Kisah Cintaku Tak Kesampaian - Part 2 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, June 14, 2013

Kisah Cintaku Tak Kesampaian - Part 2


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

part 1

Dulu masa kat sekolah menengah, tempat Muja wajib singgah time rehat ada 3:

 Dewan makan tempat makan makanan free biasanya kuih ngan teh o,
Kantin tempat beli nasi,
Koperasi pulak tempat, beli gula-gula nak bagi untuk N.

Di saat orang lain masuk Dewan Makan terus masuk kelas sebab masa rehat yang sangat secoet yakni doploh minit, Muja pulak buat tak kisah. Masuk kelas lambat apa la sangat. Tak kena marah ngan cikgu pun. Pelajar kesayangan gittew. :p Selaku budak pelahap makan banyak tak hengat comelnya ni, Muja salu makan kat kantin, biasanya kawan-kawan jarang makan ngan muja.

Muja: Jom beli nasi.
Dorang: Malas la. Nak makan free kat dewan makan je.
Muja: OO.. Ok :'(

Dorang diet sepanjang masa. Dorang makan kuih 2 ketul dengan air teh o pun dah cukup. Jujur, Muja jelez dengan kelebihan yang ada pada mereka. Jimat duit, jimat masa, elak gemuk and rapat dengan each other. Tak kesorangan macam muja. Pfftt! But still, i had one advantage, Muja bebas berjalan ke mana-mana yang muja nak. Tidak perlu mintak izin kawan semata-mata nak jalan konvoi pergi toilet =.=

Muja: Jom gi toilet.
Dorang: Malaslah. Kelas dah nak start.
Muja: Errr.. Ok. =.=

Sesi makan free sudah, makan berbayar sudah, terus kaki melangkah ke tempat favourite yakni koperasi. So, koperasi jadi tempat wajib singgah Muja selama bertahun-tahun. Tujuan utama, macam biasa, untuk cari peluang kalau-kalau berjumpa dengan N. Kadang-kadang Muja tolong sensei jadi penjual kat koperasi tu padahal Muja tak de walau secubit kaitan dengan pengkoperasian itu. Saje. Nak nampak lojik sikit untuk ada lama-lama kat situ. Hypothesisnya, the longer i stand there, the bigger the chance to meet him. O..O

Muja: Sensei, nak tolong sensei berjualan boleh nggak?
Sensei: Boleh kok

OK SEJAK BILA AKU JADI ORANG INDON???

Almost everyday we met there, but not everyday we talked to each other. Tak tahu kenapa, I just couldn't get close to him. Time dia cakap ngan Muja, automatically bibir ni tak leh nak senyum, mata menjeling tajam, hidung mendengus, kalau Muja tengok muka Muja time tu pun Muja akan nampak kebencian yang sangat terserlah. But trust me, I have never hated him and i will never hate him. Kalau dia tak datang, Muja pun beli la few sweets for him, kirim kat sesape saje yang Muja rasa boleh bagi kat dia. Malu memang tiada kalau bukan depan dia. Ada satu jenis yang salu Muja bagi. Warna coklat, bentuk panjang. Nama apa dah tak ingat. Dia pun salu balas ngan sweet yang sama.

--..--
(saya malu)

Tak de yang menarik but rasa nak menulis, so tertulislah ia. xoxo

9 comments:

  1. senyum tak perlu kata apa-apa. :)

    ReplyDelete
  2. masa break akak suka makan kat dalam kelas or bawah pokok kemboja kat sekolah tu.... santai jer rasanya...he he he...

    ReplyDelete
  3. @Nur Aqilah kan.. senyum sambil cakap cacat lak senyuman kita nanti,, hehe

    ReplyDelete
  4. @Farah Waheda Wahid time sekolah menengah tak de lak pengalaman break,, hehe

    ReplyDelete
  5. hihi.. comellh.. siap balas2 gula2 lgi..

    ReplyDelete
  6. @Nurlyla hahaha,, jamang kecik,,, sekarang,, jmpa pn tak kenal kot,, lalala

    ReplyDelete
  7. masa rehat selalu abes nga makan je haha

    ReplyDelete
  8. tempat wajib singgah mya jugak tu hehe :p

    ReplyDelete
  9. dh cukup ok la dapat balas gula2.. :)

    ReplyDelete