Blogging Tips- Teknik SEO Merah Jambu daripada Encik Titan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, July 06, 2013

Blogging Tips- Teknik SEO Merah Jambu daripada Encik Titan


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Muja dah lupa Muja amik dari mana tetapi Teknik SEO Merah Jambu ni diasaskan oleh En Titan, otai program affiliate yang dah berzaman menjana pendapatan dengan menggunakan 3 blog beliau; http://ohcikgu.com/http://ahmadfaizal.com/, dan http://www.earncent.com/ . Semua blog beliau ni berlainan niche. Muja syak En Titan ni seorang cikgu. Wallahu a'lam.


Asalnya Muja jumpa Teknik SEO Merah jambu ni dalam bentuk gambar (sorry sebab dah lupa dari blog mana) but i will write it for you. Muja baru baca yang beliau dah join lebih 50 program affiliate sejak beliau bergiat aktif mula dari tahun 2003 kalau tak silap. Hebat!!! :D


Teknik SEO Merah Jambu daripada Encik Titan
  • Tajuk Entry
Mesti ada keyword yang dipromosikan
  • Isi Kandungan
Setiap perenggan ada keyword yang dipromosikan.
  • Penutup
Ada keyword yang dipromosikan
  • Sekurang-kurangnya 5 artikel untuk setiap program affiliate yang dijalankan. Lagi banyak lagi bagus.
  • Plugin SEO yang bagus
All in SEO/Platinum SEO dan yang sama waktu dengannya (Yang ni Muja tak faham sangat. Maybe lebih kepada pengguna Wordpress kot. Entah lah.)
  • Tag dan Category -  
Ulang tag/keyword yang hendak dipromosikan dengan bijak. (Yang Muja tahu Label je, yang bab tag ni Muja salu jumpa kat laman ping, kat blog Muja tak tahu)
  • Gambar
Tepat dengan entry. (Disave dengan keyword yang dipromosikan).
  • Blog khas
Tulis blog mengikut niche tertentu. (Kalau pasal kete, tulis pasal kete je)
Sekarang, En Titan sedang membuka jualan untuk Ebook terbarunya yang berkaitan dengan Teknik SEO Merah Jambu dengan harga RM100 yang tak mungkin dikurangkan tetapi akan dinaikkan bila-bila masa yang beliau suka. So, kalau korang berminat, boleh la check it out di sini


Moga berfaedah. Tu je kot yang Muja nak share for this beautiful Satuday morning. XoXo 
Keep loving, stop hating. :)



23 comments:

  1. yeah kena praktikan nih walaupun sifu dah beritahu tapi benda macam ini lah yang selalu nak kena ingatkan.

    ReplyDelete
  2. @onlajer sifu sangat kan en titan ni,, moga ebook beliau tidak tersia :D

    ReplyDelete
  3. amal nk beli tp xmampu lg lahh
    huwaa!!

    ReplyDelete
  4. @cik amal muja pun,, tapi not yet the time kot,, hehehe

    ReplyDelete
  5. hoho..kalau rajin nanti, boleh beli.

    ReplyDelete
  6. Yg pasti Ramai blogger tak sabar nk bace e-book en titan...sebelum dinaikkan harga elok dapatkan cepat

    ReplyDelete
  7. Kalau pakai WP tahu le kebanyakan istilah tu..apa pun plugin SEO memang banyak membantu..tapi takleh le nak pakai semua..kang jem..:D

    ReplyDelete
  8. @titan nnti harga dia naik la orang beli,, wakakakaa

    ReplyDelete
  9. @Ismail Ahmad belum lagi kot,, nnti bila rasa makin nak serious insya ALLAH :D

    ReplyDelete
  10. @reezluv ERRR,, titeww tak tau pape pasl wp,, hehe

    ReplyDelete
  11. Bagus2x..

    Tak pasai2x artikel ini jumpa di enjin carian
    untuk kata-kunci yang saya sedang kuasai.. ^_^

    Ikhlas,

    AMIN JOHAR
    (Jurutera SEO Malaysia)
    PAKAR NIAGA

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,, bangga sikit rasanya,, hehe

      Delete
  12. Tahniah, SEO dah blog personal nih... Baguih3... akak pun tengah belajar lg bab SEO ni. Mmg berbaloi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. beberapa ketul jela boleh harap dengan seo kalau di blog personal ni,, hehehe

      Delete
  13. Bila ada rezeki mana tahu boleh memiliki blog wordpress.. tak cakap pun wordpress sangat bagus, terpulang pada blogger itu juga.. Cara handle blog, kelebihan menggunakan seo juga ada pada blogspot, sama-sama hebat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak leh dinafikan wp lagi advance,, it is okay wan,, dont have to cover2,, hehe.. it is an ambition to have a wp blog in the future,, insya ALLAH :D

      Delete
  14. nak belajar.. doakan amal okay :D

    ReplyDelete
  15. nak belajar jugak laa... mesti dah banyak dapat komisen agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape la kita nak dapat banyak komisen,,, huhuu

      Delete
  16. Memang terbaik ebook seo encik titan ni...

    ReplyDelete