Masa menggunakan Rebate Handphone sudah tiba. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 13, 2013

Masa menggunakan Rebate Handphone sudah tiba.


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

Semalam, Muja planned a lot of things to do tahu. Haaa... Guna bullets bagi korang paham.

  •  go to Kota Bharu Medical Center to visit blogger arelan's wife who just delivered a baby girl. arelan ni one of rarely found kelantanese bloggers la tapi tinggalnya tetap kat kl. =.=
  • bring my car for a service. orang kata kereta ni kena service tiap bulan tapi orang lain kata ikut meter yang kita dah bawak kete tu. seriously tak tahu yang mana satu betul. =.=
  • buy zie a new hand phone. yang lama dah rosak. guna rebate yang muja dapat tu sebagai hadiah dia nak gi sambung belajar kat Johor nanti. baikkan? :)
  • saje nak jenjalan. hehe
Dah siap bagitau kat arelan dah pun. Bila hari nak pergi tu, tengok kat garaj, kete tak de. Macam biasa, Muja syak abah dah songlap kete bawak gi keje. Then, Muja texted arelan, tak jadi. Zie called abah then bagi kat Muja suruh cakap ngan abah. CESSS. Segala risiko Muja la kena tanggung ye? Baik punya budak. Surprisingly, abah tak ngamuk lak. Tak disangka-sangka, abah lak baik hati hari tu datang hantar kete balik rumah. Tetiba rasa disayangi. :')

So, plan pergi KBMC memang cancelled, terus drove straight to KB Mall, where else kalau kat Kelantan ni. Huhuhu. Oppss!!! Lupa, nama baby arelan, Noor Azzalea binti Noor Azlan. Congratulation to you both for being parents. Moga makin bahagia keluarga yang terbina. Comel je nama anak arelan. Macam empunya diri jugak la. Moga membesar jadi anakanda yang solehah dan hidup dicucuri kebahagiaan dan kesejahteraan selalu. Amiin.

Sampai je sana terus menuju toilet dengan penuh kerakusan sebab gall bladder yang dirasakan mula senak menahan. Yela, sebelum gi kb, dah gi melantak Nasi Kerabu dulu.

Self capture tu benda biasa

Muja: Jom amik gambar!! :D
Mereka: Aku tak nak. 
Muja: =.= Bajet punya manusia

Then jenjalan dulu, mencari handphone zie adalah matlamat utama, tapi kerusi urut ni yang kami jumpa dulu. So, why dont we try it first. Duduk je ni, urutnya tak. Tak bayar nak diurut cemana. Kita start jalan dari atas. Bila dah sampai ground floor terus cari hand phone zie. Muja suggested Ninetology Black Pearl 2 to her. Memang dah lama jatuh hati dengan hand phone ni. Dulu pun nak beli hand phone ni sebenarnya, tapi time tu tak de lagi kat Kelantan.

Muja: Nineotology ni best. Gambar terang. Boleh zoom. Samsung aku tu yang seribu tu pun tak leh zoom tahu.

Dengan penuh semangat Muja jadi penghasut. Dah suggest tu terus Zie ni terima. Mudah je beli barang ngan zie ni. Asal murah and comel sikit-sikit then it will be ok for her. Dasar budak kedekut. Round booths yang ada cari tempah yang boleh try, then tengok harga, daftar untuk rebate, then kena tunggu la. G jenjalan dulu.

Harga sebenar: RM 534
Lepas tolak dengan rebate RM200: RM334
Screen Protector: RM10
Daftar rebate: RM10 (patut buat je kat rumah)
Total: RM354


Sementara menunggu tu pergi melahap kat my favourite place Burger King. Tetiba terbuka hati nak macak Hersye's Sundae Pie. Sedap giler yang tergiler sangat!!! You definitely have to try this. Blogger ni pun dah try benda sedap ni dengar citer. Hehehe

Ninetology Black Pearl 2 dengan laptop
Semoga adik Muja ni berjaya dengan penuh kejayaannya kat sana nanti. Jaga hand phone tu bebaik. 

'Zie, ada share aku dalam hand phone tu tahu.'

 x0x0

9 comments:

  1. Assalamualaikum muja. hehehe bagus tak phone ni? sheila ingat nak belikan phone untuk suami. sheila belum pakai lagi rebate rm200 tu.. muja bagi suggestion boleh? sony ke?

    ReplyDelete
  2. best nye dapat handphone baru..
    kita tak ckup umur lagi nak daftar yg rebate tu ahaha..

    ReplyDelete
  3. Tak merasa lagi hershey's sundae pie tu. Sobss. Nak kne mencari burger king pulak la area sini. Hehe

    ReplyDelete
  4. @Sheila Salimwaalaikumussalaam sheila,, bagus la bagi muja,, berpatutan dengan harga dia,, dual sim lagi,, best :D

    ReplyDelete
  5. @ezyra danielsabar jela ye,,, budak kecik kena guna yang 3310 dulu tau,, hehe

    ReplyDelete
  6. arelan is my cousin :D

    anak mak uda saya. hihi.. comel tak anak dia? tak sempat nak jumpa.. nampaknya raya tahun nie ade baby baru hihi. :D

    hari tupun baru guna rebate juga, camana hp ninetology best tak? ^^

    ReplyDelete
  7. @cik sweetylaa,,, ye ke,,, hp ni for me mmg best sangat,, tpi kalau nak yang canggih teramat tu tak la kot,,,

    ReplyDelete