Pesanan Shila Amzah kepada semua - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, February 08, 2013

Pesanan Shila Amzah kepada semua

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

kebelakangan ni aku selalu tengok post menceritakan tentang konflik hidup shila amzah, sharnaaz dengan ayah shila, nd lala. bila aku tengok, aku terasa jugak macam korang yang ini semua poyo. tapi aku rasa macam aku tak leh fikir macam tu sebab setiap manusia itu berlainan. dorang artis, confirm la kehidupan peribadi dorang pun wartawan and blogger hiburan nak korek sampai ke tahap magma. tak gitu?


yang terbaru tentang video shila amzah nyanyi lagu ombak rindu sambil menangis. suara dia macam perlahan sangat aku menyebabkan aku tak dengar sangat suara dia. maybe sebab dia tengah nangis jadi suara dia macam tu. aku tengok ramai yang condemn video ni and menyebabkan aku pelik dengan dorang. maka timbullah persoalan, kenapa manusia suka tengok benda yang mereka benci? bukankah sudah norma yang kita hanya akan buat benda yang kita suka sahaja sebagai manusia?

different people have different ways in delivering messages to others. different ways in pouring their hearts out. different ways in expressing their feelings. including shila amzah. dont judge people because you also dont like people judging you, right? see the point here? maybe buat video ni is the way shila amzah ada untuk luahkan perasaan dia. and being a singer, shila amzah rasa dengan menyanyi boleh release her tension. ape salahnya? macam la korang tak pernah makan nasi kosong dengan ikan goreng cicah sambal belacan depan tv tengok kuch kuch hota hai bila sambil air mata trupp trupp keluar lepas putus dengan kekasih korang. puiii.. and itu adalah cara korang. ni sebagai contoh jela,,,

untuk shila amzah, be strong. i know that you are having a hard time, a hard phase in your life. it is for sure hard to choose between your father and your beloved one and you end up becoming indecisive. but don't worry shila amzah. you are actually very fortunate to have two persons who love you so much. who are willing to do anything for your own good. they love you. they care for you. maybe the overwhelming love they have for you lead them creating this problem but don't worry. just remember. they love you and they will try to solve this problem just for you. i hope you will be strong and keep being strong because being strong is you. just you. remember too, you dont have to choose when you actually can have both. see? chill. you will go through this successfully. for sure. i am so much confident with you. :D

ps- bila aku stress, pace aku jalan jadi perlahan, aku dengar lagu indonesia jiwang, menangis, then bila sampai, aku makan banyak-banyak. dont judge me. chowwww!!!! :D

13 comments:

  1. aku tgk meluat pn ada..xperlu kot nk over sampai mcm tu..tapi kalau blakon ok lah...

    ReplyDelete
  2. Mcm mcm.mgkn sbb nme die tgh naik.tu nd lala x nk die jtuh.lgpun...sharnaz tu awl g tjuk belang kot.

    ReplyDelete
  3. sad for her and hope that she'll be strong...

    ReplyDelete
  4. Salah dia juga kot. Buat apalah nak tunjuk pada public yang dia tgh bersedih gara2 perselisihan faham diantara pakwenya and ayahnya. Pada saya tak perlu nak upload video dia sedang bersedih diatas apa yang berlaku. dia sepatutnya berterus terang dengan family dia. nyatakan apa yang dia mahu dan cuba selesaikan masalah tu secara ber3. ni my personal opinion la.

    ReplyDelete
  5. die dh biasa dgn buat video..so dgn cr ni die pun wat video..sedih gak tengok..nak wat mcm ne..bpk nak ank trus berjy yela bru meningkat naik..yang shaanarz plk x reti menyabr..

    ReplyDelete
  6. mampu tgk jer... x mampu komen....

    ReplyDelete
  7. sian gak kat dia..mungkin sbb dia artis kot..kalo cheqkaq buat cmtu..ade korang heran?tak kan..hahahaha

    ReplyDelete
  8. tapi apa konflik shanaz dgn ND lala???? dia gaduh ke?

    ReplyDelete
  9. memang pun... lagila kalo ieta yg buat, langsung org tak hingin tengok... hehe... Bialah... itu je cara dia nak meluahkan perasaannya... Entri ni terbaik lah Muja :)

    ReplyDelete
  10. sebenarnya aku belum tengok video ni..hehehe

    ReplyDelete