Nisa Kay, the first blogger i have ever met in real life - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 20, 2013

Nisa Kay, the first blogger i have ever met in real life

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

Lambatnya la Muja menghupdate hari ni kan? Sebabnya adalah, virus kemalasan yang melanda tanpa belas walaupun hari ni adalah hari yang tersangat bermakna bagi Muja sebenarnya. Another first time experience happened today. It is my first time meeting the famous Nisakay, owner of http://www.nisakay.com/ . I think I should start with the thing that brough the jodoh for us to meet dulu. The answer is Instagram. Ohh! Have i told you that I have an Instagram account? Never? Kalau nak follow Instagram Muja, click here k. Ceh, sempat lagi promote. =.=

Lets start. 3 days ago, Muja bumped into Nisa's post on here Instagram when her team went to Wakaf Che Yeh. Me myself as a pure Kelantanese pun, baru sekali pergi ke sana. Tu pun at the age of 20. Can you believe it? In case you dont, you can have a look on This Entry as a proof. Ok, continue. That post on Instagram was the post that incidentally told me about her being in Kelantan and of course I would not miss the chance to meet her kan? Jarang kot blogger datang Kelantan, apatah lagi yang sefamous Nisa. :'(

Tahu je Nisa ada kat Kelantan ni, Muja pun terus set the date to go to KBMall ngan my friends including Alang, Nadiah, Farahah and Mirah. 5 orang, cukup-cukup satu kereta. Then, Muja tanya lak si ketua kelas Muja si Azmeer tu pasal jadual hari Rabu. Ok je katanya. Rabu petang memang tak de kelas. Jadual kelas sampai sekarang Muja tak dapat lagi. Memang the ignorant me sangat. Dalam hati berbunga-bunga ros dah sebab impian nak bertemu blogger yang dah berzaman terpendam akhirnya akan tercapai jugak. Hari tu dah tak jadi jumpa Arelan. Sedeyh tau. :'(

In the afternoon, kitorang gerak dalam pukul 2 petang. Lupa lak nak bawak semua hadiah giveaway Muja tu untuk dipos on the way to KBMall. Sorry sangat. Esok Muja poskan k. Jangan risau. On the way tu, Muja dok bla bla bla cakap pasal rasa frust yang terlalu mendalam pasal result exam jatuh sebanyak 0.02. Ok, pasal result lain entry. Dah sampai kat parking lot tu, boleh pulak dia penuh. Second round pusing port bawah tanah yang panas tak de line radio tu baru la jumpa tempat parking. Dah tu, parking side pulak. Memang fail sangat Muja kalau bab parking ni. Nasib baik my life saver si Mirah tu ada. Dia yang tolong alih. Muja tukang gerak tangan, 'Opps, stop' je. ;)

Sampai je dalam KBMall yang sejuk dan nyaman itu, kami melantak kat kepsi walaupun I just ate nasi sepinggan dengan ikan dua ekor kat cafe few hours before. Macam mana nak kurus Muja?? Dah makan kekenyang, then dorang pergi jenjalan. Muja macam biasa, menumpang wifi kat McD. Kemudahan yang ada jangan sesekali dibiarkan apatah lagi kalau kemudahan tu free. Beli makanan kat situ memang tak la kan. Semangat Boycott Israel sangat membara di jiwa walaupun Burger King yang sama statusnya dengan McD selalu jadi tempat isi perut. Burger King ko tak boikot ye Muja?? Banyak la ko punya boikot! Then Muja bukak lagi instagram Nisa nak tanya dia kat mana but tertaip cam yang kat bawah ni pulak.

Post pembawa jodoh pertemuan antara Nisakay and Muja
Time tu dalam 3.30 petang. Memang sempat sangat la kalau Muja nak tunggu sementara yang lain bershopping. Muja bab jalan dalam mall ni memang sangat fail except when i really need something so urgent macam time nak beli kasut sukan ke, handphone ke. Tu pun, lepas dah dapat, Muja terus dok kat McD, layan wifi sambil others berjalan. Yang tak bosan tu sebab dok layan team http://www.klinikcinta.com/ je sebenarnya. Tiba-tiba, a baby in a stroller caught my attention sebab dia comel giler! Seriously! Nak tengok? Tu, kat bawah tu. Jangan ada yang report kat mak dia :P



Dua orang baby yang tak berapa cute.
Mirah and me. Mirah is my life saver kalau membabitkan parking keter. =.=

Pantang nampak camera punya budak :P
Tunggu punya tunggu, dah pukul 5 pun tak de lagi kelibat Team Amanz kat Keik2013 ni but once i heard the host sebut perkataan Blogger, i knew she was coming. I kept waiting. Time tu dorang dok kat Cone Pizza. Tergoda tengok Muja makan Cone Pizza hari tu punya pasal la. Turun je dari kedai Cone Pizza, terus nampak Tekong dok kena temu bual ngan Dj HotFM yang Muja tak tahu nama apa tapi yang pasti Dj itu hensem. Putih kot. Kih3


Bila nampak je Tekong kat atas pentas, terus tengok kat bahagian seat pulak maka bertemula pandangan mata ini dengan kelibat si dia yang di nanti. Nisakay sedang betulkan duduk dia masa tu. Tak buang masa langsung time tu sebab nak balik sesangat dah. Terus pergi tegur dia and she is so the gorgeous!!! Flawless dia tu perghhhh. Tak de cela bak hang!

Saya dah suka ketinggian saya, tapi saya nak kurus macam dia :P
Duk kejap je, datang sorang lagi blogger menegur Nisa. Muja ni sapelah kenal. Dia tak tahu pun Nisa ada kat Kelantan rasanya. Memang jodoh dorang kot. Dia sempat amik url blog muja. Muja tak sempat lak nak exchange. Lupa barangkali. Entah. Maybe because i was too excited of meeting Nisa time tu. Harap-harap dia datang menyinggah ke blog Muja so that Muja boleh share ngan korang about another blogger kelantanese. Jarang jumpa kot. Sekali jumpa memang terhangat di pasaran tau. Satu lagi, Kelantanese blogger ni cantik-cantik tau. Nak tengok contoh? Cer tengok header blog Muja nih. Cantik kan? Hahahaha!!!! Puii kat diri sendiri. 

Another pretty blogger from Kelantan. She was having a hot discussion with Nisa kot time ni. Muja curi snapped. Sorry :D
Updated: Dah jumpa blog blogger ni, sila check it out as soon as possible tau ---) http://masturarama2.blogspot.com/

After that Nisa was called to come up on the stage to have a discussion with her other team members.


Yang paling kiri tu adalah pengasas amaz.my. Yang tengah tu Nisa. Yang paling kanan Tekong. Aman memang nampak sangat amat pemalu. Beliau yang paling lambat naik atas pentas. Tekong pun cakap dia sangat malu. Aman la yang ajak Nisa and Tekong join dia kat amanz.my. Dorang ada cerita sikit pasal history dorang dengan Amanz. Aman dah start blogging since form 4. Nisa joined amanz lepas habis study kat Unisel. Tekong was invited lepas business IT dia merosot. See? All of them started sama macam kekita and they have shown that they can succeed well in blogging. Why can't we? :D

So, who will be the next blogger for me to mee? Lai la lai la. Meh melawat Kelantan sebab blogger comel menunggu anda di sini. Choww. XoXo


26 comments:

  1. waaaaaaaaaaaa bestnyaaaa!!!


    nisa blogger yg fun kan x sombong..
    exited jugak walau x dpt jumpa hihihi
    rezeki muja hihi jelesssnyaaa haha

    ReplyDelete
  2. @Sheda ucu nanti sila bahagia jumpa muja k sheda :D

    ReplyDelete
  3. jumpa NisaKay masa SBDdB yang lalu. dia memang comel :)

    ReplyDelete
  4. excited nak jumpa Muja dgn Sheda ucu..
    tahniah 1st meet pon dah jumpa retis

    ReplyDelete
  5. @ciklaili.com sangat comel and kurus,, jelez sangat tau,, hehe

    ReplyDelete
  6. @potia casadelarossa Muja lak tersangat ingin jumpa potia,, sila datang kelantan secepat mungkin tau,, this is an order! :P

    ReplyDelete
  7. hi muja. kite pn blogger kelate.

    ReplyDelete
  8. alololo~~ bertuahnya badan. ^_^ jelesnya. hehehe..

    ReplyDelete
  9. wahh bestnya dpt jumpa blogger pemess hihik

    ReplyDelete
  10. team amanz 3 org je datang? obe takde ke?

    ReplyDelete
  11. Untung lah dapat jumpa nisa kay.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. @fyna sila jlez lagi kalau muja bleh jumpa blogger fyna tau :P

    ReplyDelete
  13. @Prince of Noob obe tk datang,,, yang datang 3 orng ni jelaa,, :D

    ReplyDelete
  14. pewwitt.. mesti senyum sampai ke telinga tu kan??haha

    ReplyDelete
  15. @boni kacak sampai rabak telinga ni tau abam boni,, hahaha

    ReplyDelete
  16. bestnyer dpt jmpa nisa! kte pn teringin nk jmpa dye..suka baca blog dye

    ReplyDelete
  17. bestnyaaa muja.. untunglah dekat masing2.. huuuuuuuuuu nak jumpa korang juga!

    ReplyDelete
  18. @✿AINAA ROSEBERRY✿ ni time nisa mai klate ler,,, dekat apenya,, adess

    ReplyDelete
  19. 2nd blogger meet should be me hahaha

    ReplyDelete
  20. walweh..retis jumpe retis..hehhee..

    ReplyDelete