paksaan aku - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, February 19, 2013

paksaan aku


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

semalam sekali lagi aku meroyan
aku paksa dia jawab aku punya panggilan
then dijawab oleh dia punya kawan
aku gitau kawan itu aku punya pesanan

aku nak putus dengan serta merta
aku tuduh dia ada lain wanita
aku ngaku lelaki lain aku sudah ada
aku cakap aku terseksa dengan dia

then kawannya menjawab dengan bangga
esok dia ada test so dia sudah lena
dia tak de perempuan lain selain aku sahaja
dia nak belajar bukan saja-saja

aku berasa sangat tidak puas hati
jawab aku kalau dia lepaskan aku ini
dia boleh belajar dengan senang hati
tak de dah yang nak kacau dia lagi

aku dah tak boleh tahan
suara macho bertukar tangisan
kawan itu jadi tak keruan
handphone terus bertukar tangan

aku bercakap lak dengan orang yang berkenaan
aku paksa dia setuju dengan semua aku punya saranan
aku nak dia setuju dengan aku punya keputusan
aku paksa dia untuk aku dilepaskan

aku tak bagi dia mesej atau call aku lagi
(walaupun sekadar memberi salam meninggalkan effect besar kalau salam itu adalah daripadanya)

aku tak bagi dia balas kalau aku yang contact dia lagi
(kalau aku teringat kat dia, mesti automatically aku termesej or tercall dia)

aku tak bagi dia datang dekat kalau kami jumpa lagi
(kalau aku jumpa dia mesti berpotensi besar aku akan rasa nak balik dengan dia)

aku tak bagi anything yang boleh buat aku ingat dia kembali
(akhirnya dia bersetuju. seriously aku berasa yang teramat lega sangat amat sungguh sekali)

doakan aku untuk aku melupakan segalanya
segala kenangan indah yang selalu bermain di kepala
yang boleh buat aku senyum secara tiba-tiba
yang menerjah otak besar aku dengan tidak semena-mena



9 comments:

  1. sabar muja sabar... hu hu hu...take care adik...

    ReplyDelete
  2. @Farah Waheda Wahid tak leh sabar la ngn dia kak,, rasa serabut sngat,,

    ReplyDelete
  3. tak tahu nak cakap apa.. cuma apabila keputusan sedah dibuat ingatlah apa yang perlu dibuat itu

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Kalau muja dah buat keputusan, kena nekad.

    Dan muja..apa pun kesan yang berlaku selepas keputusan dah dibuat, terima dengan hati terbuka..ambil hikmah darinya ok? >_<

    ReplyDelete
  5. apa pun kputusn muja..hrp2 semuanyer ok

    ReplyDelete
  6. jom memeriahkan segmen ni

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/22th-birthday-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. muja adakah ini jln tbaik untuk myelesaikn mslh korg?

    ReplyDelete