Dari Pandangan Mata, Yang Mempunyai Kuasa - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 20, 2013

Dari Pandangan Mata, Yang Mempunyai Kuasa


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Hari ni entah angin apa merasuk jiwa. Jadi teringat sangat kat someone. Teringat yang tersangat-amat. Macam kena guna-guna. Tapi biasanya yang kena guna-guna ni takkan rasa and tahu dia kena guna-guna kan? So, Muja selamat lagi kot. Nasib baik ada few print screen yang Muja still simpan sampai sekarang. Boleh ubat rindu sikit. Time baca tu boleh tersengih-sengih. Lepas dah abih baca sedih balik. Loser kan Muja nih? :'(


Dalam rasa boring yang sangat kat kelas bila lecturer ramai yang tak masuk, Muja jadi meroyan dengan my beloved handphone. Pelbagai jenis pose selca muja try. Macam-macam mimik muka, kedudukan kepala, tempat letak tangan, semua Muja try and snapped. Trying to take a perfect photo but none satisfied me. Tup tup rasa macam nak buat macam blogger retis ni, amik gambar mata je. Puas hati sangat sebab for me, gambar mata memang lawa, tak kiralah mata sesapa pun. So, hasilnya macam kat bawah ni lah.

Sila jatuh cinta pandang pertama dengan pemilik mata ini. Sapa dia? Rujuk gambar pada header. TQ.
Nah! Gambar mata yang melilau-lilau. Kanan, depan, kiri. Tengok sekali dua macam jatuh cinta pada mata sendiri. Bila tengok lama-lama, seram pun ada. Kih3. Entah apa yang dicarinya pun Muja tak tahu. Maybe dia mencari blogger comel ini, tapi macam tak jumpa je. Sorang kat Kelantan, sorang kat Kolumpo. Jauh. Bila la rombongan nak datang dari Kolumpo nih. Jumpa dalam mimpi pun dah ok kot. Eh, apa Muja merepek ni. Grrrrrr...


Orang selalu cakap frasa Cinta Pandang Pertama yakni Love at the First Sight. Dari mata turun ke hati. Muja pun pernah mengidam cinta ala-ala fairy tales ni and when I have grown up, terfikir lak, dah tu macam mana dengan orang yang buta? Dorang bercinta. Malah cinta dorang lagi hebat. Tengok tak citer korea yang perempuan buta tu? Apa ketajuknya citer tu.. Tak ingat lak dah. Tapi korang kpopers mesti tahu kan. Laki tu yang datang Malaysia kejap kalau tak silap.

Cinta tak mengenal usia. Cinta tak mengenal rupa. Cinta tak kenal miskin berada. Cinta tak kenal mata atau telinga. Kalau kita sudah jatuh cinta, kita sudah jatuh di suatu tempat yang tiada dasarnya. Nak keluar balik memang takkan berdaya. Setakat terhuyung hayang berpegang di mana-mana. Dengan harapan cinta bertemu dengan cinta juga. Bukan sekadar imaginasi semata.

xoxo


10 comments: