FIGURA JEAN THIERRY CHA - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, June 07, 2013

FIGURA JEAN THIERRY CHA


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

Muja ni memang boleh dikategorikan kejam juga bila muja boleh terlupa dalam tempoh yang agak lama hari tu yang banyak lagi blog yang join segmen review blog hari tu. then satu hari tu, Dalam dok syok berblog, muja pun tetiba teringat. So, dah banyak hutang langsai, tinggal 2 blog lagi. Hope that they forgive me.

Figura By Jean Thierry Cha

  • header. bagi muja, kriteria header yang baik terutama bagi personal blog macam muja punya ni adalah ada url blog, ada nama blog dan wajah pemilik blog. So, boleh la pemilik blog ni tambahkan url blog pada header tu. Bentuk yang sesuai lak yang dok memanjang.
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. disarankan di sidebar. Boleh la tambah kan di blog nanti ye.
  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. disarankan di sidebar. blog ni belum ada fanpage lagi ye? boleh la buat kat facebook nanti. senang je. :)
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. Muja pun tengah usaha keras membina hubungan dengan blogger. Rasa macam family bila kawan dengan orang yang mempunyai minat yang sama dengan kita but still, it depends.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. Manalah tahu kita ada stalker kan? Hehehe. Bertambah lagi pageview kita nanti,, Amiin.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik. Cer tengok blog serius, besar-besaran dia letak pageview dia kat header dia sebab dia tahu pageview adalah salah satu daya penarik :D
yang kat bawah ni pulak boleh la kalau nak guna. tak wajib pun but for sure, they are very useful for our blog performance. dont worry. :D
  • sitemap yang memudahkan stalker mengecheck kandungan blog. mana la tau blog kita ada stalker. tutorial DI SINI
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. dapatkan DI SINI
  • link within yang akan promote entry-entry kita yang dah lama. memang sangat amat membantu dalam blogging.

Sekali lagi muja susuh jari memohon maaf yang teramat sebab lupa tentang segment ni. Sorry sangat. Hope you like this entry and happy blogging :D


4 comments: