Glamour Itu Satu Keperluan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, June 22, 2013

Glamour Itu Satu Keperluan


ASSALAAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Entry ini khas untuk orang itu yang pernah kata Muja giler glamour.

Apa yang muja nak capai sebagai blogger sebenarnya?
Muja sendiri dah rasa keliru tak tahu apa
Muja bermula dengan hanya rasa suka-suka
Makin lama makin addicted terasa di jiwa

Glamour bagi kita memang bukanlah satu kemestian
Tapi dia tak boleh kita nak remehkan
Dah memang glamour bermaksud dikenali orang kan?
Perkataan yang senang jangan diputarbelitkan

Sekarang ini perkataan itu disalah tafsirkan
Dengar je glamour pandangan negatif digambarkan
Cer cuba try test tukar sudut pandangan
Glamour boleh jadi sumber pendapatan :D

Orang selalu cakap Gila Glamour La Kau Ni
Macam inginkan glamour tu kesalahan yang pasti
Kalau jadi artis glamour itu perlu dan pasti
Kalau tak glamour macam mana nak dikenali

Jadi blogger pun rasanya tak salah kalau cakap kita perlukan glamour itu
Bukan bermaksud kita sangat rasa ingin riak sombong bangga diri begitu
Kita hanya perlu glamour untuk blog kita ni dikenali di sini dan di situ
Barulah ramai yang nak bagi job kat kita dan orang lain pula mahu jadi sekutu

Jangan bila sudah glamour family dilupakan
Jangan bila sudah glamour sudah tidak kenal kawan
Jangan sebab glamour maruh diri digadaikan
Selalulah berpegang kepada jalan kebenaran

glamour by oxford - the attractive and exciting quality that makes a person, a job or a place seem special, often because of wealth and status.

so, in my opinion, glamour tu memang maksud dia dikenali sebab kita ada kualiti yang mmg buat kita dikenali. kalau kita perlu dikenali, then kita perlu glamour sebab kedua2nya membawa maksud yang sama. itu sahaja. lalalala,, wassalaam,, keep loving stop hating folks ;)


29 comments:

  1. biasa-biasa ja kot rasany..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbnrnya.. Ade org ckp muja mcm ni kt fb.. Tu yg ttba rasa hot.. Panas pulak hati den..

      Delete
  2. Tahu xpe muja... lepastu ada la mulut berkata "Bajet hot dia tu"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glamour is just dikenali ramai... Bukannya negatif pn mksd dia.. Tun M pun glemer pe.. Hehehe.. Tu je rasanya.. Dah knp la artis salu dicop giler glemer bagai.. Kesian pulak..

      Delete
  3. glamor tu penting. contohnya post gambar tahpape pun dapat ratus2 like kan. yg tak glamor ni, bersawang wall. aduhai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glamour penting bagi yang cari pendapatan guna nama. Macam artis.. Penceramah.. Blogger yang buat advertising service.. Kalau tak glamour... Org tak knl.. Periuk nasik deme cemana.. Glamour tak salah for me. Tu je

      Delete
  4. entahla..tak rasa pon sampai mcm tu mengejar glamour...perlu ada masa2 utk mencari bahagia yg sebenarnya. bukan keperluan mahupun kehendak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tak de la kejar but knp kalau sbut je glamour kena mmbawa maksd negatif.. Itu yang muja nak tekankan sebenarnya.. :-)

      Delete
  5. bior lah org nk kata... kite gila glamor bukan kaco dia pun... hehe... kdg2 perlu juga diri ni dikenali kalu tak jadi katak bawah tempurung...

    ReplyDelete
  6. bior lah org nk kata... kite gila glamor bukan kaco dia pun... hehe... kdg2 perlu juga diri ni dikenali kalu tak jadi katak bawah tempurung...

    ReplyDelete
  7. betul2...glamour tu untuk cari pendapatan...

    ReplyDelete
  8. cakap la nak kongsi pengalaman dengan kawan2 :)

    ReplyDelete
  9. bagilah tips sikit macam mana nak glamor muja

    ReplyDelete
  10. bagi potia la kan... glamour tu tak perlu... cukup sekadar di kenali...

    mcm branding la jugak... contoh jenama barangan letrik... dia tak galmour tapi dgn jenama kita dah tau kualiti dia mcmna... tak gitu Muja?

    ReplyDelete
  11. @potia casadelarossa glamour by oxford - the attractive and exciting quality that makes a person, a job or a place seem special, often because of wealth and status.

    so, in my opinion, glamour tu memang maksud dia dikenali sebab kita ada kualiti yang mmg buat kita dikenali. kalau kita perlu dikenali, then kita perlu glamour sebab kedua2nya membawa maksud yang sama.

    tak negatif pun maksud glamour ni sebenarnya,, :)

    ReplyDelete
  12. @eimah siti glamour perlu,, tapi jgn terlalu giler glamour,, hehe

    ReplyDelete
  13. @tarmizi errr,,, tak layak nak jawab sbb diri ini tak glamour pun,, :)

    ReplyDelete
  14. Memang keperluan glamour nih..

    ReplyDelete
  15. Setuju dengan pendapat kak Muja! :)

    ReplyDelete
  16. @Pregnancies perlu jugak tu,,, moga ramai yang mencontohi beliau,, amiin :)

    ReplyDelete
  17. sgt perlu eh glamour tu?
    dikenali tapi tak lekat kat hati.. sekadar angin lalu ---> tu lah saya

    ReplyDelete
  18. @baby comel dikenali itu perlu tak? kalau perlu maka glamour itu perlu,, :D

    ReplyDelete
  19. @KiD dikenali atas apa2 kualiti yang ada pada sesuatu. :)

    ReplyDelete
  20. saya seorang yang glamour..hahaa

    ReplyDelete