Blogging Tips: Cara Letak Autoping Code Busuk.org Di Blog - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, July 08, 2013

Blogging Tips: Cara Letak Autoping Code Busuk.org Di Blog


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Mmm. Untuk 7 Julai 2013, tak up seketul pun entry, bagus sangat dah Muja ni. Orang lain sampai 10 entry sehari, kita nak up sekeping pun malas. Sobss. So, sebagai tanda mintak maaf pada diri sendiri sebab dah go against the principle untuk update setiap hari, Muja buat lagi tutorial untuk korang yang tak tahu lagi je. Yang dah tahu tak perlu baca. Sebenarnya, busuk.org dah ada autoping code sendiri. Clap clap clap :D 


Hari ni tutorialnya adalah tutorial cara letak autoping code busuk.org di blog. Dulu, nak guna busuk.org ni kena sign in and copy paste url entry bagai, tapi sekarang busuk.org dah buat perubahan yang cukup hebat di lamannya, kita hanya perlu letak autoping code di blog untuk mendapatkan trafik dari busuk.org. Tak perlu lagi copy paste url. Yippie!!!  Ok. Before we go further, Muja nak gitau la serba sedikit tentang busuk.org ni. Busuk.org ni adalah satu laman ping aggregator yang cukup hebat bagi Muja. Kalau tak percaya, cer tengok bukti kat bawah ni.


busuk.org , penyumbang trafik utama blog nurmujahidah of all time. :)
Dah berminat nak guna busuk.org? Bagus. Lets start with opening this web --) http://busuk.org/

Firstly: Klik Banner Autoping Code. Copy kod dan paste di html/javascript blog, save. Bagi yang dah pernah guna kod busuk.org yang sebelum ni, gantikan kod tu dengan yang baru. Kembali ke busuk.org --) klik Domain Check.

Second: Paste url blog korang tanpa http:// di ruang yang disediakan then klik Go.
Third: Korang klik Klik Sini.
Forth: Bila domain tu diapprove, you are done :D
It will be better kalau korang masukkan jugak widget trafik. Korang klik Widget Trafik + Autoping Code dan paste jugak kat html/javascript. Tak tahu la pulak kalau amik dah kod yang widget trafik ni, kena letak jugak kod Banner Autoping Code. Nak senang, letak je dedua :D

Korang takkan menyesal guna busuk.org. So, sila pasang autoping code busuk.org ni di blog korang secepat mungkin. It is always a satisfactory for me using it and it is my pleasure to share the satisfaction with you all. Happy trying folks :D

12 comments:

  1. nak guna busuk.org...dah lama cr tuto..hani letak url blog tapi kenapa cakap code tak dikesan..nak buat mcm mana sis??? ajar..

    ReplyDelete
  2. sy tak pernah pun guna atau tau cara nk guna. tak pernah ping dekat mana2 pun sbb mmg xtau

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum muja, sheila tengah buat.. dulu guna juga busuk.org tapi sejak pc buat hal. jadi malas nak guna. skrg bertemu kembali. thanks muja bagi tutorial :)

    ReplyDelete
  4. amal xjadi... dia cakap..ehh2..dia tulis "kod tak dikesan"

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas gi http://ping.busuk.org/

      1. copy code..
      2. log masuk blog -> layout, pastu add gadget, pilih html/javascript punya gadget..
      3. paste code..
      4. save layout
      5. tengok dekat blog, ada tak banner busuk.org.. kalau ada, check la balik dekat busuk.org..

      Delete
  5. yeah..thanks muja
    yumida baru letak ni
    terbaek la!

    ReplyDelete
  6. terima kasih kongsi.. tengah cuba guna ni..

    btw comel tahi lalat tu ;)

    ReplyDelete
  7. Dah berjaya tapi status bukan approve. dia waiting approval :)

    ReplyDelete
  8. Tq sis.. Sy still baru lagi, ade spe2 leh tlg, knpe sy nak msuk blog dekat blogged,my die ckp ni ye..

    * URI contains no valid feeds. RSS or Atom feed is required.

    ReplyDelete