EKSPO MAIK di ISTANA NEGERI KUBANG KERIAN - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, May 08, 2013

EKSPO MAIK di ISTANA NEGERI KUBANG KERIAN


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

sebenarnya benda ni dah berzaman, aku je baru nak update sekarang. dah lama dah rasa nak update tapi,, tu la,, lupa... tak ingat.. ni pun nasib baik ada gambar kat facebook untuk dicopy and paste. lepas mendaki gunung tebu, tak de benda nak pikey kecuali exam minggu kedua dari sekarang. lahaiii,,, malasnya nak study. nape la aku tidak try dari dulu untuk menjadikan menuntut ilmu sebagai satu hobi?

ok back to the real world. Ekspo MAIK yang diadakan di ISTANA KUBANG KERIAN ini berlangsung dari 2 november hingga 6 disember 2012. hal ini memberi peluang kepada semua rakyat jelata untuk menyaksikan sendiri keindahan istana tersebut dan dalam kalangan rakyat tersebut terselit budak hitam bajet comel iaitu aku. abah aku semangat kot nak join. walaupun aku ditakdirkan untuk menjengah sebuah istana, keselekehan aku dalam berpakaian harap dimaafkan. kuakui ia agak keterlaluan terutamanya bab memakai alas kaki yang patah pada tapaknya kerana terdesak apabila selipar kasut semua ada kat ipg. :)


sulung and bongsu bila bergambar. nape aku rasa adik aku sorang ni over sangat ketinggian dia, pfft!!!!

dengan muka tak tercalit pape kalau tak silap, aku menjejak kaki ke dalam istana dengan penuh rasa bangga. sangat la selekeh time tu. abah la ni, tak tegur pun. hehe. biasalah, melayu. salahkan orang lain jugak padahal terang-terang aku yang malas nak prepare pape. time pergi tu ada la juga aku terjumpa kenalan family. sape yang sengaja lepaskan peluang masuk istana yang julung-julung kali ada ni memang rugi sangat. personally, i fell so very proud to be a kelantanese that is able to see a part of my SULTAN'S life, which is HIS palace. it is a very nice place, with big magnificent building and wide fields. sangat amazed seeing the scenery. heee


betapa indahnya dunia kalau di rumah aku ada dinding macam ni. kih3

mula-mula sampai tu ada macam khemah khas yang disediakan untuk jualan macam-macam barang. ada majalah, al quran, tshirt, and others la. masuk dalam tu keje aku just snap gambar tu pun dengan kamera adik aku. tak beli pape. jimat weh. mana tahu esok lusa aku nak kawin, boleh support. kih3. adess. mood gatal terselit jugak kat sini ye. tak pela kan. well, i am twenty one already. kira ok la kan? hahaha. sapa sokong aku sila tulis, SOKONG! :p

mula-mula masuk dalam istana tu, kena tanggalkan alas kaki then masukkan dalam plastik yang dorang dah sediakan. lupa lak nak gitau, masuk adalah PERCUMA!!! hehehe. bila masuk dalam tempat pameran sejarah ISLAM tu sebenarnya tak dibenarkan amik gambar tapi honestly, ramai kot amik gambar, aku je skematatitu tak amik. gambar yang dalam entry ni pun jenis yang luar luar sipi sipi je. dalam dia lagi la lawa. sila la datang kalau ada peluang ye.. hehe


insya ALLAH bakal jadi chandelier rumah aku kalau ditakdirkan aku kawin ngan jutawan dalam tempoh 3 tahun lagi


amboi pintu dia, hoi!!! terselit gambar plastik berisi kasut di situ. hahaha!!!!


di bahagian luar ada benda ni. macam pentas. gazebo maybe? aku pun tak tahu nak namakan apa ye. korang cari la sendiri. maybe benda yang selalu ada di dataran.


sekali tengok macam istana aladdin. kan? hebat sungguh ISTANA KUBANG KERIAN ni.

kejap je kitorang datang, sekadar menjamu mata seminit dua, then balik. tak beli pape waima makanan pun. kalau tak salah, lepas gi istana, kitorang membaham sate kat kawasan berdekatan. maybe bab makan ni yang lagi best daripada melawat istana kot. kot la,, hehehe


7 comments:

  1. kite pun pergi jugak ari tu.. sebab istana kubang kerian jaraknye hanya sekadar berjalan kaki dari rumah saya. heheee...

    ReplyDelete
  2. wow!!! bestnyaaa masuk istana.. ena teringin nk masuk istana... wahhhh

    ReplyDelete
  3. @Nurmujahidah Ismail um! memang la best dapat masuk istana macam masuk rumah sendiri.! hehee

    ReplyDelete
  4. wah bestnya dapat masuk istana... ^_^

    ReplyDelete
  5. hahaha. baham sate lagi best daripda lawat istana

    ReplyDelete
  6. tak pernah pergi dan tengok hehehe

    ReplyDelete