penyebab kampung tempat terindah - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, May 28, 2013

penyebab kampung tempat terindah

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

semalam, time dok relax relax depan tibi, tetiba abah gitau aku kena drive today to my village. alaa.. ni la yang aku tak suke ni. aku tak suka drive. lepas sampai kat rumah khamis lepas, kereta aku tu tersadai je kat garaj depan klinik umi aku tuh. bukan apa, aku tak yakin dengan diri sendiri. dah banyak kali nak melayang nyawa dalam tempoh memandu ni. kalau aku sorang ok la jugak, ni kena bawak sekali dengan adik beradik aku yang lagi 3 orang tuh. sob sob sob.

on the way, memang jadi sekali lagi. sekali lagi nyawa aku ngan adik beradik aku hampir melayang. hal ni buat aku makin hilang keyakinan yang memang sedia sikit untuk drive. nasib baik la zie kat passenger seat tu sempat gitau ada kereta kat depan before aku masuk simpang ke kampung aku. aku dah cakap, i am not a good driver and i won't drive sampailah aku terpaksa drive. huh. driving buat aku letih amat.

i am not a kind of person yang boleh focus lama kat banyak benda (refers to banyak jalan) lastly, aku akan fokus kat satu jalan je and aku akan terlupa jalan yang satu lagi yang juga ada kereta yang berpotensi besar meragut nyawa aku. this was not the first time. aku takut lama-lama nasib aku dah tak sebaik sebelum ni. aku takut driving. seriously. orang gelakkan aku because they don't know what i am going through. this is not a joke. :'(

akhirnya sampai juga. keresahan ditukarkan kepada rasa teruja bila satu persatu pinggan disusun. lastly, wallah!!! terhidanglah makanan macam gambar di bawah ni. :)


nasi kerabu berwarna biru
jadi kegemaran seorang mujahidah
walaupun hati haru biru
hilang saat nasi menyentuh lidah

best sangat. cakap-cakap dengan my cousins lepas makan and the main topic pasal senior aku serang aku pasal display picture aku. alahai,, takkan la nak kebenaran korang gak nak letak dp apa pun. pffftt. suka hati aku la ye. ok, takat tu jela kot for today. i am not good with words. i am not a debater. i am not professional. tetiba kan? hehe. kalau orang tu baca dia akan faham. :)

xoxo

5 comments:

  1. sedapnya muja nasi kerabu tu..sis suka sangat..rindu kedamaian kampung..

    ReplyDelete
  2. laa muja tak suka drive ke?? ena paling suka drive tau.. rasa teruja bila drive.. xpelah, janji selamat sampai kg.. hehehhe

    ReplyDelete
  3. sama! tak suka drive jgak.dan tak t'paksa drive lagi buat masa nih.hehe :)

    ReplyDelete