kebenaran terbongkar jua, misteri selama ini sudah tiada. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, February 26, 2013

kebenaran terbongkar jua, misteri selama ini sudah tiada.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

semalam ada seorang perempuan called aku
suara dia lembut je di telinga aku
mula-mula dia cakap dia adik kepada ex aku
yang aku tahu xbf aku punya adik perempuan belum pun masuk darjah satu

lepas tu mengaku pulak dia adik angkat ex aku
lepas tu betukar kepada girl friend ex aku
berapa banyak hubungan dia ada dengan ex aku tu
wahai perempuan sesungguhnya berterus terang sahaja tak perlu menipu

dia bertanyakan status aku dengan jantung hatinya
aku tak berbohong tapi terus cakap kebenarannnya
tapi dia macam tidak mahu percaya dengan aku punya kata-kata
dah tu aku nak buat ape lagi selain reda

dia cakap tak nak cakap ngan aku dengan kepala dingin
aku suspect dia bukan dari kelantan tapi dari negeri lain
nak gaduh berebut lelaki ni aku pun tak hingin
bila dah tahu semua aku hanya ingin jaga aku punya kain

dia cakap aku salu text boy friend dye
tapi aku selalu text boy friend aku
oh.. rupa-rupanya boy friend aku tu boy friend dye
kami bermadu sebelum berkahwin gamaknya

ditakdirkan ex bf aku duduk dekat dengannya
aku dengar dorang bertekak dari hp perempuan yang teraniaya
semua yang diutara bercanggah dengan kebenaran belaka
dikatanya aku dengan dia tak pernah ada pape

aku bersyukur misteri selama ini sudah tiada misterinya
malangnya apa yang aku katakan semua perempuan itu tidak percaya
apelah sangat kata-kataku nak compare dengan mulut manis pakwanya
nasib baiklah sekarang aku dah tau semuanya

aku kesian kat diri sendiri bila dimadu tanpa disedari
tapi aku lagi kesian kat perempuan itu yang masih tidak menyedari
tak sangka dia boleh tipu gf dia yang disayangi
bukan aku la tapi of course la gf dia yang satu lagi

banyak perkara masih menghantui diri
kenapa dia tidak mahu putus selama ini
walaupun sudah aku request beribu kali
tapi jawapannya aku dah tak rasa nak tahu lagi

maybe sudah norma lelaki tidak pernah cukup dengan satu
tapi berkongsi kasih itu sangat bukan aku
aku lepaskan dia pergi dengan serela mungkin hatiku
Allah sudah menyediakan yang lebih baik untukku

buat ex bf aku yang pernah bagi kenangan manis untukku
terima kasih sudah bagi kenangan itu untukku
so terbukti sekarang memang patut aku benci kamu dari dulu
tapi tula hati ini tidak mahu membenci kamu

buat ex bf aku yang sanggup bertahan dengan perangai sewel ku selama ini
secara jujurnya aku mintak maaf sekali lagi
aku tahu bukan seratus peratus salahmu perkara ini terjadi
aku juga salah bila aku selalu buat kau stress dengan diri ini

buat perempuan yang pernah menjadi maduku tanpa aku sedari
aku mintak maaf sebab tak tahu kewujudan dirimu selama ini
aku tak tahu sape bini no satu and sape bini no dua kini
maafkan aku kalau ternyata aku adalah orang ketiga dalam cinta tiga segi ini

ps- menyesal lak reject semua yang datang yang hensem-hensem dari dia sebelum ni,, hahaha!!! dont worry peeps.. i am so cool.. and i have never been cooler :D


12 comments:

  1. ala..kesiannyer...tabah ye muja...mungkin perempuan tu kot sje2 nk musnahkan hubungan korang..klau btul itu madu,mmg ptut tinggalkn kn je...huhuhu...xptot2...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...akhirnya Allah tunjuk juga kat Muja kebenaran kan? Jadi Muja pun lebih realistik nak berfikir dan membuat keputusan yang terbaik untuk diri Muja...

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Mujur sebab misteri terbongkar awal. Kalau dah ada ikatan, dpt prangai lelaki buaya darat..merana muja..hehehe

    ReplyDelete
  4. @C.T.K madu ke,, tak madu ke,, everything is over,,

    ReplyDelete
  5. @Farah Waheda Wahid tu r,,, pening kot pikey nape selama ni,, rpanya ku ada madu sebelm kawin,,, payung emas cap ayam sangat,,,

    ReplyDelete
  6. @Tinta Lana nasib baik la,,, alhamdulillah syukur sangat,,, hehe

    ReplyDelete
  7. assalam.

    saya singgah buat kali pertama .. masuk dari blog PCL.

    ReplyDelete
  8. bgusla..dah tau kebnrnnya..muja truskn hidup..akn ade yang lbh baik untuk muja..

    ReplyDelete
  9. xpelah muja, nama pun ex kan. patah tumbuh hilang kan berganti. insyaAllah, perginya akan diganti dgn 100x lebih baik. pedulikan lelaki yg tak pernah cukup dgn satu. belum kawin pun berani nak curang. pooodahh =) hehe, sorry teremosi lah pulak

    ReplyDelete
  10. @al- lavendari waalaikumussalaam,, sila masuk,, sila dtang banyk kali ye,, hee

    ReplyDelete
  11. @baby comel TAPI TU LA,, dia tak ngaku la plak dia curang,, mcm muja lak salah,, haissyyy

    ReplyDelete