Apa Itu Klips, Says dan 8Share - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, August 24, 2013

Apa Itu Klips, Says dan 8Share


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join assignjobs here :D

sejak testimoni muja diposkan di page 8share, ramai lak yang menanyakan muja pasal 8share ni. so, untuk menyamatarakan layanan muja untuk semua, maka terhasillah entry ini. senang lepas ni. orang tanya je, muja terus bagi entry ni. senang sikit. hehe. disebabkan 8share, Says dan Klips ni adalah program di bawah satu syarikat, so, muja buat satu entry untuk ketiga-tiganya ye. :)

muja bukanlah cari definisi seketul-seketul pasal benda ni, muja just tulis berdasarkan pemahaman muja sendiri sahaja. so, kalau ada kekurangan kat memana or tersalah fahaman di sana sini, muja mintak maaf la dulu. kalau salah, maksudnya korang kena ada effort untuk discover sendiri di setiap web mereka ye. takkan nak kena suap je semua. effort itu kena ada! haa, kan tak masal keluar aura ke-cikgu-an muja tu.... kih3

Photo Kredit To Nurmujahidah, The Lady Warrior
haahhh... muja combine KLIPS, SAYS dan 8SHARE dalam satu entry. Suke? :P

1. Klips --) CLICK HERE TO JOIN

for movies fans, klips is just for you. yang specialnya klips ni, membolehkan kita keep updated dengan movies termasuklah yang on showing dan coming soon plus dapat peluang dapat free tickets! caranya senang je, korang kena share, setiap unique click tambah 1 peluang untuk dapat free ticket dan setiap poll yang kita jawab tambah 10 peluang. yahoo!! but, muja tak aktif dengan klips sebab di kelantan tak de pawagam. so kalau dapat free ticket pun tak leh guna. hehe

2. Says --) CLICK HERE TO JOIN

for bloggers like me, says is just for us sebab di says ni kita boleh share stories. muja pun lambat gak discover pasal says ni lepas says bertukar kepada 8share. di says, kita boleh create stories. kita boleh letak at least 4 links under a story. then orang lain pun boleh letak link di bawah story yang sama. sebagai contoh, muja share 4 of my blog posts under story Kenapa Aku Kena Kahwin Cepat. amboi story aku! kih3 korang pun boleh la gi contribute entry korang kat situ. hahaha

3. 8Share --) CLICK HERE TO JOIN

for everyone, 8share adalah for all of us! semua boleh jana pendapatan dengan 8share. sambil main facebook dengan twitter je. setiap unique click dapat 20 sen. kalau tahu teknik, masyuk jugak. pemilik blog emas putih ni dah sampai boleh beli laptop Vaio sebijik hasil earning 8share. satu je pesan muja, jangan sebab duit, kita tak peduli halal dan haram. so, ikut la peraturan yang ditetapkan supaya duit yang kita dapat tu berkat. kalau kantoi, kena ban, sape rugi? lu pkey la sendiri.

memang banyak chance kita nak earn online, tapi jagalah etika. kang tak masal kena kritik and advise free free je macam kat entry klik-klik 8share ni. kita kena tahu tindakan tidak beretika itu bukan sahaja merisikokan diri sendiri, bahkan orang lain juga. dah banyak advertisers ban publishers dari asia sebab 'kegeniusan' orang asia cari duit cara tak beretika ini. nak ke kalau 8share pun ban kita? kesian dorang maka kesian kita juga. dorang habiskan banyak duit untuk iklan itu, kita sesenang je exchange click la, guna iframe la. berkat ke duit kita tu??? jawab sendiri ye. :D

keep loving, stop hating :D


21 comments:

  1. gua sampei sekarang tak ngerti plus malas pomote :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun malas,, hahaa,, kalau tak de keje je baru terklik share,, kih3

      Delete
  2. Replies
    1. malas tu yang jadi masalahnya,, hahaa.. g pun,, jadi serabut wallku,, haha

      Delete
  3. betul nak kena rajin nih....
    btw jemput baca kisah pendek 'Teddy Bear' dari fi
    :)

    ReplyDelete
  4. 3,3 takde..hehe

    Churp2 pun rm70 tak gerak2...

    ReplyDelete
  5. NO SATU TU YANG TAKDE NAK JOIN HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je kalau yang minat tengok movie,, lagi sikit yang mengeshare lagi tinggi peluang dapt free tickets,, ok gak tu,, jimat rm12 per movie,, hehe

      Delete
  6. yang says dengan 8share tak sama ke dik...hihi...
    blur cik akka nie...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu says adalah 8share,, sekarang dah berbeza dah :D

      Delete
  7. rajin wat post ni :)

    saya dah update..jom semak :D

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. aik,,, nak kasi paham bebanyak cemana tuu,, heee

      Delete
  9. ehem..tak pernah terlibat ngan semua tu..ohoh..

    p/s: jenuh cari ruang komen..baru jumpa..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa,,, ada dah perkataan post a comment,, tak tukar pun tau,, tacim,, sobss

      Delete
  10. kena rajin la..kalau nak masyuk join 8share tu..dkt twitter pun kena ada ramai followers la

    ReplyDelete
  11. masih x paham...business cara mcm mana nii...masih x nampak cara pergerakan duit keluar & masuk

    ReplyDelete