Url Blog dan Url Entri - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, May 31, 2013

Url Blog dan Url Entri


Assalaamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

sesape yang belum join Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah, sila join k sebab hadiah lumayan untuk ramai pemenang sedang menanti korang tau. 

by the way, hari ni muja dapati ada lagi yang tak ikut syarat ga muja secara sepenuhnya. syarat yang kelima terutamanya. sudah tertulis kat situ;

tinggalkan URL ENTRY (bukan url blog) dalam ruangan Mister Linky di bawah ini sahaja. just isi nama dan paste url entry.

tapi masih gak ada yang paste url blog di kotak Mister Linky tersebut dan memaksa muja mendelete url mereka. ada tiga kemungkinan kenapa hal ini terjadi
  1. amik kesempatan letak Url blog dia padahal tak join ga pun
  2. tak baca arahan dengan baik
  3. tak tahu perbezaan antara url BLOG dengan url ENTRY
penyelesaian masalah pertama: 
sila bertaubat dan jangan amik kesempatan

penyelesaian masalah kedua: 
baca arahan dalam ga betul-betul dan ikut satu persatu

penyelesaian masalah ketiga: 
perbezaan URL BLOG dengan URL ENTRY adalah seperti yang di bawah

URL BLOG
(url macam ni akan direct ke HOME)

URL ENTRY
(url macam ni akan direct ke entry yang specific, click bagi yang belum join)

memang hal ni remeh bagi sesetengah pihak tapi bagi penganjur yang menggunakan url entry and tak nak url blog, ia merumitkan kerja sikit. kena delete url blog tu, then kena bagitahu pemilik blog lagi. benda senang jadi susah lak.

so, for those yang belum join, join now!!! it is an order!!! :D xoxo




1 comment:

  1. he he he..guideline yang bagus dan reminder yang ni muja untuk mereka2... *_^

    ReplyDelete