Bazar Ramadan Di Kelantan Yang Rare Bak Hang - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, July 30, 2013

Bazar Ramadan Di Kelantan Yang Rare Bak Hang


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

jangan ditanya kenapa tajuk entry ni ada perkataan 'kelantan' tapi disambung dengan perkataan 'bak hang' sebab muja pun tak tahu kenapa mula letak tajuk lagu ni. mungkin tu show semangat satu malaysia yang muja kurang faham bagaimana konsep sebenarnya. mm. will do some research on that KOT later. muahahaha. rasa tak lengkap lak entry bulan ramadan kalau tak cerita pasal pengalaman di bazar ramadan yang memang jadi tempat harian muja dah. almaklumlah, students dok kat asrama. nak masak tak boleh. kalau suami suruh masak, muja dah ada alasannya. muehehe


ok. in previous entry muja dah cakap pasal iftar dengan family. tak cukup ngan itu, still gedik membela lemak di restoran syam. tak cukup lagi, dapat lak chance makan colek dengan partners in crime. apa lagi yang aku mahu dalam hidup ini bila rasanya sudah lengkap bila dikelilingi semua kecintaan??? :') hari ni pulak, nak sembang kencang pasal pengalaman gi bazar ramadan di kok lanas for the first time. bajet kan? gi bazar pun nak update. eh, suke ati kita blog titew. lalala. for your information, until this moment, bazar yang dok walking distance dari rumah muja tu, muja tak jejak lagi tahun ni. ok sambung. kok lanas ni kalau nak kira, dekat sesangat dengan selising di mana rumah saudari muja tersergam indah nan permai. haa.. boleh la singgah raya nanti na. dekat dia tu tahap kalau orang kat selising kentut, orang kat kok lanas boleh dengar dah sayup-sayup. kalau yang kentut senyap-senyap, bau dia tu boleh sampai ke hidung orang yang dok kat main masak-masak di kok lanas. betapa dekatnya kok lanas dengan selising but still, that day was still the first time i stepped to bazar ramadan di kok lanas. memang muja ni anak dara pingitan pun. tunggu je orang minang depan tangga. :3

ni time mula-mula masuk. tak nyabau nak snap. cess
it begins bila muja rasa nak menjenguk dan menerjah bazar ramadan yang jadi tempat sepupu muja yang muja panggil ma berniaga. ma ni yang jaga muja dari kecik. kalau tidur rumah dia, sampai sekarang mandi pun dia yang suruh. oh ye, korang tahu tak muja malas mandi?? :P bila balik kampung, salunya ma tak de. bizi manjang dengan bazar ramadan yang jadi tempat dia cari rezeki untuk keluarga. hari tu maybe jodoh. sempat lak ma dengan along (anak ma) berbuka ngan my family kat rumah mak sedara muja (ibu kepada ma). sangat salute dengan dia yang susah payah kerja untuk kesenangan dua orang anak perempuan dia. untunglah dia pandai masak. harapkan sepupu dia nih??? hampeh. masak maggi pun belum tentu hana makan. grrrrr. ajar boleh? ekekeke so, muja made a pact ngan along, anak sulung dia, nak jenguk dorang berjualan keesokannya. so, i went there dengan sumayah (adik yang baru balik dari mesir), huda, amir and syakir (cousin).

dari kiri: ma, sumayah, huda. tak berenti ma dok sebut ayam la daging la. adess. promotion is the key k :D
jualan ma pada hari kejadian. sila sabar dan tahan nafsu naa.

muja dan sumayah lawa. pemilik blog hanya sempat bergambar balik dari bazar. selekeh itu i laa. 
suka sangat ngan kehidupan muja ngan family sekarang. banyak dah berubah. alhamdulillah. hubungan kitorang makin ok. makin bergerak ke arah kebaikan. sangat-sangat bersyukur. doakan hubungan muja dengan kawan muja yang muja sangat sayangi dan cintai juga akan kembali ok tak lama lagi k. sangat rindu bergelak tawa dengan dia. bergurau senda. sangat rindu. hanya dia yang tak tahu. dikatanya yang membencinya itu aku. padahal it is not true. :'(

keep loving. stop hating. :D


11 comments:

  1. alhamdulilah :) best kan kalau pergi bazar :) suka tengok banyak makanan :)

    ReplyDelete
  2. singgah sini..mesti meriah berpuasa kt sana :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...muja dok selising ke?akak pun ore sana jugak...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. amboii main kentut2 nampak. heheh aaminn :)

    ReplyDelete
  5. untunglah dapat g bazaar.. ena hari puasa pertama je ritu beli kat bazaar, lepas tu lebur.. xlarat, jauh sangat bazaar dengan UIAM gombak

    ReplyDelete
  6. Ini area mana ni?macam pernah tengok aje..haha

    ReplyDelete
  7. bazar depan umah sue je..hehehhee

    ReplyDelete
  8. rindu nak gi bazaar kat kelate n besut. juadah berbuka yang susah nak jumpa kat sini.wuuuuuu...

    ReplyDelete
  9. coolnya bazaar...huuu

    salam perkenalan =D

    ReplyDelete