Colek Buah Sedap Di Bulan Ramadan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, July 29, 2013

Colek Buah Sedap Di Bulan Ramadan



ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

kebiasaan bagi orang kelate macam muja ni, lepas terawih je mesti nak kena sedut colek bebanyak. eh jap. korang ni tahu tak colek tu ape? in case korang tak tahu, colek tu rojak dalam bahasa standard piawainya. ok sambung cerita. orang kelate ni, asal lepas terawih je, colek la yang dicari. tak kiralah colek apa pun, kitorang bantai je. yang normalnya rojak buah la. sedap yang amat tak terdescribe dengan kata-kata. nak describe je terus bisu kot -.-


nak jadi storynya, alang ni ada ternampak dan terserempak dengan gambar colek ni kat instagram mila najwa. dia memang, kalau bab tengok gambar makanan, bagi kat dia. then dia pun cakap kat muja. muja pun mula la nak ruin my diet plan. cesss. ditambah lagi, tengok je terus terliur katanya. dia berkata lagi, 'omgggg sedak napok' :P terus diajaknya muja yang sedang berdiet sakan ni untuk pergi ke restoran yang diinformasikan. malam tu tak gi terawih sebenarnya. ye, saya tahu saya sudah kantoi. kami berlima melencong ke Restoran Anjung Selera.

dari kiri: muja, ain, alang, an, syanim
kalau ada yang nak gi Restoran Anjung Selera yang macam-macam ada ni, meh nak kasi peta. mana tahu ada pembaca dok kat kawasan Pengkalan Chepa kan. kalau dari kb, just before the airport boleh jumpa this restaurant. so, memang sangat dekat dengan kitorang punya ipg terchenta nih. rasa selamat dia tu lebih sikit sebab dekat ngan kem tentera. boleh gitu? hari tu iftar dengan keluarga. hari ni makan colek lepas iftar lak. sedang berdietkah aku kalau macam ni la keadaannya. i ols tacim. i ols sebak. ptuuuiii

ni alang punya. sape tak terliur mungkin kamu karnivor. lalala
 time kitorang sampai tu, sedang molek lagi comel, drama Kisah Cinta tengah on. pergghhh. tv besar gedabak dok depan kitorang. can you imagine how tastier the taste of colek can be when we eat while watching such a romantic story in such a big tv??? hahaha! memang satu kepuasan yang teramat muja rasakan masa tu. ok. teringat. fazura sakit rindu. sam marah fazura. huzair yang caring. bla bla bla. ok. cerita ni best sesangat. sila tengok tiap hari selasa, jam 9 malam :D

jemput malas dengan ayam. makan sambil tengok taitenik best gak ni :P
tamat je Kisah Cinta, terus ramai yang serbu restoran tu. ok. ini satu petanda. petanda kitorang kena balik and terawih yang kitorang seleweng sudah siap disempurnakan oleh mereka. rasa bersalah. sobsss

pilih lah: betik? jambu? mangga? pilih colek mana yang kita suka
 lastly, mempersembahkan.... jeng jeng jeng!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


duck face seketul untuk pembaca. wakakaka!!!
 jangan marah haaa. keep loving, stop hating :D

27 comments:

  1. Sedapnya colek buah..tapi saya suka colek kerang...bule posa ni byk oghe jual colek merata-rata tempat, bole pilih mano nok make colek..mace2 ado colek..

    ReplyDelete
  2. sedapnyerr makan colek..balik kelate ni kena gi make kedai hok adik muja rekemen...tq dik muja

    ReplyDelete
  3. Ohhh...baru tahu colek itu rojak....
    Kalau di perak...rojak di panggil rojak...

    Tapikan muja..mmg terliur habislah nmpk colek tu...
    Nasiblah dah kenyang sahur ni...hehehe...
    Mcm2 pilihan jugak ye yg ada...
    Sedapnyaaaa.....

    ReplyDelete
  4. colek. last makan kat pantai cinta berahi dulu. sedap juga colek ni.hehehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum mujaaaaaaaaa. wahh sodapnyaaaaaa >___________<

    ReplyDelete
  6. nad dah lama tau colek tu gapo..hahahha...weeeeiiiiiii....nak gak

    ReplyDelete
  7. oh my sedapnyaaaaa.. ena ni pntang nmpk buah2an ni.. terlalu suka... huaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. Perghhh dah lama tak makan ini colek buah..hehe

    ReplyDelete
  9. Sedapnyer...
    terliur tengok :D

    ReplyDelete
  10. duduk negeri org xde colek2 sume nie, tak meriah langsung ramadhan gini

    ReplyDelete
  11. @sensasi2020 selera masing2,, muja tak makan sangat kerang,, hehe

    ReplyDelete
  12. @Norazilawati Ahmad sila2,, harga pun ok,, sedap pun boleh la,, :D

    ReplyDelete
  13. @Cik Nur™ sedap amat,,, tambah2 kalau lepas terawih,, nyummm nyummm :D

    ReplyDelete
  14. @boni kacak sekarang dah tukar nama tau pantai tu,, pantai cahaya bulan,, kih3

    ReplyDelete
  15. @Sheila Salim waalaikumussalaam sheila,,, sedap kan? jangan jelly sangat naa :D

    ReplyDelete
  16. adeh...tak tahan tgk colek...bahaya wooo tgk lama2...buleh meleles air liur

    ReplyDelete
  17. Lama tak makan colek buah. Nakkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  18. kok lanas?
    alahai..
    dekat jah ngan kampung shark tu..
    raya balik sana nnti :)

    ReplyDelete