kerana cermin mata - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, April 20, 2013

kerana cermin mata

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D


hari ni aku nak cerita pasal cermin mata. yezzzaaa. sebagai seorang manusia comel yang dah terjangkit fenomena rabun sejak darjah 6 ni, aku rasa memang aku antara yang pakar dengan perasaan apabila kita tidak boleh melihat dengan jelas. banyak perkara dah jadi disebabkan oleh kerabunan aku kau tahu tak??? so, orang yang rabun sila la pakai cermin mata or contact lens supaya tak jadi macam aku ye.

ni antara yang dah jadi bila aku tak de speck untuk dipakai di setiap waktu

sedih tengok muka bila spect sangat tidak sesuai,, uwaaaaa
  • aku menangis dengan teruknya semasa kelas matematik time form 2 dulu sebab semua orang dok sebut 'yeeee,,,, paham,,, understand'. aku je tercongok-congok tak tahu hape benda pun sebab tak nampak apa yang cikgu tulis kat papan hijau. aku ended up becoming a very rude student. berpaling ke luar kelas, bajet tak nak dengar sebab rasa marah pada cikgu padahal aku yang salah sebab tinggalkan spek, sambil tears rolling down my cheeks. *sadis
  • aku ditimpa malu yang teramat besar bila dah tak tahu kali ke berapa aku tersalah panggil orang. kak elina aku gi panggil kak syamim. dah la kak elina tu seorang yang tak berapa nak suka dengan aku. tengok cara pandang pun aku dah tahu la. tapi tula. terpanggil dia. kalau setakat panggil tak de lah aku kisah, yang aku gi cuit pulak bahu dia macam dah kawan sejak baby tu pehal lak. adusshhh.. malu giler. tu je.
  • then kes raba meraba pulak. setiap kali aku tertinggal or terlupa kat mana aku letak mula la mata aku merapat pada barang-barang. cecah hidung kat cadar, meja, and semua tempat yang berpotensi tinggi menjadi tempat aku tenggekkan aku punya spek. teraba-raba. alih-alih dok dalam jamban. eh ada atas meja. laa.. dalam almari rupanya. punya la sadis. sob3.
  • nak pilih spectacles adalah saat paling genting. punya seksa. nak boleh kenal pasti power berejam, dah la aku indecisive. yang tadi ke yang ni ek lagi terang? aku rasa macam sama? alamak, nak jawab ape kat optometrist ni..??? adooiii.. design speck yang suits my face tambah sejam, then bila dapat, sebelah penyangkut tak rapat kat batang hidung, sapa nak kasi duit beli yang baru walaupun yang memang baru tu tak selesa kita pakai? sob sob sob.
itulah betapa pentingnya glasses for those with vision problem like me ni. walaupun tak sampai tahap buta or critical, it is still hard you know. tak masuk cerita nak buat spek lagi tu. so, for those yang mencari contact lenses and glasses yang original daripada pelbagai brand, lawatlah glassessonline dot com dot my, pilih yang nak, bagitahu prescriptions of the stuff, and use the voucher code

GOforyou20

to get RM20 discount for any RM100 and above purchase as my blog readers. tq for reading!!! :D




2 comments:

  1. biasanya memang susah nak cari spek yang seswai ngan muka.. ikut fesyen semasa juga... hopeu jumpa spec yg seswai

    ReplyDelete
  2. samelah kita..
    rabun.. nasib baek tak buta.

    ReplyDelete