Tunggu dan reda - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, February 08, 2013

Tunggu dan reda

assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.. tak jawab dosa, kalau jawab sayang. kak maghia sangt aku hari ni,, hehehe

aku tahu traffik blog aku yang memang sejuk membeku ni semakin menurun kebelakangan ni,, aku yang tak update blog ni,, aku yang pemalas nak promote,, aku yang malas nak blogwalking,, memang padan la dengan muka aku,, so, aku buat tak nampak je. aku bajet bajet buta jela,, aku memang tak de mood.. sedang dalam tempoh menyesuaikan diri dengan status pending relationship yang aku hadapi sekarang. sungguh. benda ni sangat perit. maybe sebab ni la ramai bebenor yang post di fb jangan berhubungan ngan sesape, tapi aku la ni, degil sangat nak try and error.. cess!!!

kelmarin kelmarin aku ada cakap ngan kawan aku,, aku cerita pasal penantian yang aku sedang buat sekarang. dorang pun sama. rasa pelik dengan permintaan yang aku anggap nonsense ni,, tapi tula kan,, curiosity kills the cat,, i dont think that i am waiting sebab aku sayang tahap melimpah ruah, more to waiting sebab aku curious, sebab aku curious dengan sebab-sebab, reason-reason, impact-impact yang menyebabkan dia suruh aku menunggu,, tapi memang aku sayang dia pun,, tapi aku lebih kepada curious berbanding sebab cinta (sila muntah jauh-jauh sikit)

then kawan aku cakap, baik aku tunggu as long as waiting does not harm me then reda dengan apa-apa je yang aku akan hadapi bulan 4 nanti. kalau dia kembali alhamdulillah, dia sayang aku. kalau dia tak kembali, alhamdulillah sebab aku masa tu boleh tahu bahawa dia tak sayang aku macam aku sayang kat dia and it means that aku patut stop this missing thing and turn my heart to other person who deserves me more. meaning that waiting without putting an enormous hope with the result. macam tu la lebih kurang sebabnya kalau aku tak tunggu, aku akan rasa curious sampai mati. aku akan rasa tertanya-tanya. aku akan hidup dalam persoalan sampai mati.

seriously. aku pernah alami dengan crush aku dulu and aku tak rasa sikit pun nak rasa that overwhelming curiosity again. no no no!!! hehe. waiting ni menunggu macam tunggu result spm sambil buat keje sambilan je. bukan susah pun. kih3. walaupun tidak mengharap sangat dengan penantian ni, mengharap dapat kejayaan dalam perhubungan ini tetap ada. doakan aku dapat yang aku perlu, bukan yang aku nak k. love you all!!! :D

ps- sila define KERJA SAMBILAN itu dengan cara korang sendiri k :P

9 comments:

  1. sabar ye muja...kakak doakan segala yang baik2 untuk muja...

    ReplyDelete
  2. sweet pain isn't it? :)

    aku setuju dgn member ko tu muja..kalau ko tanya kat aku pun, aku akan advise benda yg sama..sebab aku nampak itu sebenarnya yg kau nak..aku nampak yg kau memang ada strong will untuk tunggu something or someone tu..

    keep waiting..:)

    ReplyDelete
  3. @Farah Waheda Wahid tlonglah doakan muja dapat lupakan dia,, please,,,

    ReplyDelete
  4. @Encik H kali ni aku tak nak setuju ngan ko h,, aku dah penat kot,, dia bukan suami agi dah demand macam2,, kalau suami tak tau la ape lagi yang dia mintak,, apa lagi yang dia nak hukum aku bila aku buat salah,, serik giler,,

    ReplyDelete
  5. aku percaya kau akan tunggu, walaupun kau taknak tunggu..:)

    ReplyDelete