impressed giler ngan doktor blogger sorang ni. hehe. fatin liyana jugak gigih melayani kerenah haters dia. haters ni pun satu. kalau tak suka, tak payah like fanpage beliau. kalau tak suka, jangan baca blog beliau. make your life simple. dont trouble yourselves with stuff you dont like k. stupidity shows that way.

9. Intan Berlian
IntaNBerliaN
blogger terbaik beranak dua. alamak cutenya two daughters kat header tu kan? hehe. walaupun aku belum kahwin, apatah lagi ada anak, aku selalu lepak di blog ni. kenapa? mestila sebab blog ni istimewa. yup. sangat istimewa. aku pun nak buat macam ni gak la ti dah kawin, dah ada anak. nanti boleh la anak aku baca apa yang terjadi sepanjang tempoh dorang membesar. aku pasti itulah antara tujuan kak ina tulis blog ni kan? zaman kecik aku tak banyak sangat gambar and banyak benda aku tak ingat and dengan ada blog parenting ni la anak-anak boleh kenang balik jasa ibu bapa. sangat inspiring!!! banyak tips parenting yang sangat berguna untuk para ibu bapa di luar sana. aku suka sangat time baca tentang perangai and keletah anak kak ina. perangai bebudak kecik ni memang something tau. something indescribable. something so wonderful that we dont have the exact words to describe it. they are just awesome. ahhh!!! sesungguhnya ku tak sabar nak merasai semua itu. haha. amik anak angkat boleh tak? betapa besar pengorbanan abah ngan umi, :'D

10. Belog Kayangan
B e l o g k a y a n g a n
lastly, blogger terbaik di kaca mata aku adalah blogger bk. she blogs about things she likes saying. antara yang selalu exchange komen dengan aku. aku komen beliau pun komen. gitula seterusnya. now, it's her turn. fisah's turn. tak tahu kenapa dari mula aku kenal blog ni, aku dah bahasakan tuan punya blog ni dengan nama BK. padahal nama blog je Belog Kayangan. nama penulis pulak nafisah. harap-harap bk tak kisah k. blog bk ni best sangat. kalau tak best, tak denya blogger ben ashaari nak promote blog ni kat blog hebak beliau kan? nampak tak kehebatan penulis ini? nampakkan? jelas? ok. good. bk salu komen blog muja. kalau time tetiba berpuluh-puluh awaiting comment moderation terpacak di dashboard, memang tak de lain la. memang bk la yang comment. rajin amat bk ni. hehe. bk ni cute tau? cute sangat!!! dia comey je. suka menari. hari tu dia ada jumpa hanis zalikha. jealous giler. hot setap tuuu. blog dia simple tapi ada isi. tak de nak meroyan macam aku nih. haha.

rasa macam nak masukkan je blog aku dalam senarai 10 Blogger Terbaik Malaysia ni tapi rasa macam senarai 10 Blogger Terbaik Kelantan pun tak layak lagi aku join. haha. inilah entry penghargaan aku untuk blogger yang selama ini menulis untukku. yang aku habiskan masaku membaca entry dorang. tetiba teringat lak impian aku untuk buat kelantanese blogger gathering. bila la nak tercapai ye. haissyyy.

so, untuk Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia ni, aku nak ajak korang g+ and like entry ni k. aduhh. malu tapi aku buat-buat tak malu jela. hehe. kalau yang rasa nak support aku jela. kalau yang tak sudi, tiada paksaan k.

ps- jangan lupa join. jangan fikir kemenangan dan kekalahan. kepuasan menulis itu yang penting. moga usaha ini dapat membawa kita lebih ke depan dalam blogging career ni. hehe

119 comments:

  1. antara blog2 nih..blog intan berlian tu je yg akak follow..mmg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. artikel yang menarik bisa dijadikan inspirasi untuk masyarakat

      Delete
  2. blogger paling comei...

    jatuh kepada..

    muja hahahahah

    ReplyDelete
  3. oit!!!! apa takut2.. apa malu2??? inGat pesanan ok.. jgn join utk menang sb pasti kecewa... join utk sokongan pada blogger2 lain. tak rugi... ada imbuhan dari segi lain... pecayalah...

    ReplyDelete
  4. @mama aryan muja yang bujang ni pun suka blog kak ina tu,, heehee

    ReplyDelete
  5. Tercomel punya blogger adalah jatuh kepada...... @Nurmujahidah Ismail

    ReplyDelete
  6. suka ngan ayat ni "header huduh tak semestinya penulis huduh" mekasih Muja coz bagi peluang akak memblogwalking blog mereka yg me...mang hebat. Akak pun mcm ada hati gak nk joint contest ni (macam layak...hehe...)

    ReplyDelete
  7. Nice post... Kunjungan... hehe semangat malaysia..

    ReplyDelete
  8. takper laa cheqkaq x jadi blogger terbaik pon..asalkan terbaik di hati readers jer..eh..x jugak..hihi..ape tah

    ReplyDelete
  9. uiks..terkejut denn ^_^

    thanks muja..actully blm layak nk jd terbaik bt semua ^_^ byk pelu bljar jom sama2 bljar tmbah ilmu :)

    ReplyDelete
  10. Semua blog diatas amat fofular :)

    ReplyDelete
  11. terima kasih banyak-banyak muja! akak terima sebagai satu penghargaan buat akak dan sebagai sumber inspirasi akak. gosh, i've never expecting to be respect as this, but again be yourself and insya Allah inspiring story will lead you to the best. terima kasih banyak2!

    ReplyDelete
  12. ok done g+ entry ni... suka baca la...best la muja... ^_^

    ReplyDelete
  13. @Cheq Kaq 10 sikit sangat kan,, ramai blogger best sebnrnya,, :D

    ReplyDelete
  14. @Aiman Aziz bila la nk jadi popular cm dorang kan,, hehe

    ReplyDelete
  15. dari senarai blogger pemes ni, masih ada beberapa blog yg saya blum kenal2 lagi ^_^

    ReplyDelete
  16. SEMUA YG TERSENARAI BEST..KAK BUI PUN SUKA G BLOG MEREKA..HEHE

    ReplyDelete
  17. @Cikgu Ma sila kenal,, cepat2 sbab best sngt dorg ni,, hehe

    ReplyDelete
  18. @Bui Junaidi kan? kalau baca dari mula msti nk baca sampai akhir,, hehe

    ReplyDelete
  19. Ehhh? Serious tak perasan! :D Terima kasih! Lahaiii. Nak nangis ke hapa ni? T__T

    ReplyDelete
  20. Ehhh? Serious tak perasan! :D Terima kasih! Lahaiii. Nak nangis ke hapa ni? T__T

    ReplyDelete
  21. Krisis emosi? hahaahaha, sabor jelah muja ni,hahahaha.

    So proud on you actually, muja ada banyak ruang n peluang tuk jadi blogger terbaik.

    RAJIN UPDATE ENTRY - Tak semua blogger boleh buat ni.

    Apalagi nak ditulis..terima kasih muja! Good luck dalam contest ni! ^_^

    ReplyDelete
  22. memang pilihan yg terbaik tu
    moga berjaya

    ReplyDelete
  23. 6/10 blog yayath kenal:)n dorang sume memang best..x rugi follow n baca post mereka:)

    ReplyDelete
  24. akak singgah lagi baca entri ni utk BW mereka punya blog.
    Chop2, emcee tu apedia?

    ReplyDelete
  25. tak paham la contest SEO ni. emosi betul.. tolong acane?

    ReplyDelete
  26. @Tinta Lana you are so much welcome lana,, tq for the wish,, :D

    ReplyDelete
  27. @Hatimi Tahirruddin seo la sangat,, haha,, gedik je join ni,, sesaje, hehe

    ReplyDelete
  28. Ingatkan ada nama blogger Lyssa Faizureen tadi :)

    ReplyDelete
  29. Adeh...sakitnya mata tgk kaler hijau tue weiii......apapun semoga terus berjaya!!!

    10 Blogger Terbaik Malaysia

    ReplyDelete
  30. wah..BK my [prenzpon tersenarai..hehehe..mmg dorg sume popular ,dh terjah :D

    ReplyDelete
  31. TERJAH KE SINI DARI BLOG PCL.. :)

    ReplyDelete
  32. @C.T.K laa,,, best friend ke,, bk gi mana ek,, dia still tak jenguk entry ni lagi tau,,,

    ReplyDelete
  33. follow sini... hope boleh follow balik... thanks..
    http://www.mohdfauzrin.my

    ReplyDelete
  34. Satu senarai pilihan yang hebat, sesuai untuk diletakkan dlm 10 blogger terbaik Malaysia. Semoga berjaya...

    ReplyDelete
  35. yg aku knal, maria elena, kupu2kecik dan fatin liyana jer...

    ReplyDelete
  36. first time datang sini..blog intan berlian tu suka sangat terjah situ sebab ina biasa akan balas balik blogwalking... yang lain suam-suam kuku..huhu

    ~ salam kenal.. assalamualaikum ^^

    ReplyDelete
  37. setuju.. blog mereka mmg best.. selalu skodeng sana.. hehehe

    ReplyDelete
  38. muja... akak baru baca entry ni... terharunya akak rasa.. thanks sgt2 tau muja... walaupun akak rasa tak layak tp akak anggap ia sbgai inspirasi utk akak terus berblog :)

    * akak baca entry ni lps nmpk link entry ni dkt nuff akak.. tiba2 hits utk entry ni cecah sampai 3 angka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la tu,, hehe,, you are so much welcome,, you deserve this :D

      Delete
  39. Salam..
    Dtg singgah dari link K.Ina intan berlian :)

    ReplyDelete
  40. Salam..
    sy pun singgah dtg dari link k.ina intan berlian...best blog k.ina ni...byk tips utk didik anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti ada anak mmg blog dia jadi panduan kot :D

      Delete
  41. www.hotairfreshener.comNovember 1, 2013 at 2:55 AM

    Blog intan berlian ni...yg paling uat ika tertarik tau...sebab ika pn ada anak n family...tup2 dapat satu pandangan bernas utk mencube2 kongsikan kisah hidup mcm blog intan berlian ni nnt...
    Terima kasih sgt2.

    ReplyDelete
  42. Iklan Percuma di www.adaharga.com
    Iklan Mudah www.adaharga.com

    ReplyDelete
  43. singgah 1st time melawat blog anda..

    ReplyDelete
  44. semua cun melecunnn termasuk muja .. keep forward mujako u can do it !!

    ReplyDelete
  45. Panjang lebar penerangan. Tahniah.

    ReplyDelete
  46. kenapakah trafik masuk ke blog amal banyak daripada entry ini hari ni? pelik..

    ReplyDelete
  47. Singgsh la blog sy blogsharina.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. semua best2 belaka...tahniah kepada semua...:)

    ReplyDelete
  49. Thnax for this entry. Dapat sy blajar berblogging dari mereka :)

    ReplyDelete
  50. Bole menjadi jadi inspirasi... http://gorgeouslooked.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum ...semua senarai blogger ni terbaik !!

    ReplyDelete
  52. sy ahli baru dalam blog . :) mohon tunjuk ajar . dan salam perkenalan ... :D

    ReplyDelete
  53. nak cari pakaian muslimah http://www.ranaaswad.com

    ReplyDelete
  54. aku akan menjd sprti mereka pada suatu hari nanti

    tumpang promote blog
    http://pentekan.blogspot.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  55. blog kamu antara yang famous. congrats! jemput singgah mamasalbiz.blogspot.com

    ReplyDelete
  56. Perkongsian yang sangat menarik.. Semoga kita semua selepas ini dapat jd top blogger juga.. Jemput untuk singgah ke blog saya juga.. Jalalboy

    ReplyDelete
  57. Dah setahun entri ni, tapi still popular..hebat la..

    ReplyDelete
  58. Selamat Sejahtera,

    Artikel anda memang baik! Bolehkah anda luangkan sedikit masa untuk layari laman web kami http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ ?

    Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Operion servis untuk membina laman web E – Dagangan dan juga web informasi.

    Operion menyediakan perkhidmatan dan reka bentuk laman web,aplikasi e-dagang untuk mengukuhkan perniagaan dan strategi pemasaran internet anda.

    Terima Kasih. :)

    ReplyDelete
  59. BLOGGER- BLOGGER SEKALIAN NAK BUAT DUIT RM 20 ? cuma buat review untuk product saya yang baru launch!! tgk website http://drweb.samfez.com. Buat review product dr.web -security space.. trial product boleh download kat page to.. cume tulis review dan email blog anda untuk saya check, nanti saya akan bg rm20.. company saya berdaftar dgn ssm, jgn bimbang...

    email saya fezrul@samfez.com untuk maklumat lanjut

    ReplyDelete
  60. Saya pun mahu jadi top blogger la hehe

    ReplyDelete
  61. Semuanya terbaik untuk saya yang baru nak berada dlm dunia.blog

    ReplyDelete
  62. En keladi baru nk bermula....apa2 pun semua memang terbaik

    ReplyDelete
  63. semua mmg best la... berkaitan dengan kehidupan.. ader yg kelakar ader yg inspiring .. thumbs up !!.. dah follow muja jugak.. hihi

    nanti jenguk2la kiter punya k..

    http://faiizamohamad.blogspot.my/

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum... ^.^ salam ziarah dari http://annaaisyalivestory.blogspot.com/
    semoga terhibur :)

    ReplyDelete
  65. saya baru nak belajau buat blog...sape bole jadi mentor saya. mari share ilmu sikek. //gogozero2hero.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. nak ber blog bagai ni kena rajin...saya pon baru..akan selalu follow orang positive dalam berblogger..in shaa Allah.. :)

    ReplyDelete
  67. Jemput baca blog saya.blog rabiahtul adawiyah

    ReplyDelete