akhirnya, setelah sekian lama. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, May 28, 2013

akhirnya, setelah sekian lama.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

korang pernah tak buat yang aku buat? bukak google search page then type your name. after that, you click search. mesti pernah kan? samalah macam aku. sebelum aku start tulis blog sampailah aku dah start tulis blog, aku ada buat benda ni. however, tak pernah blog aku dok kat first search walaupun aku tulis nama blog aku yakni nama aku sendiri NURMUJAHIDAH.

selalunya akan keluar

  • 'did you mean mujaddara' (aku tak tahu apa bendanya. nampak sangat nama aku hampir-hampir tak masuk index pun)
  • facebook page nur mujahidah. aku dah bukak. macam page politik je rasanya (bukan aku punya)
  • blog NurMujahidah (juga bukan aku punya). 
sampai ingat apa yang keluar sebab banyak kali sangat aku check. haha. tak pernah keluar blog aku di first search. rasa frust jugak la bila yang aku harapkan selalu tak dapat. dah lama kot blog aku ni wujud tapi still tak jadi macam yang aku harapkan. mungkin sebab aku ada buang kod di blog yang detect nama blog and only detect nama entry. menyesal gak tapi dah terlanjur buat pun. apa nak dikata.

however tonight, seems like things have changed. akhirnya, aku berjaya juga lihat nama blog aku pada kedudukan first search dengan keyword nurmujahidah. alhamdulillah sangat. ada gak peluang aku melihat benda ni berlaku. kih3

thank you google for accomplishing my wish. now i am smiling very widely. kih3 :)




10 comments:

  1. Waaaa tahniah kak. Meh nak searchh :D

    ReplyDelete
  2. Aik? Itu jer...??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de yang pelik.. Tak perlu nak aik.. Ia buat saya happy and that is all... :-)

      Delete
  3. Tahniah, yg kod terbuang tu mcm mne, kod tu ada kt mne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la.. Muja follow tutorial je.. Muja tak reti sgt coding ni.. Heee

      Delete
  4. Tahniah..blog ni terindex di search engine dengan baik :)

    ReplyDelete
  5. tahniah dear..1 step pngkatan dlm blog :)

    ReplyDelete
  6. hehe.eh tetiba rasa nak search jugak nama sendiri.ekekek.

    ReplyDelete