diet mode activated! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, April 28, 2013

diet mode activated!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

setelah berkurun aku tak weigh my weight, hari tu aku terukur berat sebab masuk bilik kerja umi aku tu ada weight scale. masya ALLAH!!! berat aku naik sampai 4kg and i just realized it that time!!! uwaaaa!!!! seriously rasa nak nangis amat sebab berat aku tak pernah seteruk ini. sob3. nak tahu berat aku? 10 orang cakap NAK TAHU then aku bagitahu. aku tak kedekut bab ni. :)

lepas kejadian aku gi gym tu, aku decide to make it compulsory for me to go to gym at least once a week sebab at least kat gym ada trainer and those alat-alat khas untuk aku work out. plus, boleh buat ramai-ramai, tak de la sunyi sangat aku punya working out session. yang pergi pulak yang lengan ketul-ketul, muscular, makin semangat lak aku work out. hahaha. RM4 je pun fee dia untuk kita guna sehingga penat. murah kan? :D

actually, yang aku gi gym tu sebelum aku tahu berat aku naik dengan hebat, cuma aku perasan la banyak baju dah ketat, kain pun, seluar pun. sedeyh sangat... :'( then bila dah tahu ni, lagi semangat aku nak diet and these are things that i am currently doing. nape la dorang pandai sangat masak!!

  • pagi minum AURA WHITE and nesvita yang nestum tu. aku letak dua packet sebab nak bagi rasa, tak pe ke ek? tak kisah la. hahaha. lepas ni nak beli milo kot. hmmm
  • then, bila pergi kelas aku tak jengah cafe. lapa, tapi aku tunggu jugak sampai habis kelas. then gi makan nasi. aku tak leh tak makan nasi. hehehe. tak de extra dah macam dulu. uwaa!!
  • petang lak aku turun padang. joging, sit up, then do yang pijak kaki atas bangku and turun, aku tak tahu nak namakan apa. do anything la to move my muscles.
  • malam pulak, aku makan pisang. orang kata makan pisang mudah kenyang and aku dah makan dua. alhamdulillah. memang kenyang.
  • minum air kosong dengan banyaknya walaupun terpaksa ke toilet banyak kali. yang ni mudah sebab aku memang suka minum air kosong. hee



pisang kedua. heee

alang dah hilang 2kg dalam seminggu buat benda ni semua. dia makan nasi tapi still losing weight. so, jangan jadi macam INI, merana nanti. sedeyh je aku tengok bila tinggal tulang kerangka semata. aku harap usaha aku ni membuahkan hasil. amiin.

ps- tolong tolong tolong doakan aku berjaya kekalkan momentum of taking care of my diet ni k. aku kurang berjaya sikit bab diet control ni. makanan lak sedap, hoping for your prayers folks :'(


3 comments:

  1. on diet?sedapnya tgh mkn spageti ni...hahaha

    ReplyDelete
  2. @hazwan hairy orng suruh doakan biar berjya,, uwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. cik siti pn nak on diet jgak....tp nafsu mkn ni mmbuak buat...huhu

    ReplyDelete