tempat yang sesuai untuk letak QR CODE - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, May 27, 2013

tempat yang sesuai untuk letak QR CODE

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

korang dah baca dah pasal EXCHANGE QR CODE ni? kalau belum gi baca cepat and cari partner to exchange k. kalau nak tahu cara pasang QR CODE tu, korang CLICK HERE. hope the entry helps you.

so, for this entry, aku still nak cakap pasal QR CODE. tempat yang sesuai untuk letak QR CODE ni. QR CODE ni tersangat la sesuai letak pada:
  • blog orang lain. kalau pada blog sendiri, kurang berfungsi sebab orang yang tengok code tu sudah semestinya pada blog kita dah. nak scan lagi buat ape. tapi ok je nak letak kat blog sendiri jugak, mana tahu ada orang baik hati copy kan and letak kat blog dia. doakan la ada orang yang sudi dengan sendirinya. hee
  • pada name card. sudah jadi trend pulak bloggers nowaday ada name card masing-masing to make their blogs look even more professional kan. so, bila dah letak kat name card, pemegang card tu tinggal scan code tu je, tak payah susah-susah dah nak taip url blog kat browser tambah-tambah url blog yang panjang berjela macam url blog muja nih. hee
  • pada facebook wallpaper. muja pernah gitau salah satu cara promote blog adalah dengan guna facebook wallpaper pada ENTRI INI. then, tak de salahnya letakkan sekali QR CODE kita tu pada wallpaper kita. orang yang tengok boleh scan then terus singgah kat blog kita. easy pizzy.. :D
xoxo

4 comments:

  1. cik akak tak faham semua tu dik..hihi

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum. ini wechate ye? hehe :D

    ReplyDelete
  3. @Nao Mei cer cik akak click link yang ada dalam entry ni,, ada penerangan pasal QR CODE,, tapi yang simple2 jela, hee

    ReplyDelete
  4. @Tia Fatihah tak lah,,, ni QR CODE untuk blog,, qr code boleh guna untuk macam-mcam :)

    ReplyDelete