SILENCE BLOGZ - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, February 13, 2013

SILENCE BLOGZ

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.

Silence Blogz

pujian:

  • tahniah sebab dalam banyak-banyak blog yang wujud di muka bumi ni, blog potia dah jadi blog yang dok menepek kat blog muja. 2 je tau blog yang muja tepek kat blog muja. hehe
  • terima kasih sangat sebab sudi menepek rss blog muja jugak di blog potia. terharu sangat tau sebab potia sudi bertukar rss feed ngan blog muja yang amat picisan ni. blog personal je pun.
  • terima kasih sebab sudi mendengar luahan hati time-time muja tak rasa kawan di alam nyata dapat memahami dengan cara yang muja nak. potia sentiasa ada. mendengar. menasihat.
  • tahniah sebab potia rajin sangat mencari rahsia seo and tak kedekut sharing dengan muja. padahal blog muja blog personal je. hehe. tq sangat sebab sebarkan ilmu blogging untuk muja.
  • tahniah sebab muja suka singgah blog potia and drop comments kat situ. harap-harap muja tak miss mana-mana entry. hehehe. banyak ilmu kat situ. kih3
penambahan:

  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me. jangan lupa letak tweet button kat setiap entry k. jangan lupa tweet. hehe
  • personal facebook. tq sebab sudi jadi friend muja kat facebook k. hehe. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends. salu salu la kita chatting ye. kih3
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. di atas sekali bahagian sidebar tu tak de lagi tu. hehe
  • ping sites. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. dah ada a few. tapi kalau nak tambahkan lagi, dapatkan DI SINI k. moga kita makin berjaya dalam blogging career lepas ni k. :D
disarankan:
  • buat fungsi automatic open in new tab terutama bagi blog yang disable right click supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog.
ps- semoga potia sentiasa berjaya dalam setiap perkara yang potia lakukan, di dunia dan di akhirat. hehe. kalau ada tersilap jangan marah tau. gitau la. ti muja edit balik k :D

8 comments:

  1. Aiman pening laa . Potia ni laki ke pompuan? ke campuran? Kikiki

    ReplyDelete
  2. terharu sgt2... thanks muja... thanks sgt2 atas review ni... smua komen atau pendapat muja tu membantu potia dan juga blogger yg lain.

    apa yg muja kata kat atas tu semua dah ada di silenceblogz cuma perasan atau tidak je..

    pageview ada di atas skali di sidebar..yg barcode tu ada lah pageview sebenarnya.

    twiter ~ blm ada akaun.

    ping blog ~ ada kat bwh sekali kat tombol *buka*

    facebook ~ ada fan page dan button like~send

    skycraper nuff ~ tpaksa buat tepi sb space punya pasal.. tp rasa nak tukar nufnang tu sb tak byk membantu. nuff kedekut

    dan rasanya yg lain sudah ada... insyaAllah nak renovate 1 day nnt dan nak minimize nak kurangkan external link... klu benar2 nak google crawler minat ke blog kita jgn lbh 100 link di blog.

    lain2 thanks muja smpai jgk turn blog potia di review..

    ReplyDelete
  3. meh terjah blog potia.. curios la pulak huhu

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Abampotia..kenal sekejap dialam maya ni,hehehe. Pastu masing2 bawa diri..eh, lain mcm ayt ak,hahahah

    Oh ya..muja..sesungguhnya..lana bukan photographer..takda kaitan sama skali dgn mana2 photographer pun,hahahaha

    Guna kamera cap ayam je muja. Gmbr yg lana amik pun, yg batu caves je (-_-) tu pun stlh snap bnyk kali,huk

    ReplyDelete