Apa Beza Antara Dua Gambar Ni? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, June 29, 2013

Apa Beza Antara Dua Gambar Ni?


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Semenjak dua menjak ni, Muja try update blog sehari sekali je tapi banyak sangat lak idea yang mencurah-curah ke ladang gandum. You know la kan, it has been a hectic week for me. Wait!! Kalau tak suke baca tekan pangkah sekarang, hehe. Ok continue.


Muja ni few weeks back ni, suke pulak amik gambar mata. Bukan freemason je suke bermata-mata ni tau, Muja pun suka. Muja bukan Freemason. Dah straight forward tu. Jangan ada yang kaitkan Muja lak ye. Tak best betul menulis dengan rasa takut-takut yang sangat bermaharajalela sekarang ni. Nak menulis pun tersekat-sekat. Sobs.


Nah! 2 ketul gambar:
Gambar 1


Gambar 2


Apa perbezaan antara 2 gambar mata ini? Boleh bagi jawapan yang artistic, general, emotional, feeling, physical, mental, stories behind the eyes, mata tengah tengok apa, dan apa sahajalah. See, Muja dah bagi banyak klu tu. Apa-apa jawapan asalkan dapat membezakan dua gambar ini, yakni gambar mata. Tak ada jawapan yang betul atau salah sebenarnya. Semua jawapan pun diterima. 

1 jawapan yang Muja rasa ada keikhlasan dalam mengoment, Muja suka, Muja akan buat entry khas untuk beliau. Kalau sorang je yang comment entry ni, Muja pulak suka, dia memang akan direview lah. Happy blogging. Stop hating. Keep loving :D 

xoxo




10 comments:

  1. gambar 1
    kisah silam sedang mendalami perasaan emosi jiwa dan tekanan
    gambar 2
    berfikir ke arah masa depan rindu ranjau dalam hisup betul tak haha

    ReplyDelete
  2. Gambar 1 ade sebiji mate
    Gambar 2 ade 2 biji mata . Ngeee :D

    ReplyDelete
  3. bagi kimi ye

    Gambar 1 : memperlihatkan mata yang seakan-akan berkaca yang masih lagi mencari tujuan dalam kehidupan dan masih dalam mengenal erti kehidupan.

    Gambar 2 : Lirikan anak mata seolah-olah sedang memerhatikan sesuatu yang ingin dicapai dan ingin diperolehi dengan bertujuan memenuhi kepuasan diri

    ReplyDelete
  4. Gambar 1
    Gambar mata
    Gambar 2
    Gambar mata-mata :P

    ReplyDelete
  5. mata : rasa sedih, sayu.. seolah melihat kesengsaraan tetapi tidaklah terlalu dalam. mungkin baru bermula. alaaa mcm mula bergenang sama itu air mata.kaca yg bergetar menyalurkan satu gelombang rasa. ada jalur-jalur merah menunjukkan smeangat red warrior =)

    mata-mata : di depan pintu sedang menanti sang suami pulang ke rumah setelah sepanjang hari bekerja.. maknanya pandangan penuh keterujaan menyambut si suami. Sayang, suka dan pandangan penuh menggoda. Dari mata turun ke hati. Ehh silap, dari mata-mata, jatuh hati dekat abg pedassss =) heheehe,

    ~sorry, kita mengarut je =)

    ReplyDelete
  6. tak nak komen kali ni.. i know ur situation.. im sorry...

    ReplyDelete
  7. Salam alayk Muja... naz pertama kali singgah, then trus follow ^^

    Well, bagi naz... gambar kedua2nya ada makna tersendiri.

    Gambar 1 : Gambar yang menampakkan emosi disitu. Gambaran baru lepas menangis, sebab boleh lihat dari kaca-kaca akibat daripada air mata. Mata nampak merah. mungkin akibat kesedihan terlalu dalam. Tapi tak jugak bole cakap sebab kesedihan, kot2 mata masuk habuk pun..bole jadi camtu, sebab terlalu tenyeh. heee

    Gambar 2 : Gambar yang suci... nampak warna putih.. tanpa tangisan. Mungkin ni gambar menunjukkan keredhaan dan pasrah. berharap masih ada sinar di hari esok. bole juga jadi, menunjukkan...dah bersedia untuk face new fasa dlm hidup... tak nak ingt lagi benda yang telah berlaku. apapun, gambar ke dua ni, masih ada 'sesuatu' yg masih disembunyikan.

    p.s : just doakan muja akan sentiasa success :)

    ReplyDelete
  8. mata 1: fokus

    mata 2: berfikir

    ReplyDelete
  9. Kalau nampak garisan anak mata, boleh dah nak teka ada masalah apa..hehe..mata 1 tu macam kesedihan dan gambar 2 pula macam melihat sesuatu yang menarik perhatian..

    ReplyDelete
  10. BARU NAMPAK GAMBARNYER..MATA GLAMOUR..HAHAHHA...OK TAK NAD KOMEN

    ReplyDelete