Jamuan Berbuka Puasa TESL 2 Ambilan Januari 2013. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, July 24, 2013

Jamuan Berbuka Puasa TESL 2 Ambilan Januari 2013.


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

Kali ni nak update pasal iftar kelas muja. iftar kali ni kitorang buat kat Restorang Syam, Kota Bharu, 22 July. disebabkan kemalasan yang secara menjadi-jadi, Muja lambat update. sorry sesangat k. kalau tak update pun tak de yang rindu pun kan, sobss.  starting dia memang sadis sangat sebab ada someone tu tak nak pergi bila muja ajak and buat muja meletup dalam kelas. nasib baik la ada kawan lelaki yang dia sangat suka, ajak, terus dia setuju. so, cukuplah jugak akhirnya ahli kelas muja untuk iftar hari tu. oppsss! terberitahu pulak kelemahan diri. ekekeke


kitorang gerak dalam pukul 7 gitu. katanya nak gerak kul 6.45 petang tapi biasalah janji melayu. wakakaka. yang gerak sekali ngan muja satu kete hari tu, muja, alang dengan buvana. yang lain naik kete mirah, jiji and motor. walaupun lambat gerak, sampai jugak sebelum azan. dekat je. kat sini, kitorang makan hidang je sebab jarang sangat nak jumpa restoran yang buat hidangan buffet untuk majlis berbuka. restoran ni la juga yang jadi tempat dinner blok asrama 2012 dulu. sobss teringat kenangan pakai jeans gi dinner. nasib baik tak naik nama buat kesalahan disiplin -.- 


bila sampai tu, jenuh jugak la cari tempat parking sebab Restoran Syam ni jenis restoran yang memang sangat kat tepi jalan. agak jauh muja parked kereta, kat seberang jalan. tak pela, nanti nak keluar senang. memang ada parking lot yang disediakan kat belakang restoran tu, tapi time tu penuh sampai kereta kawan muja siap kena buat double park. first time punya pengalaman double park walaupun berlaku kat kawan. tips di sini, kalau nak double park, tinggalkan nombor telefon, senang untuk kita alihkan kereta. jangan main semberono kerana kesemberonoan itu bakal menyusahkan diri orang lain dan diri sendiri bila kena marah bagai. so, do it in a proper way k.


bila masuk tu, sedih lak bila receptionist kat kaunter tu buat bolayan je kita ni. kuang hajau kan? grrr. pastu muja try berhusnuzon bila tengok dia on phone but couldn't she at least look at us and give a signal for us to wait. she spoiled the day. tak lama tu, jiji datang and terus cakap straight gitu je. bab berkomunikasi ni memang terbuktilah lelaki lagi pro and expert. so, lepas ni biar laki jela. sebab laki jugak la iftar hari tu penuh, kalau tak memang sorang missing in action la. nasib baik la bila sampai kat meja makan kitorang, nampak segala jenis lauk pauk yang sedang menanti untuk diranggos (dimakan in kelantanese dialect) tak sabau !!! :D



Kitorang pilih 2 set hidangan untuk 10 orang. kitorang satu kelas ada 21 orang. Satu set harga dia RM246. boleh pilih 7 lauk, pencuci mulut and nasi tambah free. hidangan kami hari tu yang memang marvellous sangat.

sotong celup tepung
ayam goreng kunyit
ikan siakap tiga rasa
tomyam ayam
kerabu mangga
telur bungkus
sayur campur

agak murah la kot bagi kitorang. tak tahu la kalau mahal sebab kitorang compare dengan harga kat Restoran Four Seasons je. bayaran tu kitorang cover dengan duit kelas yang telah dikutip dengan penuh rasa tanggungjawab oleh bendahari berwibawa kami plus RM10 seorang. terbukti dah kat sini kepentingan menabung. pergghhh. nikmatnya jelas terasa sesangat tau. :D


tak cukup ngn kat bahagian bawah, yang kat atas tu pun penuh. full house hari tu. penuh orang berbuka puasa dengan kami. ekekeke. nasib kami baik jugaklah bila sempat book two tables. alhamdulillah. sorry ye semua. tersnap gambar korang lak. jangan diriku disaman pulak k :P


dah kenyang berbuka tu, hajat di hati nak gerak ke kbmall usha kasut raya. tak jadi. tak de mood last minute. ekekeke. sedih gak bila tak sempat amik gambar reramai sebab ramai yang nak balik solat terawih. maybe next time. time dinner ke. arrhhh,, tak sabar tau. :D 

ju, ain, muja, ada, mimi
nasib baik la jugak jumpa on the way out of the restaurant, sekeping cermin yang dah muatkan gambar lima orang jelitawan ni. kalau tak, balik je nangis kekempunanan. wakakaka

me and alang, the suka-buat-mata-bulat girl :P


alang, jiji, arieff
dicilok dari facebook ain

moga ukhuwah yang terjalin antara kita kekal selama-lamanya. amiin
keep loving stop hating xoxo




18 comments:

  1. wahh bestnye berbuka ramai ramai .. comel :)

    ReplyDelete
  2. Entah kenapa perut jadi gegaq lapo.. Hahahaha , ini semua salah gambar ikang tu !

    ReplyDelete
  3. mesti best gile kan dpt berbuka puasa ngan semua classmates:)

    ReplyDelete
  4. comelnyaa muja.. heheh meriah tempat dia, makanan dia pun, perghhh lapau2.. :'(

    ReplyDelete
  5. @Gadis Shoot perggghhh,, retis komen,, sila masak siakap tiga rasa hari ni ye :P

    ReplyDelete
  6. huyyoo.. penuh dengan manusia.. memang meriah betul kat sana ye muja

    ReplyDelete
  7. Kenapa gambar yang diambil kabur?

    ReplyDelete
  8. sedapnyer makann dia..ramai orang plak tu

    ReplyDelete
  9. Wah.. meriahnya.. berbuka puasa dengan kawan2x @Nurmujahidah,

    :-)

    Fames2x..

    Ikhlas,

    Amin Johar

    ReplyDelete