gym time!!! oh, that four kilos :'( - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, April 27, 2013

gym time!!! oh, that four kilos :'(

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

hari ni nak share dengan korang a-must-do activity yang akan aku jalankan in my future undertakings. yup, i have gained the latest 4kg in my life. i just weighed my weight pagi tadi. sedeyh tahu tak sedeyh??? uwaaaa!!!!! even time balik wataniah hari tu pun, berat turun sekilo je. ces. padahal makanan kat sana memang tak menyelerakan langsung. latihan sampai nangis-nangis. aku hardly reda :'(

mulanya ingat nak pergi gym for girls tapi tutup la pulak. so, alang-alang dah keluar dengan niat nak gi gym, aku jengah jugak gym for boys. oh,, girls pun boleh join k. pakaian dah lengkap. so tak jadi masalah la bagi aku. first benda yang aku try mestila treadmill, i ran on that thing for more than 20 minutes. i managed to run 6 kilometres. woww!!! memang best giler that feeling time tu.

maybe sebab lari atas treadmill ni sebenarnya easier and kita terpaksa lari macam mana sekali pun. kan? then aku try the bicycle. i cycled for 5 minutes je kot. tak tahan weh. lenguh giler. dah la baru lepas running. kih3. then few others la. yang angkat berat, yang tumbuk-tumbuk. best!!! :D

snapped by my gym partner, adawiah, stolen by me, muja. kih3

sebenarnya last week yang aku pergi gym for the first time tu. baru hari ni nak update. rasanya isnin lepas. 15 april 2013 . time kat sana tu memang amik gambar langsung. sorry sangat. gambar salah satu alat yang kat atas tu pun aku cilok peneman aku punya gambar kat instagram. adawiyah nama dia. sorry sangat. gambar memang tak leh diambil. antara faktornya
  • make up memang dah 2 minggu tak pakai sebab muka berjerawat dengan teruk. tak tahu kenapa. sebelum ni keadaanya masih boleh la diterima. but not now :'(
  • muka hitam dengan jaya sebab langsung tak pakai pape. krim, sunblock, bedak, langsung tak pakai. malam gummy bear presentation je pakai. oh the sun holds a big grudge on me.
  • muka berpeluh, muka berkilat, sememeh dengan peluh yang membasahkan baju secara overall. satu baju basah you. memang puas hati work out in that 2 hours.
  • keadaan yang lekit dan busuk juga boleh nampak dalam gambar you know? nampak busuk, kotor. memang tak sesuai kot nak masuk blog. hahaha
memang aku tak amik gambar even girls like me ni memang tersangat suka amik gambar but still bila confidence level tu dok kat tapak kaki dengan appearance yang tersangat teruk, mood and passion nak amik gambar pun hilang sedikit demi sedikit. that is why la aku try aura white ni. harap-harap it works well with my body system. :')

azizi cakap muka aku dah hitam macam time mula-mula balik dari wataniah. ada ke patut. next week kena start back to normal kot sebab kulit aku macam dah ok sikit lepas guna aura white tu. alhamdulillah. dah tak bengkak.

ps- tolong doakan application aku jadi publisher kat KOMLI diluluskan k. tq :)


1 comment: