Apabila Usaha Itu Nampaknya Gagal - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 27, 2013

Apabila Usaha Itu Nampaknya Gagal

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Apabila usaha itu tidak membuahkan hasil, hati ni mudah saja rasa berputus asa. Ye, Muja dah follow nasihat korang semua. Muja dah cakap nak mintak maaf. I have already done that tapi I did not get what I wish to get. Told you it would be more unbearable to accept the fact that he is now no longer mine. He is no longer the person I have know before. Yang sentiasa sudi maafkan Muja


Dia replied. Replied seperti tidak ikhlas memaafkan. Dia copy paste yang Muja cakap. Muja mintak dia tulis 'Saya maafkan awak' je. Tu pun tidak dapat dia tunaikan. Apalah nasib diri ini kan? Tapi tak pe, hak memaafkan itu ada pada dia. Nak maafkan hak dia. Tiada rasa nak maafkan pun suka hati dia lah. It is just not me to force or beg people to go what they dont want to do. :)


Bukankah kemaafan itu suatu yang indah? Buat awak,

Awak tahu tak betapa susahnya saya nak mintak maaf ngan awak? Berapa ramai manusia saya rujuk sebelum saya mintak maaf dengan awak? Siap tanya nak tulis apa. Nak tulis macam mana. Nak balas apa kalau awak cakap pape. Nak react cemana. Awak tahu tak saya rendahkan ego saya di tahap maksimum demi kemaafan daripada awak? Awak tak tahu sejuk tangan saya sebelum tekan send button hari tu. Hampir menggeletar. Nervous tu kalau guna termometer mesti bulb dia dah pecah. Awak tahu tak???

Edited:

Aduhh,, nampaknya ada yang dah salah faham dengan entry ni. Bukan nak sambung that so-called relationship sebenarnya, but I just want him to forgive everything that I have done to him. Sebab kitorang dah tak bercakap berbulan-bulan lamanya. Dalam Islam, bergaduh dibenarkan dalam tiga hari sahaja. Tu aje. Dalam bahagian komen pun sudah Muja gitau, dah tiada apa-apa antara kami. Everything is over. Yes, dia bukan suami untuk dipuja-puja.

Kalau ada yang rasa meluat dengan entry Muja ni, dah rasa menyampah bebenar, seriously I can't do anything. I dont force people to read my blog. Sorry sangat but I have this blog to pour my heart out. Kalau tak suka, kalau dah rasa ada yang tak kena, kalau dah rasa sesuatu yang berbeza, kalau dah rasa blog ini tak perlu lagi dibaca, Muja tak boleh nak buat apa. Seriously. I am so sorry.

PS- Rasa nak block dia membuak-buak. Bukan sebab benci tapi tak tahan nengok muka dia tiap hari. Takut air mata termengalir di pipi.


8 comments:

  1. Muja nak tahu sesuatu tak?
    Kak dayah berhenti baca blog muja sejak muja cerita Pasal bf ke tahap akak meluat.

    Akak bkn benci muja cuma sbg dewasa Akak tak lalu tgk kaum Akak mengarut ngarut kejar jantan sedangkan muja ptt concentrate bina masa dpn.

    Siapa Siapa yg tolong muja kasik "ayat power" tu pun Akak rasa xpikir panjang. Ptt bg nasihat yg elok. Bkn nasihat how to react.

    Dia belum jadik suami muja.
    Perangai dah bossy macam tu.

    Actually org ketiga tak tahu hujung pangkal cerita.baca sebelah pihak dari muja. Yg lelaki xtau apa cerita..tapi yg Akak tahu klu dia betul syg muja mintak maaf dah cukup. Dia akan ckp dgn muja dia akan marah dia Luah perasaan lepas tu settle.

    Tak perlu nak kejar org yg xnak kita muja.

    Sayang orang yang sayang kita.

    Berhenti malukan diri sendiri.

    Kak dayah ckp sbg kakak.

    Suka tak Suka muja dah baca.

    Sendiri pikir.

    Kata lecturer to be kan?

    Well..klu kak dyh tak concern, I will not notice that, right ms lecturer to be?

    ReplyDelete
  2. @Hidayah

    kepada akak sini bukan ruang tuk akakk bg nasihat.. nk nasihat x perlu post kat blog sendiri.. masing2 ada hak tuk blog masing2 akak meluat sila jngang bace..jngan jual name blogger x pyah buang mase kat sini tima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah baca. Dah komen. Klu xsanggup dikomen Jgn buat entry public. Face the fact. Truth hurt. Kawan akan ckp yg ptt demi kwn.

      Delete
  3. seorang kawan xkan memalukan seorang kawan tegurla den ngan cara yg berhemah.. mukan menjaja cerita kawan disana sini.. ape gunenya gunakan perkataan kawan tuk cover diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. K.dyh x maksudkan diri k.dyh Jgn salah faham. K.dyh ialah reader dan blogger. Reader yang mengomen dan blogger yg update entry ikut Suka. "kawan" yg k.dyh tulis ialah utk mereka yg anggap diri mereka "kawan" dgn muja,pemilik blog. Akak xperlukan budak2 utk jd kwn Akak.

      Delete
  4. Salam Hormat..
    ok.. segala komen-komen kat atas that is ur part... so.. ini bagi pendapat saya pula... dalam berblog ni tak kiralah berapa usia sekalipun... isi dalam blog adalah hak peribadi terpulang pada pemilik blog masing2 lah nak tulis apa nak mengomel apa.. sebagai rakan sesama blogger kita kena bijak sesuaikan dgn umur2 blogger ni.. klu ada salah silap sila tegur dgn berhemah.. klu berat sgt why not private BUKAN KAH ITU LEBIH DEWASA sebab ada ternampak perkataan dewasa diatas tadi.. sebagai org yg dah dewasa perlu gunna cara dewasa untuk menasihati golongan remaja... pemikiran remaja adakalanya mudah memberntak dan mudah tersentuh... lain lah org yg dah di katakan dewasa... kadang kita tak amik port sgt... dewasakah kita jika cara kita menegur orang dgn mengatakan MELUAT?... meluat satu istilah sama erti dgn menyampah bukan? jadi kalau dah menyampah tak perlu tunjuk kita ni menyampah sgt sampai buat entry di blog sendiri... tak salah kalau nak buat... tak perlu nak bagitau dunia... ops Muja pon bagitau dunia... tapi bagi saya itu cara seseorg... itu di bolehkan... tapi tak perlu sebut nama..

    byk nak ulas tp better PM kot... tak PEROFESIONAL mengomel panjang lebar.. saya pon bukan remaja lagi... lebih dewasa dari pengomen2 di atas.... harap maafkan saya jika ada tersalah mengunakan ayat...

    ReplyDelete
  5. hurm... actually setuju dengan pendapat kanda potia. jangan jadikan kita sebagai reader or blogger untuk judge penulisan blogger lain. dan kondemkan blogger lain. ape ntah lagi hendak memalukan blogger lain. dengan mention nama blogger tersebut.

    kalau tidak suka, tegur cara berhemah. jangan mendabik dada dan buat entry serta jauhkan maruah blogger lain. motif? pikir2 kan. hidup kita umpama roda kan.

    blogger yang suka menjatuhkan blogger lain,blogger yang lain boleh nilai anda.

    kita tidak sempurna dan tidak dapat memuaskan hati semua pihak.

    ReplyDelete
  6. harap muja bertabah. kadang2 apa yg kita cuba sampaikan mungkin tak sampai dekat org. sebab macam muja cakap mereka tak merasa duduk dlm kasut kita. jgn pernah terluka kerana luka tu bisa membunuh hati kita nanti.

    ReplyDelete