IbnuSina EyeWear yang ajaib - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, June 09, 2013

IbnuSina EyeWear yang ajaib

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

MUJA TIDAK DIBAYAR UNTUK ENTRY INI.
Tapi kalau pihak IbnuSina EyeWear nak bayar muja terima dengan tangan terbuka dari hujung jadi hantu kiri ke yang kanan punya k :D

Muja pernah menjadi budak jahat yang suka perli kawan-kawan yang pakai spek. Time tu muja rasa mata Muja la paling jelas terang dan nyata dalam dunia. Ada gak benda yang orang lain tak nampak Muja nampak. Betapa hebat nikmat yang Allah bagi pada Muja. Tapi, macam biasalah. Budak jahat salu dapat balasan cash.

Nak dijadikan cerita, time gi beraya rumah English Teacher muja. Time tu darjah 6 kalau tak silap. Comel tu tok sah cakap la. TOMEI sangat!! Haha!! Tudung tak gosok tak de hal. Lengan baju hitam, cool je. Time tu pendirian tegus mengatakan

Orang comel, pakai apa pun tetap comel. ,

Raya, raya jugak. Telenovela tak leh lepas tau time tu. Muja suka sangat sebab dorang ni bukan hanya seksi, hot, yang paling penting cara dorang dandan rambut dorang tu buat Muja nak tengok je cerita dari Mexico tu. Teringat lak kat Rosalinda. Eh. Tersasar jauh dah ni.

Back to the story. Kat rumah teacher tu tivi terpasang. Citer The Gardener's Daughter was playing on TV3. Sebagai manusia comel berbangsa Melayu Boleh, Muja try nak baca subtitle. Muja tried as best as I could. TAK NAMPAK. Kali kedua, TAK NAMPAK. Itulah permulaan muja tau, nikmat yang ALLAH bagi sudah ditarik sedikit. Sedih, hanya boleh reda. Ini hakikat, MUJA SUDAH RABUN. Hari tu, power mata ni meningkat lagi, silau yang dulu sikit pun makin bertambah. Tahu tak Muja sedih? Sedih and tacim tau. :'(  :'(


Sejak sekian lama, Muja asyik come across to this one advertisement about IbnuSina EyeWear kat facebook. Log in je nampak. Nampak je log in. Review tentang Muja ada baca la yang pasal benda ni boleh kurangkan rabun yakni menurunkan power kerabunan kita. Ada gak kemungkinan rabun kita tu boleh sembuh kalau kita disiplin dengan penggunaan dia. For me pulak, kalau benda ni boleh avoid rabun Muja ni meningkat pun kira alhamdulillah sangat dah.

So, memang dah takdir kot yang benda ni akan jadi Muja punya. Terserempak dengan booth IbnuSina EyeWear ni time gi KbMall. Mula-mula pakai memang dah rasa amazed sangat dengan spectacles berlubang-lubang ni. Signboard yang memang muja tak leh baca tanpa cermin mata terus muja boleh baca. Mula-mula tu rasa pening sikit. Pastu nampak cahaya bulat-bulat kesan daripada lubang-lubang tu. Tanpa lengah, muja decided to buy. Muja pilih yang sporty sebab nampak cool and rapat pada mata. Rasa lebih kemas. :)


ecececeyyyy. Smart kan spec muja yang baru ni?


Time muja naik kereta ni, muja dah dapat tengok plate number kereta depan. Kemain baca-baca lagi. Macam budak baru reti membaca pun ada. Nak tunjuknya muja boleh baca dah tanpa cermin mata dengan power 400 kiri 400 kanan tu. Over the top sangat kan? Hahaha. Rasa sangat happy bila rasa macam ada harapan dapat normal sight balik. Amiiinn. Kalau berkesan, muja nak beli hadiahkan kat umi la seketul. Boleh buat tengok tivi. Hehe.


Ecececey. Adik bongsu muja pun terus nampak macam James Bond bila pakai spec ni kan? Umi pun try, dia terus cakap

Hebat mechanism dia ni. Nampak terus. 

See? Umi pun setuju. Tu je la yang muja nak share ngan all of you hari ni. Rasa macam tak de idea dah. Tak de mood dah nak sambung. I LOVE YOU. xoxo

ps- bakal diedit kot.


2 comments:

  1. you are still under my super ausome blog. love your entry. Akk pown rabun gak... rabun jauh... nk try gaklah 1 day. thanks buat n3 ni :)

    ReplyDelete
  2. Lupa plak, comel ar Muja dgn cermin mata tu

    ReplyDelete