Last Minute Preparation and Raya Shopping :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, August 10, 2013

Last Minute Preparation and Raya Shopping :D


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

join exabytes here :D

bila raya datang, mula la rasa nak mengimbau raya yang sebelumnya. kalau tahun ni tahun 2013, raya tahun 2012 yang dirindu. kalau dulu, boleh imagine je. tak best sangat sebab banyak details yang muja dah lupa. sejak ada blog, rindu je terus search kat blog. baca balik then tersengih-sengih depan laptop. sobsss. rindu zaman muda-muda. eh, muja dah tua! uwaaaaaaaa :'( ok. kena siap sedia sebab akan sampai masanya muja lak yang kena bagi duit raya. alaaaaaaaaa pffft. tak puas lagi terima duit raya niiiii

selca is the best thing to do while waiting. tudung by my sister.
back to the topic. kali ni, muja terpaksa mengakui yang melayu memang suka menangguh keje. sebabnya keluarga muja sendiri pun mengaplikasikan kelemahan ini. :P just 2 days before raya barulah terhegeh-hegeh muja and family bergerak ke kbmall cari kasut raya. can you imagine how badly was the road at that time? horror sangat. mana taknya dah people from all over malaysia dah start mengcrowdedkan bumi kelantan nih. mesti dorang pun buat last minute preparation macam kitorang jugak kan? mmm, tetiba teringat sambutan raya kat SMSTMFP dulu. ha ha ha :')

join 8share here. dah ramai yang mencuba dan dapat hasilnya. anda bila lagi :D 

opening your mouth gives an effect of a slimmer face -.-'

the night before tu muja tidur kat umah sepupu then cepat-cepat balik pagi tu sebab adik muja cakap nak gerak pukul 9 pagi. sampai je kat rumah, tengok dorang dok terbongkang tidur! memang janji melayu. so, muja pun relax la sama. lepas dah siap semua, abah tak nak drive lak. nak gak tunggu anak sedara kesayangan dia to drive us to kb. abah muja ni memang dye malas nak entertain jalan jem. mula tu tunggu kitorang, then tunggu driver lak. lengah punya lengah, kul 11 pagi baru kitorang gerak ke kb. kul 9 la sangat kan? -.-'

atas rak: tersusun rapi dengan segala tag discounts
alhamdulillah, kitorang just gi kat oasis je untuk kasut. not being choosy is us sebab kitorang memang simple je. 

the chronology goes like this. 

mata dah terpandang --) tengok dah cantik --) try dah padan. ada size --) gi kat kaunter --) bayar.

tak de maknanya nak compare harga. memang tak la nak check kasut ni boleh tahan sampai 5 tahun ke 10 tahun. kitorang tak peduli sangat kasut tu akan sama ngan orang lain ke tak. kalau tak nak sama beli yang limited edition ye. :P baju sampingan yang muja beli tu pun masuk satu kedai je terus jumpa yang muja nak. mungkin sebab dah lama target that blouse and dah lama cop that kedai. dah lama survey. so, the quote; girls masuk 10 kedai untuk beli satu barang is not necessarily true. kalau hari tu nak beli hari jugak nak survey, baru guna that quote k. be prepared guys. ekeke

my siblings; zie, huda, sue, amir and hana. lawa and hengseng kan? :D
teka kenapa kitorang jadi camni? 1 2 3. time's up. sebabnya kitorang jumpa cermin -,-'
sukenye la dye dapat baju baru. love you my bongsu!!! :D
muja bersyukur sangat ada family yang mudah and easy pizzy camni. kalau tak, naya nak tawaf satu kbmall macam masa keluar ngan kengkawan ipg muja. ekekeke. muja dengar dengar raya Blogger Ini havoc giler. cer terjah. ekekekekeke

ps- dedication to my haters, sorry if i ever hurt you. i am a normal person who cannot avoid from making mistakes. keep loving stop hating. :D

5 comments:

  1. kita pun last minit beli baju raya. tapi punyalah payah sbb size xde. XS pun besar. adoiii,
    Selamat hari raya muja,

    ReplyDelete
  2. @ejulz sekali setahun je ada chance cenggini tau,,

    ReplyDelete