ye, Muja memang spoiled brat - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 13, 2013

ye, Muja memang spoiled brat


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

sejak kecil Muja hidup dengan ada pengasuh
dialah pengasuh merangkap pembantu rumah
dalam hidup ini jarang rasa susah (kecuali time exam)
tapi tak semestinya muja hidup dengan tak buat pape jah

kalau kat ipg muja selalu tanya itu dan ini
saje je pun buat-buat tidak mengetahui
padahal ada yang dah memang buat hari-hari
mungkin memang sudah perangai sejak azali

bukan ape memang dah perangai muja macam ni
bukan tak tahu cuma mungkin terlalu tak yakin diri
rasa macam tak best kalau diri dipandang tinggi
rasa tak confident dengan kebolehan sendiri maybe

suatu hari muja membasuh pinggan di sinki
tiba-tiba seorang perempuan munculkan diri
ingatkan datang nak menolong diri ini
tapi datangnya hanya untuk menyakitkan hati

katanya biar dia je yang buat kerja
muja buat kerja slow sangat pada matanya
kalau pun slow perlu ke dikata dan salah ke?
lagipun bukannya muja tengah kejar masa

peristiwa di atas tu baru satu je
banyak lagi peristiwa buat hati ini terasa
terasa terhina walaupun bagi mereka hal kecik saje
ingatlah bukan semua orang serupa dengan kita


4 comments:

  1. humm.. i know that feeling.. sakit hati kan.. rasa macam, "tak boleh ke kau bagi aku buat kerja dengan tenang?" slow or fast pun, perlu ke nak pertikaikan..

    ReplyDelete
  2. Salam.

    hehehe, mak lana sndiri kdg2 kata lana lmbt buat keja.. opah plak kdg2 tegur lana cara lana buat koje umah salah.

    Mula2 rsa mcm nak memberontak juga..tpi takda guna melawan ngan org tua. Ada masa angguk2 je apa diorg kata, kdg teruskn je buat keja ikut style kita. Lain org kan, lain le caranye.

    ReplyDelete
  3. @Nurul Farahizzatitu laa,, suke ati la,, asalkan siap,, lainlah kalau urgent,, grrr

    ReplyDelete
  4. @Tinta Lanabiar jelaa,, sakit pulak hati kite ni,, hehe

    ReplyDelete