Blogging Tips- Cara Tambah Pendapatan Dengan ASSIGNJOBS. Kekalkan Nombor 5. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, July 03, 2013

Blogging Tips- Cara Tambah Pendapatan Dengan ASSIGNJOBS. Kekalkan Nombor 5.


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Alhamdulillah. Setakat Muja menjadi pengguna setia AssignJobs ni, tak de lagi job yang Muja buat sesaja. Semua mendatangkan hasil. Semua berstatus Well Done and Paid. I am determined to maintain it that way. Moga berhasil. Hehehe. Sebab tak rasa lagi kedekut menghantui, makanya Muja nak share macam Muja masih mengekalkan rate of 5 which is the highest rate kat AssignJobs ni.

sedar tak sedar. dah 17 jobs Muja submit. Oh, terharu T_T


Before that, kalau korang nak apply AssignJobs ni, korang mesti pakar dalam tiga perkara; Memprintscreen (Click Here), Mengupload Gambar (Click Here), dan Mengoment. Tips mengoment ada kat bawah. So, kena baca entry ni sampai habis la ye. :D
  • Firstly, kita kena click Apply The Job secepat mungkin! Dapat je email beritahu ada keje baru cepat-cepat bukak page dia. Hahaha. Dalam hal ni kena rakus takut jobs tu cepat digrab oleh orang lain sebab ada kuota tertentu untuk setiap job yang ditawarkan. Bila start buat keje, kita kena buat semua perkara yang diminta dengan betul. Baca arahan dengan betul. Jangan gopoh gapah macam Muja. Ketahui perkara yang ditugaskan dan buat satu persatu ikut turutan. Ni lah yang paling utama sebab kalau tertinggal je salah satu memang tunggu masa untuk jobs yang kita buat berstatus Declined.
  • Secondly, kita kena bijak meletakkan bukti tugasan supaya senang employer check. Elakkan ralat yang boleh membuat employer juga ralat. Macam kita jawab soalan exam. Kita kena anggap employer tak tahu pape and kita bertanggungjawab menerangkan kepadanya. Apa yang Muja buat adalah, melabelkan setiap picture url yang menjadi bukti tu. Label macam mana? Label macam di bawah ni. Macam ni la yang Muja buat so that mudah bagi employer mengecheck sambil mengelakkan employer pening dan mengurangkan risiko jobs direject.
Liked: Picture url
Commented: Picture url
  • Thirdly, bagi tugasan yang memerlukan kita untuk mengoment, kita perlu tunjukkan yang kita memang nak komen, bukan sekadar melaksanakan tugasan semata-mata. Tips untuk nampak ikhlas (walapun tak ikhlas sangat) adalah dengan membanyakkan bilangan perkataan. Dengan kata lain, jangan pendek sangat. Jangan letak smiley je. Kalau Muja jadi employer pun Muja reject terus. Kalau boleh buat la dalam 2 perenggan and setiap perenggan ada 3 baris. Kalau malas sangat pun, buat satu perenggan 3 baris.
  • Forth, jangan menipu!!! Ni memang amaran keras sangat sebab semua application dicheck. Kalau dah menipu sekali, automatically kita akan di downgraded ke grade below than 5. Mahukah? Downgrade maksudnya kemungkinan untuk tidak layak dalam melakukan tugasan makin besar. Tak de yang nak kan? So, jujurlah. Keje senang je pun. Takkan la setakat nak printscreen ngan upload gambar pun semput. Letih lagi gi window shopping ngan awekz -.-'
Sape nak join sila click gambar designed by me myself di atas tu k. :D

Ps- AssignJobs makin best sekarang sebab dia bagi email tiap kali ada job baru. Tak payah dah Muja nk refresh web dia selalu. Hehehe.

14 comments:

  1. Lepas dapat 40 sen hari tu memang tak dapat job lagi..huhu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah masih kekalkan no.5

    ReplyDelete
  3. salam, nk tanya. dah pernah cash out ker? betul2 eh assign job nie?

    ReplyDelete
  4. @Nao Mei laaa,,,, kenapa ek,, pelik gak tu,, ingatkan semua akan dapat,, mmm,, cer tanya,,

    ReplyDelete
  5. @iman en titan dah cash out. muja masih berusaha untuk membuktikan kepada diri sendiri lagi ni,, hehe

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah muja... tahniah... hehehehe

    ReplyDelete
  7. muja perlukan akaun bank saya tak?hahaha

    ReplyDelete
  8. @cik amal alhamdulillah setakat ni,, :D cubalah! :D

    ReplyDelete
  9. dah lama tak buka assignjobs nih.

    ReplyDelete