Bukan Setakat Baju dengan Tudung Raya, Cermin Mata Pun Nak Raya Tau :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, August 12, 2013

Bukan Setakat Baju dengan Tudung Raya, Cermin Mata Pun Nak Raya Tau :D


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

muja rasa, raya tahun ni memang interesting sangat. sebab yang paling jelas mestilah sebab kereta yang umi hadiahkan untuk muja few months ago. dah ada kereta ni jauh je langkah muja. jangan salahkan muja sebab selama ni raya hanya dihabiskan dengan makan kuih raya depan tv sambil jaga adik je. tambah-tambah lak dulu raya je mesti musim hujan. sekarang alhamdulillah. makin lama makin ke arah raya musim panas. i just can't imagine fasting in march few years ahead -.-'


raya tahun ni memang special bagi muja. baju raya kemahen lagi beli butik sedang biasanya jahit baju kurung biasa je. terasa diri ini sudah dewasa. dewasa raya memang lain ngan kanak raya. korang mesti rasa apa yang muja kata lain kan? yela, dulu mana ada smartphones nak amik gambar bagai sebab nak upload kat instagram. dulu, kamera pun muja tak de. sekarang, alhamdulillah. muja dah boleh capture setiap detik yang muja rasa nak simpan memorinya sebagai kenangan. :')


antara kenangan yang muja rasa nak capture, 

sumber facebook: patah sudah my pair of secondary glasses
dulu, excited je muja buat entry beli spectacles baru sebab hampir sama dengan spectacles yang lama-lama tapi just after 8 months using it dah arwah dah dia gara-gara pemiliknya yakni muja malas nak simpan bebaik masa nak tidur. masa tu baru lepas bersahur di rumah mak sedara. sepupu bukak moview bikers kental. selaku budak rabun extreme, i have to use glasses to watch tivi then time ngantuk tu tak buang glasses tu. tidur cenggitu je depan tivi. bangun je terus mencari spec tersayang ni. lastly terjumpa bangkai cermin mata patah kat tepi bantal yang muja guna malam tu. mungkin juga diri ini bajet tidur dengan sopan padahalnya kajian dah cakap, purata manusia bergerak dalam tidur adalah 72 kali. muja! kau ingat kau sopan sangat time tido??? :@

sumber facebook muja: fobia dengan frameless makan full frame lak jadi pilihan :)
cantik tak cermin mata baru muja? hahaha. warna hitam rasa macam old school and vintage lak. ok sambung citer cemana glasses tu boleh patah. time tu tinggal sehari ke dua nak raya. can u imagine me celebrating raya but cannot see others' baju rayas and the actual happenings? macam mana nak tengok jejaka jejaka hengseng yang datang beraya? untung-untung jumpa jodoh ke. :P terus muja ajak sepupu muja gi pasir putih. tetiba! cemana nak drive tak de spec??? Allah punya kuasa, teringat ada contact lens free yang muja dapat hasil blogging dalam laci kecik yang muja bawak balik. masalahnya, solution dengan bekas contact lens tak de. solusinya time tu, pakai contact lens, drive gi pasir putih, buat glasses baru, dan beli contact lens solution and container. bijak kan? :D
pakai spek raya gi majlis kawin blogger dkna abza :D
nasib baik boleh dapat hari tu jugak. kalau jenis kena tunggu seminggu macam biasa, naya dah. makanya, sekarang i am a full frame glasses wearer. skema? ok what. nampak sikit educatednya. being schema is always not a problem to me. it is far better than terpaksa beli baru tiap kali patah. full frame ni lagi kukuh. korang punya experience macam mana pulak? macam la muja tak tahu cermin mata korang pun pernah patah jugak :P


9 comments:

  1. Selamar Hari Raya & maaf zahir batin.. :)

    ReplyDelete
  2. @deq noor selamat hari raya maaf zahir batin deq noor :D

    ReplyDelete
  3. amboi ada spek raya lagi... cantik :)

    ReplyDelete
  4. cermin mata akak patah sebab anak buah pijak...sob..sob..

    ReplyDelete
  5. @deno terpaksa je deno,, kalau tak rosak,, selagi tu pakai,, haha

    ReplyDelete
  6. raya baru dengan spek baru..kaun ingat kau tido sopan..hahaha

    ReplyDelete