KURSUS BINA INSAN GURU (1) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, March 23, 2013

KURSUS BINA INSAN GURU (1)

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

saat aku tengah menulis ni gambar Kursus Bina Insan Guru sedang diupload di fb aku
aku rasa macam dah tapis mana yang patut so that aku upload je yang senonoh di mataku
selalunya first day balik aku terus upload gambar-gambar di fb aku
muka yang hitam memerlukan keyakinan tinggi untuk ditonjolkan kat yang mengenaliku

pada tujuh belas mac sampai la dua puluh satu mac dua ribu tiga belas
aku telah dipaksa ke Kursus Bina Insan Guru dengan rasa sangat sangat malas
rasa malas bukan apa memikirkan masa yang berlalu agak pantas
eh tetiba kena pergi kursus sedang assignment punya dateline tak sempat kupintas

tapi tak pe demi mengejar kerjaya dan cita cita menggunung di dada
kaki dan tangan pinggang kepala malah bontot kugagahkan jua
kursus ni kursu wajib kalau aku ngelat juga ponteng aku yang naya
dua tahun yang berlalu akan sia sia macam setahun aku di uni malaya

yang buat aku bertambah semangat nak pergi sebab aku sekumpulan dengan si dia
si dia yang dah jadi crush aku dalam dua tahun la juga
sekadar crush jela cakap sepatah pun sangat sekali sekala
tapi bila sekumpulan dengan dia lain pula jadinya rasa merana je jiwa

hari pertama memang dah start melanin diproduce dengan hebatnya
daripada anak melayu terus aku jadi anak negro dengan sekelip mata
tapak perkhemahan tu macam tak de tempat yang lagi panas je
pokok ru dua tiga batang mana cukup nak cover derrrr

hari kedua lagi la aku seteruk teruknya dianiya
aku tak pandai berenang di bawak ke laut sesuka rasa
tapi alhamdulillah aku sudah dapat rasa hikmahnya
rasa keyakinan diri terasa melimpah ruah dalam dada

hari ketiga aktiviti trekking di tepi pantai la pula
sekali lagi kulit muka di didera dengan hebatnya
aku terfikir macam la tak ada jalan raya
tapi pengalaman inilah yang manisnya

muka bertambah hitam itu perkara biasa
tiada yang dapat menandingi kehitaman aku semasa rekrut dahulu kala
entry bergambar aku letak dalam entry seterusnya ya
sebabnya aku rasa tak de mood nak tunjuk kat korang semua,, hahaha!!!





No comments:

Post a Comment