golongan yang sesuai untuk menyertai jobdirumah - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, June 04, 2013

golongan yang sesuai untuk menyertai jobdirumah


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

sebelum ni muja pernah tulis entry jobdirumah di ENTRY INI. hari ini muja akan menyenaraikan golongan manusia yang sesuai untuk menyertai jobdirumah. secara amnya, semua orang layak untuk menyertai, tetapi mereka yang tersenarai seperti di bawah adalah mereka yang sangat digalakkan untuk menyertainya kerana sebab-sebab yang tertentu.



  • mereka yang mempunyai akses kepada wifi tidak kiralah di rumah sendiri, mcd, snogurt, kedai mamak dan di mana sahaja. hal ini kerana pekerjaan yang dijalankan adalah secara atas talian (online) jadi, satu kelebihan yang sangat besar kepada peserta jobdirumah apabila terpulang kepada kita untuk memilih persekitaran bekerja yang kita suka. persekitarann bekerja ini juga boleh berubah-ubah mengikut mood sendiri.
  • mereka yang berumur 18 tahun ke atas dan mempunyai pengetahuan tentang ilmu asas komputer. semestinya mereka haruslah tahu berbahasa Melayu dan Inggeris. kemahiran asas yang diperlukan adalah seperti melayari internet, menggunakan microsoft word, menaip, membuat design dan sebagainya. mempunyai salah satu kemahiran juga memadai kerana kita boleh memilih sendiri tugasan apa yang sesuai dengan kemampuan diri kita.
  • mereka yang mempunyai banyak masa lapang seperti para pelajar yang dalam tempoh bercuti atas sebab-sebab tertentu seperti cuti semester dan mereka baru menghabiskan diploma yang menunggu untuk menyambung pelajaran di peringkat ijazah. semestinya, masa yang terluang haruslah digunakan secara berfaedah. maka, jobdirumah adalah jawapan kepada mereka yang tiada idea cara mengisi masa lapang mereka.
  • mereka yang lebih suka bekerja di rumah kerana tanggungjawab. contoh yang paling sesuai semestinya para suri rumah. tidak dinafikan bahawa suri rumah mempunyai tanggungjawab yang besar dalam menguruskan rumahtangga. ada yang sanggup meninggalkan kerjaya untuk menumpukan perhatian kepada hal-hal di rumah. namun begitu, suri rumah kini boleh juga menyumbang kepada pendapatan keluarga melalui jobdirumah.
  • mereka yang ingin menambah pendapatan kerana kos kehidupan yang makin tinggi. ramai yang sanggup melakukan pelbagai kerja sambilan untuk menampung bil-bil bulanan. namun begitu, kerja sambilan ini secara tidak langsung mengganggu kerja utama kerana masa yang terhad dan tidak sesuai. untuk mengatasi masalah ini, jobdirumah la jawapannya kerana kita boleh memilih pekerjaan yang kita mahu lakukan mengikut kemampuan kita sendiri. 
bayaran pendaftaran hanyalah RM50 yang perlu dibayar sekali sahaja. bayaran ini pula digunakan untuk membeli panduang asas dan video tutorial sahaja. setelah itu, kita hanya perlu bekerja secara bebas (freelance) mengikut keperluan dan keselesaan sendiri. jobdirumah juga tidak perlu diragukan lagi kerana telah dipastikan keberkesanannya oleh ramai blogger. 

boleh rujuk entry dua blogger contoh yang dah berjaya dengan jobdirumah seperti yang di bawah

click pada banner di atas kalau ingin tahu secara lebih lanjut tentang jobdirumah.
setakat ini dulu tentang jobdirumah yang muja ingin kongsikan. xoxo. :D


8 comments:

  1. saya form 4 pon buat jobdirumah

    ReplyDelete
  2. awak join ke admin? kalau join pls share contoh job yang dia bagi boleh tak? saya nak tengok...... thanks

    ReplyDelete
  3. @Blog 3 Dalam 1 nak join tapi belum masanya lagi kot sebab busy sekarang,, still study,, nanti dah free insya ALLAH. :)

    ReplyDelete
  4. wah...macam menarik ni muja...masa confinement boleh buat ni...

    ReplyDelete
  5. nad pun bnyk job dirumh..megemas..memask..haha

    ReplyDelete