sama tapi tak serupa - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, April 08, 2013

sama tapi tak serupa


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

last two weeks aku ngan faizah my senget sister went to this one optometry centre to buy new spectacles. one for me one for her. kami ni ditakdirkan keluarga rabun. habis satu generasi kitorang rabun. sadis sangat. aku plan to do that lasik eye surgery. aku harap sangat satu masa nanti i can see very clearly without spectacles. huhu. sangat berharap. pray for me folks!!! :D

power silau aku increases. sedey giler. power rabun tak naik sangat. now i know why it is kind of hard for me to drive at night. sedey kan. ni mesti sebab aku addicted mengadap laptop ni. nape la social media ni addictive sangat adess. kalau tak addictive rasanya mata aku ni masih di tahap biasa biasa kot. tapi,, aku start rabun form 1 lagi time tu facebook tak de lagi,, mm,, opps,, tv dah ada masa tu rupanya.. *sigh

this time, i chose a frame less spectacles AGAIN. hehe. yes. aku always prefer frame less ni. tapi tu  la dia tak tahan lama. so lepas yang aku punya dulu berderai, aku pilih yang half framed. tapi seriously aku tak rasa lawa langsung dengan half framed one tu. aku rasa err,,, tak best la. hee. so kali ni tak kisah la easy broken pun, aku pilih yang aku suka jugak,, lalalala



the first frame less spectacles. zaman muda-muda. ini time bajet nak kawin. lawa tak? so.. do imagine how i will look like ti aku dah kawin betul-betul nanti. hee



and this is my latest spectacles. sama kan? besar sikit dia punya kaca. i love the previous one more. dia macam suits me well. ada gak cari yang petak and berbingkai biru, tapi tak de, sedey tau sedey!!! sebabnya frame less ni dah tak trend dah sekarang. sekarang sume nak spek yang saiz dia half of the face which for me sangat cartoon. sorry folks,, lalalalala,,, furthermore, i wear tudung, so, macam tak suai je pakai spec besar-besar. membulat nanti tudung i, hee

ps- korang suka gambar satu ke gambar dua? lalala


6 comments:

  1. I miss specs hunting. I can't even remember when was the last time I got one for myself. 2 3 years ago maybe. Mungkin sebab I prefer pakai contacts I x kesah sangat about specs tapi dalam banyak2 specs I prefer full frame sebab frameless/half frame somehow looks weird on me. Heheee

    ReplyDelete
  2. hee..luckily I x rabun...
    dua2 spek nmpk lebih kurang jer yunk.. juz nice.. :)
    ~~

    ReplyDelete
  3. @nana kamarul adess,, umi tak bagi pakai contact lens,, tapi penah jugak cuba,, hee

    ReplyDelete
  4. @shida you should be grateful,, speckies ni punyala seksa,, tapi better than buta,, so still alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Alamk.. Hidung nak rabak org ckp titew omey.. Hee.. :-)

      Delete