Senarai 20 Google+ Communities Untuk Blogger - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, August 21, 2013

Senarai 20 Google+ Communities Untuk Blogger



ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

join assignjobs here for higly paid online jobs :D

dalam pada sibuk dok buat assignment yang melambak hasil daripada sikap procrastination yang mendalam dalam diri ini, datang lagi idea untuk diletakkan di bawah blogging tips for all my readers. of course la kena update terus, nanti lupa. kalau sebelum ni muja pernah share Senarai Laman Ping Blog dan Ping Sites Terbaik, hari ni, muja perkenalkan pula Google+ Gommunities.


Senarai Google+ Communities Untuk Blogger
karya muja: usaha saya membuat banner untuk Blogging Club Community dulu pernah hancur. T_T
join jomniaga here untuk tipg perniagaan online terhebat :D 

Penggunaan G+ Communities di luar negara sebenarnya sudah lama. mereka sudah berjaya mencapai puluhan ribu members dan pada masa yang sama ahli Google Plus Communities di malaysia masih dalam tahap ratusan. so, di bawah ni muja senaraikan communities yang semua pengguna google plus boleh join. most recommended for all bloggers sebab ping di google plus will have more effects in term of seo friendliness of our blogs even when compared to facebook like button. setiap g+ yang kita dapat memudahkan lagi entry kita di index oleh Google. tak ke famous amos blog kita nanti? so, dont hesitate! jom join g+ communities yang banyak ni. sementara ahli masih sikit ni, jom la kita mendominasi. ekekeke :D




  1. Blogging Club
  2. Silence Blogger
  3. Bersama Blogger Memasak
  4. G+ Malaysia
  5. Kelab Blogger Malaysia
  6. Fuh Network
  7. Celoteh Cek Yaya
  8. Malaysia Bloggers Community
  9. 2 All Bloggers! Promote Your Blog Here!
  10. Sembang Blog
  11. Blogger Malaysia
  12. Bloggerisme
  13. Blogger Community of World
  14. Blog Community
  15. Blogger Community On G+
  16. Blogger+
  17. Blogging
  18. Blogger Who Love FM and Key Chain
  19. Pemblogger Malaysia
  20. Sembang Cyber
muja campur aduk je g+ communities dari luar negara dan dari Malaysia so that korang tak racist. haha. both have their own weaknesses. bagi yang dah banyak members (dari luar negara), lebih ramai yang berkemungkinan akan lawat blog dan tekan g+ button untuk setiap post kita. bagi yang kurang members, post yang sedikit mengecilkan skop pilihan makanya lebih besar untuk mereka lawat blog kita dan g+. so, kita tak perlu memilih, kita join je dedua. apa salahnya. benda free. ambil sajalah. g+ communities sekarang juga sudah ada fungsi hash tag yang akan memaksimumkan lagi ke seo an blog kita. jangan lupa bubuh kat post. alamak! sukenye rase!!! :D

join 8share secara percuma here to gain online income :D

sebelum join g+ communities tu, pastikan kita dah ada account google plus tau. kalau tak, memang tak la kan. errrkkk? -.-' memang tak leh join la kalau tak de account google plus ni hah. k la. nak sambung bercanda dengan assignments. keep loving, stop hating. sesamalah memanfaatkan usaha keras google+ team for our benefits. hehe



24 comments:

  1. Nice info Muja!! Keep it up!!!

    ReplyDelete
  2. Saya pun baru tersedar dengan G+ ni beberapa bulan lepas. Tak toleh kanan kiri, terus je ambik peluang.

    ReplyDelete
  3. wow, rajinnya adik akak share di sini...yelah ilmu untuk dikongsi kan? Alhamdulillah memang dah join pun...he he he... *_^

    ReplyDelete
  4. @Cikgu Hairul moga google upgrade g+ supaya tk lembs sangat macam sekarang,, g mana pun,, muja tetp support g+ hehee

    ReplyDelete
  5. kalau g+ ni laju berdesup2, aku rasa pengunaan g+ ni akan lebih optimum.

    ReplyDelete
  6. @Ikhmal Malique boleh doa jela g+ sepantas ferrari lepas ni naa,, amiin

    ReplyDelete
  7. banyak sekarang community yang boleh kita promote blog kita..tu yang terbaik

    ReplyDelete
  8. memang ada perasan byk komuniti google plus sekarang tapi macam tak mendapat sambutan daripada orang ramai je. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda baru,, gi pun google+ ni lembap sape suruh, haha

      Delete
  9. wah..dah banyak rupanya ye.. lepas ni banyak macam kat group fb ler.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,, haha,, then spam pun makin bertambah,, lahaiii

      Delete
  10. Oo mcm lebih kurang group dalam FB gak lah ni yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bro fizul ni,, buat2 inesen lak dah,, wekkk

      Delete
  11. ada je idea muja kan buat entry... tak terpikir pun dek org lain kadang2.. tp group G+ ni macam suram jek... sekadar ping dan jarang org nak jengok... hanya orang2 tertentu je tau apa itu group dalam G + ni... maanfaatkan apa yang boleh kita gunakan... thanks muja

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Allah punya idea, Dia bagi pinjam. g+ ni mmg suram, kita je yang guna,, kih3,, makin sikit makin berguna untk kita potia :D

      Delete
  12. Jemput sekali join komuniti Homestay Di Bandar Melaka

    ReplyDelete
  13. singgah/follow sini...jemputlah singgah/follow balik.t/kasih.

    ReplyDelete