selamat hari guru versi expired - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, May 24, 2013

selamat hari guru versi expired

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D


this entry is supposed to be published on 16 MAY sempena hari guru
tapi aku rasa tak de masalah aku nak publish hari apa apa pun
takkanlah 16 MAY baru kita boleh appreciate para guru
aku sayang dorang, aku suka dorang, tak kira la tarikh apa pun

suatu ketika dulu aku antara orang yang sibuk cari hadiah cikgu aku
atau yang lebih tepatnya lagi aku telah menyibukkan diri umi aku
apollo pun pernah aku bagi kat cikgu-cikgu sekolah rendah aku
honestly speaking aku memang kurang amik berat tentang hadiah hadiah ni

asal benda tu ada jisim dan tak bawak keburukan atau celaka
it is okay for me to give to anybody yang aku suka
aku percaya pemberian itu yang sebenarnya istimewa
barang tu ape, besar ke kecil saiznya, tak jadi hal punya

bila aku dah masuk ipgkkb ni rasa macam semangat keguruan pula
rasa macam wajib je ucap selamat hari cikgu untuk para guru
padahal sebelum ni aku memang jenis tak wish hari-hari istimewa ni
tiba-tiba tahun ni rasa bersalah pula di hatiku

bila dah tua bakal guru pula
aku rasa bersalah membiar hari istimewa berlalu begitu saja

happy teachers' day to those teachers who once taught me and still remember me
tadika
pasti
sekolah kebangsaan seri ketereh
sekolah kebangsaan bukit jawa
sekolah menengah sains tengku muhammad faris petra
pusat asasi sains universiti malaya
institut pendidikan guru kampus kota bharu

rasa istimewa lak entry aku hari ni
sebab mungkin only me yang buat entry hari guru selepas lebih seminggu
kih3



2 comments:

  1. xpe..janji ingat jasa guru sepanjang masa..

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Untuk muja,khas untuk muja ni tau, Selamat Hari Guru.. hehehe.

    Hari 16 mei tu, cuma penanda. Ingatan terhadap guru, biar spanjang masa.. :)

    ReplyDelete