hanya gara-gara mereka - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, March 26, 2013

hanya gara-gara mereka



ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

hye korang yang sudi membaca blog picisan aku yang tak menarik langsung ni
korang tahu tak minggu depan aku ada  School-Based Experience kat sekolah?
korang tahu tak surat pengenalan diri aku tertinggal dekat asrama di ipg?
korang tahu tak aku kena balik pengkalan chepa untuk amik itu benda alah?

haissy sebal sangat dengan diri aku sendiri ni kengkawan
sampai bila la nak bertambah aku punya daya ingatan
ingat tak entry aku tertinggal kotak hp baru on the way balik dari kbmall, kelantan
dah dekat nak sampai rumah turn balik untuk amik itu barang

so hari ni dengan penih gedik sakan aku bagi idea kat adik beradik aku
aku cakap nak belanja makan kat burger king di kbmall tempat pujaan
padahal itu alasan aku nak balik pengkalan chepa nak dorang temankan
hoiiiihhh bosan giler driving apatah lagi kalau sorang sorang kan

sebenarnya hajat di hati nak pergi dalam pukul sepuluh pagi lagi haaa
tapi abah suruh balik kampung lunch kat sana dekat rumah mak saudara
so lepas lunch kat kampung and solat zohor kat rumah baru gerak ke sana
awal-awal lagi dah nak terlanggar dengan motor time keluar pagar rumah hahaha

sampai je ipg aku buat macam tak tahu peraturan
aku bawak kereta masuk sampai dalam asrama yang dilarang
aku pun pelik kenapa diwujudkan itu peratuan
dah tu nape buat garaj kalau kereta yang masuk dilarang

masuk je bilik aku cari surat yang ketinggalan
nasib baik jumpa kalau tak memang naya dah aku
then aku bergegas tukar pulak aku tukar pakaian
dak gitau ke aku pakai seluar koyak kat lutut tu?

then bergerak la aku ke kbmall tempat hangout yang picisan
huhuhu macam tak de tempat lain dah kami ni kan
nak cari satu tempat parking sesuai dah jadi satu beban
ada ke patut aku termasuk ke line kanan???

then adik aku start memberi arahan
nasib baik aku mudah menerimanya
aku pun gerakkan kereta perlahan
berjaya jugak akhirnya,, hahaha

masuk je kbmall tak de tempat lain dah jadi tujuan
kb mall terus diserbu macam orang tak makan sebulan
dah siap order kitorang pun startlah makan
benda bawah ni aku punya santapan, nampak sedap je kan? hehe



gambar bawah ni pulak gambar budak comel tak senonoh
dah la tak comel suka pulak tergopoh gopoh
tapi dia mesra suka senyum and tak angkuh
dia juga bakal isteri comel yang patuh,, errr????



gambar di bawah ni pulak budak comel dengan bakal adik ipar kepada bakal suami dia
teacher dia cakap adik beradik dia semua comel-comel belaka, mula-mula dia tak caya
then dia pun start tengok and tenung gambar kat bawah ni lama-lama
alamak, dia terpaksa mengakui yang teacher dia kata tu benar belaka.. hahaha!!!
(aku memang perasan, sila terima seadanya,, kah kah kah kah kah)



gambar kat bawah ni pulak di snap di saat menunggu coolblog sampai di tangan
terfikir pula, bagi aku satu je coolblog punya kekurangan
proses nak buat tu lama sangat aku memang kurang berkenan
tapi tula rasa dia boleh buat aku tak keruan,, urghhhh!!!



so, ada lagi ke orang kelantan yang tak tahu adanya burger king di kbmall kelantan?
kalau tak tahu sila jengah ke sana dalam kiraaan lapan
satu dua tiga empat lima enam tujuh lapan sembilan
eikkk,, kenapa korang still tak mulakan perjalanan?? oohhh,,,

korang sudah addicted baca blog nurmujahidah nampaknya,, haha,, tocey tocey,, :D

ps- perasan itu satu cara tingkatkan keyakinan diri, cubalah sendiri pasti tak menyesal nanti,, haha


9 comments:

  1. tiba2 kakak rasa lapar la pulak...cop...muja kakak nak cakap...makin hari makin berseri... *_^ wink...

    ReplyDelete
  2. salam nur... :)

    mmg sedap dpt mkn burger..ayie pun dah lama x mkn...hehe :D

    ayie dah update entry senarai peserta GA...nur tgok laa :)

    ReplyDelete
  3. @nadzim bakri berderak adalah sangat mmbahagiakan,, hehe

    ReplyDelete
  4. @Farah Waheda Wahid aduss,,, jgan r buat muja percaya, tolong r tolong r,, haha

    ReplyDelete
  5. Dah lama perasan,tapi tak pernah merasa,pasni bolehlah belanja ngeee

    ReplyDelete