perihal maybank dan maybank2u. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, April 23, 2013

perihal maybank dan maybank2u.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D


few months ago, aku pergi ke Maybank dari rumah. time tu cuti. sampai je sana, tetiba tengok ic aku tak de. tak leh nak buat account. siap pergi buat ic lain sebab ingatkan ic dah hilang. tut tup! bila balik ipg tengok ic dok dalam pencil case sebab banyak masuk dewan exam lupa nak letak balik dalam purse. sampai sekarang abah tak tahu aku dah jumpa ic lama. mati kalau abah tahu, hee

few months ago, aku pergi ke Maybank lagi, ponteng kelas sejam sebab tak de time lain dah, kelas tak de belah petang je. tak niat pun. ingatkan sempat. rupanya.. betullah malang tu memang tak de bau langsung. system dye went offline. tak de keje and urusan yang dapat diselesaikan. sangat malang time tu. takde lak teksi yang nak datang amik. hujang pulak :'(

few weeks ago, aku pergi Maybank. dah bawak ic apa semua. tanya orang kat kaunter, macam mana nak buat account. maaf cik, mesin kami rosak. cik boleh la pergi ke cawangan di Lundang sebab kat sana je tak rosak. bukan setakat yang dekat kb, yang tempat lain pun habis rosak, tinggal kat Lundang je penyambung nyawa Maybank ni. aduhai,,,,

then this week aku pergi lagi tempat yang sama, katanya mesin yang rosak 2 minggu lepas tu still tak terbaiki. what??? in two weeks and still nothing is done to repair??? then aku terus gerak ke Maybank di Lundang, sampai kata sana dalam kul 4. ada masa lagi ni kataku dalam hati sebab Maybank supposed tutup kul 4.30 ptg. still, cik tu cakap dah ramai sangat beratur. maaf. dia buat aku mahu carut kat twitter!!!! dye cakap datanglah 9.15 pagi. kelas camne kak????

esoknya tu, yakni kelmarin, sementelah tak de kelas seharian, aku dengan qaiyah, cilok keluar sesama dengan those going for praktikum pepagi hari lagi. dalam 7.30 pagi. sebab kami students yang baik hati, siap tinggal kad keluar walaupun buat keje jahat. heee. gi makan kat warung, borak pasal politik dengan lecturer kat situ yang dok tengah lepak, then gerak gi ke Lundang lagi sekali.

for your information, aku lah orang pertama yang sampai ke Maybank tu tapi still aku dapat giliran kedua time beratur. cisss!!! tapi tak pela. mak cik, saya maafkan mak cik ye. selesai aku buat kad bank tu, Qaiyah lak nak tukar, nak kad cherry katanya. tah pape. nasib baik kejap je dia punya turn sampai. oh ye. aku dapat kad superman. :D



comey je maybank ni. Qaiyah dapat yang Man U. lepas tengok kad ni, semua kenangan buruk pasal Maybank PUFF!!! hilang. :D

sambil tunggu Qaiyah, aku tidur dengan tidak lena atas kerusi. betapa mengantuknya! apa perasaan korang bila time tak de kelas pun kena jugak bangun awal. sadis je. sob3! ni semua Maybank punya pasal. heee :P


6 comments:

  1. hu3, nak wat maybank gak..senang ley beli tiket mas..

    ReplyDelete
  2. cantiknya debit card baru ni.. MQ masih yang cherry lagi..

    ReplyDelete
  3. @Mooniqueen comey je kan,, haha,, suka sangat amat!!! :D

    ReplyDelete
  4. hurm..kalo wat mybnk card bru bayar lah kan?..huhuhu~~~
    smart kot superman!!!

    ReplyDelete
  5. ala...nak kad Man U gak tapi takde akaun maybank.camne tu??hehe

    ReplyDelete