Friday, February 15, 2013

happy birthday sayang :D

Edit Posted by with 4 comments

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday happy birthday
happy birthday to you *sila nyanyi penuh semangat berkobar-kobar ye

hari ni aku nak wish selamat hari lahir kepada adikku tersayang NURHUDA yang sudah genap 16 tahun umurnya hari ni. so, to celebrate her birthday and our newly wedded couple ni, abah belanja makan di Restoran Rangnok yang terletak on the way ke Rantau Panjang. macam nak tunggu pukul 12 and wish tapi tertidur. sorry ye. nasib baik ada insan tak dikenali call and terjaga and terus terwish. spontan tu. betapa minda luar sedar aku pun tahu yang aku sebenarnya nak wish happy birthday kat adik aku nih. hehe. ni blog adik aku. makin hari makin femes. jelez struck!!! :D

so, lets check it out gambar-gambar awesome yang sempat disnap di sana.

bergambar dengan pengantin baru. nampak sangat dorang bahagia bersama. sentiasa tersenyum. tak berpisah. tak berenggang langsung. kalau nak cari mimi, cari la abe mey. terus jumpa mimi. macam tu la lebih kurang. aku mintak tolong sangat abaikan pakaian aku yang selekeh tahap mintak lempang dan sangat tak sesuai dengan keindahan restoran. tolong la ye??? baju sukan rumah merah zaman sekolah dulu pun lawa juga kalau pemakainya lawa,, ye dak??? *random me.

persilakan juga muntah dengan aksi kesengetan melanda mengejut ni. ye. aku suka kalau gambar aksi aku hodoh macam gambar-gambar di bawah ni. memang aku sangatlah suka. makin hodoh makin aku suka. memang hodoh itu aku. tapi aksi jela. aku comel. *teeettttt.





ini pula aksi tertanya-tanya, nak telan ke tak ek kuah tomyam ni. kenapa tertanya-tanya? ye. pandai. tertanya sebab tak tahu aku dah siap amik gambar dia ke belum. hahaha!!! nampak sangat fakenya. tapi aku layankan juga la. bufday girl kan. ape nk dikata. biar la dia. tak kena bayar pun amik gambar orang tengah tertanya-tanya ni. kih3

ni gambar aku yang kusam, layu, kemek, kecut, tak bermaya. sungguh aku telah cuba sedaya upaya mengedit supaya nampak macam usahawan kecil yang berjaya, malangnya aku gagal. ahh sdey!! edit dengan tenatnya tapi tetap tak nampak ayu and comel sebab bedak langsung tak pakai. bare face giler aku hari ni. biasalah. orang putus cinta. *nak jugak mention aku tengah single. ceh!

aku akui, muka kemekku di atas tidak layak digandingi langsung dengan wajah birthday girl yang berseri-seri kalah ersalina dalam setia hujung nyawa hari ni. ye. orang bawa makan dekat restoran eksklusif punya just to sambut our birthday. sapa tak suka? sapa tak terharu. nasib baik tak banjir dengan hingus keterharuan je tadi. alhamdulillah kami sempat diselamatkan. kih3

abah warned us jangan order yang pelik-pelik takut tak habis and this picture proves him wrong. tinggal salad je nak kena kasi kat arnab. kalau aku penggemar sayur, memang tamat dah riwayat salad tu and mungkin dia dalam proses jadi taik dalam usus aku di saat aku menulis sekarang ini. nasib baik aku hanya makan sayur dalam burger dan tomyam semata. please la jangan hadiahkan aku sayur for my birthday. *merayu.




ni lak pandangan luar restoran. amik gambar time nak solat asar sejurus sampai kat sana. bayangkan??? padi menghijau. suasana gelap tapi permai sebab nak hujan. angin sepoi sepoi language. ahhh!!! inikah syurga dunia?? ececececeyyy :D

kadang kadang best friends forever. kadang musuh selamanya. lumrahla. sapa tak sayang adik dia.. adik mana yang tak kena buli dengan abangnya. ye dak? fuuuhh.. nasib baik aku anak sulung. kerja aku membuli semata. setakat kena gi amik buku di sekolah tengah malam sebab hana nangis buku tertinggal and keje sekolah tak siap tu apelah sangat. tak kena buli pun camtu. tak pun. *pffft




ooo no!!!! aku makin tua!!! mungkin itulah yang bermain di benaknya,, kih3

moga umur yang meningkat disertakan dengan meningkatnya kematangan dalam menjalani kehidupan
moga umur yang meningkat ini memberi kesedaran bahawa umur kita makin hari makin singkat dan mendekati pengakhiran
moga umur yang meningkat menginspirasikan untuk meningkatkan amal ibadah persediaan masa hadapan
moga umur yang meningkat membawa seribu rahmat dan tahun-tahun yang lepas diberkati ALLAH SWT hendaknya
moga umur yang meningkat membuatkan dirimu makin kuat dan tabah menghadapi cabaran dan dugaan mendatang
moga dirimu juga jumpa pasangan yang akan membawamu ke syurga *sangat tiba-tiba. aku tahu.

 sungguh, restoran itu hebat sekali. aku tidak nafikan. reka bentuk eksklusif. kemudahan lengkap. makanan sedap. ada surau. pemandangan indah. kebersihan terjaga. it is very near to perfection. well done sangat. actually ni kali kedua kami makan di situ. see? when you have a good customer service, you will have return customers. dah tulis kat tip-tip usahawan. IT IS NOW PROVEN. *randomness is me.



4 comments:

  1. cantik sangat gambar kat sawah tu.teringin sangat nk ambil pic cm tu

    ReplyDelete
  2. cop... muja dengan hanan memang adik beradik for real ek? erks...kakak baru tau... hu hu hu... anyway...happy birthday to you dear...semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan tubuh badan dan kebahagiaan di dunia serta akhirat...

    ReplyDelete
  3. haishhh terlepas lg...apa2 pun selamat hari lahir kepada beliau....

    ReplyDelete