Kisah Makanan Kegemaran Blogger Muja Yang Femes Meletopz Kebabom Ini. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, June 28, 2013

Kisah Makanan Kegemaran Blogger Muja Yang Femes Meletopz Kebabom Ini.


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

Pergghhh tajuk. Tak leh blah kan? Wakakakaka. Kalau dulu-dulu, masa muda-muda, masa kecik-kecik, salu tukar biodata dengan segala manusia. Termasuklah lelaki dan perempuan tapi sebab diriku ini baik, Muja tak de lagi nak couple macam budak sekarang. Time Muja zaman balas surat. Oh ye, Muja baru dapat first handphone at the age of 17. Lambatkan? Ok sambung.

Biodata ni macam benda yang sangat penting time tu. Lagi-lagi kalau pergi kem, senior nak keluar dari sekolah, ice-breaking session and so on. As a remembrance kengkonon padahal balik je buat jadi sampah, terus masuk tong sampah. Dalam biodata tu pulak mesti ada makanan kegemaran dan minuman kegemaran. Makanan kegemaran yang legend salunya Nasi Ayam dengan Kicap pastu part favourite drink pulak mesti Air Tembikai. Tak pun Milo. Mungkin sebab time tu tak de lagi yang namanya Cool Blog. =.='


Menjadi tanda tanyalah pulak bila dah besar ni, nak tahu segala jenis kegemaran buat apa la agaknya ye? Tak de benda lain tapi menunjukkan kecute-an semata. Sebabnya masa tu kecik cenonet. Bukan pandai masak pun. Kalau setakat amik kuali berlubang kat tepi pemegang yang sebelah tak tanggal lagi, then goreng tanah dengan daun dengan bunga raya, haa, Muja la pro. Siap masukkan kahak dengan kencing time nak abiskan permainan.

Bogel bagi budak laki time tu sangatlah normal. Apa dorang tahu? Tak de ape. Wakakaka. Ni tak lain tak bukan dilakukan oleh sepupu yang jelez tengok kitorang main masak-masak. Mula-mula rasa geli dan marah jugak tapi lepas tu rasa macam legend sedunia pulak. Pastu gelak reramai. Cam horang hilew dah. Gilow gak aku ni kecik-kecik dulu. Lahai.

join exabytes here :D


So, makanan kegemaran saya sekarang adalah sate termasuk sate ayam dan daging. Terima kasih kepada sesape yang akan hantar makanan kegemaran saya ini secara pos laju. Private message untuk alamat. 

xoxo. :D




12 comments:

  1. mai suke gk sate tp lum smpi thap feveret sgt la..tp klu mai makan ayam je...

    ReplyDelete
  2. kita sama la kak muja ,carl suka gak satay :) eh eh sama macam ibu carl la , suka makan satay dengan roti . tapi usual orang makan dengan nasi impit an . :) like like .hehehe

    ReplyDelete
  3. Ciklaili pun suka makan sate juga terutama sate kambing :)

    ReplyDelete
  4. wwaa sedapnya sate tuuuuuu..perot tgh bunyi2 nie..hurmmm tsalah msuk blog daa , hehe

    ReplyDelete
  5. @Mysara Ab Rahman muja boleh je makan pape jenis aje,, kalau dah namanya sate, :D

    ReplyDelete
  6. @Kucing Hitam mana ada,,, sate malaysia je,, kita tak dok selangor,, :')

    ReplyDelete
  7. @Carl Lesmana tak suke sangat roti,, datang ngan pakej tu,, hee

    ReplyDelete