Import Your Subsciptions pada Google Reader into Imotiv Now! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, July 01, 2013

Import Your Subsciptions pada Google Reader into Imotiv Now!


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

Korang dah tau lom yang Google Reader will be officially closed starting from today? Ok. Baca yang kat bawah ni. Muja baca dari email Imotiv sebenarnya. Ada dekat web Imotiv jugak.

We’re certain all of you are aware that Google Reader is shutting down on the 1st of July 2013. Fear not! You will still be able to keep all your subscriptions! How?
All you have to do is to import your subscriptions into Imotiv! Log into your Imotiv account (on the website or application), go to the Google Reader icon in your app or ‘Import Google Reader’ under the top right hand drop down panel, fill in your email address, and hit a button! It’s as easy as that!
Sumber: www.imotiv.ly

1st July 2013??? Hari ni weh!!!! Apa yang Muja faham, semua blog yang kita follow or our subscriptions pada Google Reader akan ditutup. Ni semua sebab kita kan dah ada Google+. Itulah yang terjadi sekarang. So, sesapa yang dah ada Imotiv, sila import subscriptions from Google Reader sekarang. Haissyy, risau pulak kalau subscriptions kita selama ni hilang kan? Muja tak tahu pulak kalau subscriptions yang dorang maksudkan ni termasuk sekali dengan blog yang kita follow guna Google Friend Connect selama ni sebab Muja pun tak tahu sangat pasal frasa Google Reader ni. Pape pun, better selamat apa yang boleh diselamatkan daripada hilang semuanya kan? Haa. Jangan berlengah wehh orang kampung. Buat sekarang jugak! Mandatori! :D

Firstly, korang login di www.imotiv.ly. Sign in dengan facebook pun dah cun dah.
Then korang tengok bahagian atas sekali yang akan terjojol nama korang. Korang click situ. 
Then, akan keluar drop down menu.
Korang click Import Google Reader
Then dia akan keluar a rectangle button tertulis Import Google Reader.
Korang click situ.
You are just done :D

Ps- Muja malas nak print screen sebab dia senang sangat and benda ni boleh guna sekejap je. Lepas ni orang dah tak leh guna dah. Ye dak? Gi buat sekarang! :D


5 comments:

  1. dah buat dah tp tak tahu lg apa kegunaannya... blurnya pg ni... huhu...

    ReplyDelete
  2. Lepas buat tu, teringat nak cek akaun Nuffnang. Non-Glitterati plak dah status.... Geram sgt2. Baru je duit dlm tu nk menambah... huhuhu huwwwaaaa.... Tp dh buat pertanyaan dh

    ReplyDelete
  3. follow sini #2232. Jemput singgah and follow blog nurin pulak :D

    ReplyDelete